Nyheter

Tränarsnack inför tisdagskvällens tävlingar på Bro Park

Publicerad
Inför kvällens tävlingar har redaktionen "snappat upp" spelvärd information från en kvintett tränare. Det är väldigt roligt att det är kvällstävlingar igen på Bro Park och att kombinera en hel dag i "hästsportens tecken" är synnerligen lovvärt. Det kommer bli mycket folk på plats och bra spel.
blu8gshqesozvoiqxw3
Ninasimone och Jacob Johansen vid seger den 29 maj på Bro Park. Nu är det gräs och det kommer passa ännu bättre. Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Tränarna redovisas i bokstavsordning (där vi utgår från förnamnet) och uttalar sig alla själva om hästarna. 

Alice Elmerskog

Intervjuerna kan läsas här

Christopher Roberts

– Överlag har våra hästar underpresterat i år. Vi har identifierat ett par orsaker som nu är åtgärdade. Men ligger ändå lite lågt tills jag ser att formen har vänt. 

2 Lancaster (V4-2) är gräs och 1400 är perfekt för! Formen är oviss. 

6 Moonshot (V4-3/V5-1) är det här ett led i matchningen där vi har behövt fokusera mycket på momenten runt om kring själva tävlingen. Topp tre kanske? avslutar Christopher Roberts. 

Maria Andersson 

6 Dreamdust (V4-1) andades inte under loppet och hade hög puls länge efteråt. Borta vid starten så var det tutande bilar, sirener på ett utryckningsfordon om han reagerade kraftigt på senast. Det är bara en teori, vi vet förstås inte. Hans hals var fin vid kontroll i fredags. Gräs är positivt. Han kan i varje fall slåss i loppen. 

7 Wishforluck (V4-4/V5-2) får springa i en handicap nu. Alina (Öhgren) sa: “ta ut henne på gräs”. Hon har mött bra hästar tidigare med höga handicaptal. 1400 meter känns som en bra distans. Senast gav hon upp lite när hon hamnade efter. Hon är en outsider. 

2 Nikki (V5-4) känner Tina Henriksson och hon är duktig och har ridit henne i lopp. Det är positivt. Gräs är också positivt, men det är är klart att det är mycket vikt. 

5 Brianna (V5-5) får Chrsitopher Rroberts rida nu. 1750 meter gräs, tror jag passar bra. Jag har fått ta ut henne i lopp som har funnits eftersom hon inte har ett handicaptal och jag tror att de har varit för korta. Hon är ingen stayer, därför tror jag att 1750 meter är bra. Övervikten tror jag inte spelar någon roll om hon löper upp till det jag tror hon kan. Hon är väldigt stor, rejäl och viktbärande, avslutar Maria Andersson. 

Maria Jansson

5 Green Backspin (V4-1) är dunderladdad och smidig som en katt, enligt rapporter från min syster. Han gick en sprits med mig förra måndagen och det är riktigt bra tryck i honom! Jag sa det inför Göteborg Galopp (årsdebuten) med, han känns ännu bättre nu än förra året. Årsdebuten blev ett konstigt lopp, han gick bra till slut, svårt att ta mer när det går så sakta från start. Han har tagit loppet bra och är i toppform. Jag tror på bra chans. 

12 Iceman (V5.3) har lite dåligt med passande lopp, 2400 meter är nog i längsta laget för honom. Han fick testa DT för första gången i årsdebuten och visade att det funkar att löpa på det. Han var dock alldeles för het första halvan av loppet och pullade bort mycket där och behövde en pust i svängen, men sen gick han bra upploppet ner och var nära att ta fjärdeplatsen. Nu är det gräs och det är mer passande för hans långa aktion. Det är en fin häst med hög kapacitet, men en hel del nerv. Vi testar fast huva för att se om han kan slappna av lite mer i loppet och hushålla med krafterna. Han har tagit förra loppet bra, är pigg och glad i träningen och med fyra kilo av och lite tur på vägen kan kan förhoppningsvis få med sig pengar hem, avslutar Maria Jansson. 

Marie Twomey

7 Alfaares (V5.3) har vi kollat allt som går – veterinär kroppsligt, halsen, EKG och så vidare. Han har haft dåliga blodvärden som vi nu har fått ordning på. Han är pigg och glad igen och äter nu äntligen upp allt! “Leo” (Leonard Rios) har ridit honom de gånger han varit på Bro Park och han är nöjd – han har gått fint framåt. Distansen och underlaget ska inte vara nåt problem förutsatt att han är okej för övrigt. Ny ryttare igen är kan hända är ett litet minus, då han kan luras rätt bra, men Jacob (Kvisla) har fyra kilo av, vilket är mycket trevligt. Det har ju inte varit ett kanonår direkt och han kan eventuellt behöva detta lopp så vi ligger lite lågt, säger Marie Twomey. 

undefined

Alfaares i vinnarcirkeln efter segern i Svea Ingenjörkårs Minneslöpning 2023. Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Patrick Wahl 

1 Bears Friend (V4-3) tror jag behöver det här loppet – det känns som det. Hans känns lite för “rund och go”. Han har varit snabb ut i sina lopp, men han har haft lite problem med bakknäna som vi har åtgärdat. Vi märkte att han hade han lite besvära ”att putta på” i sista loppet ifjol. Jag trodde jättemycket på honom förra året, men sedan hittade jag felet på bakknäna. Han måste visa lite också först. Jag vill bara se honom i lopp och visa löpvilja och sedan tar vi det därifrån. Vi tar av sidoludden. 

8 Chantal (V5-3) är lite upp och ner i sina prestationer – en dag jättebra, en dag mindre bra. Senast blev hon klämd och lite sur. Vi sitter på blinkers igen – hon har vunnit med och utan blinkers. Hon kan göra det bra när hon är bra och är en outsider. 

9 Blue Origin (V5-3) får sista chansen nu. Han var struken senast för dåliga blodvärden. Han fortsätter övertyga i träning, men det verkar inte finnas någon löpvilja i honom. Jag sätter på blinkers, men jag vet inte om det gör någon skillnad. Förmodligen är han ingen löphäst,. 

10 Ninasimone (V5-3) var riktigt bra senast på ett underlag, som jag anser inte är hennes. Hon är lite disträ och tungriden, men hon bör vara bästa chansen. Nora Hagelund-Holm är en erfaren ryttare, avslutar Patrick Wahl. 

Läs mer om hela dagen här. Banprogrammet hittas här.