Nyheter

Tränarsnack inför onsdagstävlingarna på Bro Park

Publicerad
Inför onsdagens tävlingar har redaktionen lite spelvärd information från flera stall. Bland spelformerna återfinns V4:a, V5- och Lunch Dubbel (LD).
ivls6lohqgilro1cxgs
Elione Chaves vinner ombord på debuterande Balsayad den 18 juni. På onsdag gör de sin tredje start tillsammans. Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Tränarna redovisas i bokstavsordning (där vi utgår från förnamnet) och uttalar sig alla själva om hästarna om inte annat anges.  

Alice Elmerskog

5 Visiteur Du Pom (V4-1) är i toppform, men möter några riktigt bra hästar. Topp tre? 

6 Bearium (V4-2/V5-1) står på tur för seger och står bra till med lärlingen (Lorenzo Putzulu).

1 Balsayad (V4-1) är en väldigt kapabel häst. Han blev för het senast och startspår ett är inte till hennes fördel. Får hon ryggar och kan slappna av så är hon segerfarlig här. Vi utrustningsändrar med tungband och Fenwick-huva.

1 High Coast (V5-4) gjorde ett kanonlopp senast som trea och står bra till med lärlingen. Han är en av flera med chans, avslutar Alice Elmerskog. 

Catharina Vång

4 Wild Tobacco (V4-2) gjorde det grymt med Elliot Öhgren senast (2350 meter DT). Om allt klaffar så kan han vinna ett sådant här lopp. Han är inte bekymrad över andningen – tvärtom andas han bättre ju längre det blir. Nu har han lite viktlättnad. Han står bra inne med Engla (Tunmar), som är duktig. Han höll jättebra senast och det chockartat bra med den vikten. Han är väldigt snabb ut. En vinstchans, tycker jag. 

4 Stamford Blue (V5-4) var helt oriden näst senast och satt fast. Jag tycker att det är hans tur snart. (Notera att Stamford Blue startade i söndags och slutade sexa. Intervjun gjordes innan den starten och vi har inte lyckats nå tränaren för en uppdatering efter det loppet).    

2 Fury The Bullet (V5-4) får jag verkligen säga att han startar med segerchans. Han står på mitt vibrationsgolv måndag och tisdag mellan starterna, avslutar Catharina Vång. (Notera att Fury The Bullet startade i söndags och slutade åtta. Intervjun gjordes innan den starten och vi har inte lyckats nå tränaren för en uppdatering efter det loppet).

Christopher Roberts

5 Mesmerize (V4-2/V5-1) provar jag nu på 2350 meter. Han vann för ett år sedan över 1200 meter så det kan tyckas lite konstigt, men värt att prova. Han ser ut som en stayer. 

undefined

Mesmerize vinner med Christopher Roberts den första augusti ifjol. Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

3 Lancaster (V5-4) startar nu för första gången med blinkers, vilket blir spännande att se, avslutar Christopher Roberts. 

Emelie Backlund

7 Spring Moon (V4-2/V5-1) tror jag har bättre chans på onsdag över lång distans. Han är pigg och glad efter loppet i söndags, hälsar Emelie Backlund.  

Maria Andersson

4 Rhodium Star (V4-3/V5-2/LD-1) gick det alldeles för fort från start för senast. Årsdebuten är avklarad och hon tränar fint. Distansen kanske är lite kort? Hon fortsätter med blinkers.  

3 Karla With A K (V5-5) var Ulrika (Holmquist) supernöjd med i kvalet och hon sa att ”hon är en riktig racer ”. Hon har rätt inställning och jag tror hon blir riktigt bra. Hon är sund i huvudet och beter sig som ett litet proffs. Debut är debut, avslutar Maria Andersson.

Marie Twomey

2 Alfaares är i gott slag och vi fick tummen upp av Leonard Rios i torsdags efter det senaste lilla jobbet. Han tog loppet bra och åt på en gång efteråt, vilket är första gången på jättelänge efter ett lopp. Blir det jättevarmt är det ett minus för honom tyvärr – han duschar flera gånger om dagen nu. Han och Angelika Berg är ett väl sammansvetsat par och de var grymma över 1600 meter på gräset senast på en snabb tid. Nu är det DT denna gång – han går på alla underlag, men behöver fäste, vilket jag är osäker på han får på Bro Parks DT? Det är bra hästar i loppet, som exempelvis Ellis St Martin, Globemaster och El Camino. Det blir nog fart på tillställningen. Han är väl förberedd och borde i alla fall kunna vara med där uppe i nuvarande form, hälsar Marie Twomey. 

Patrick Wahl 

8 Disraeli (V4-4/V5-3/LD-2) måste visa talet 82 på DT och det har han inte gjort ännu. Formen är bra och när man ser vad Global Gathering och Mozart har visat på slutet så kan man bekräfta den. Senast blev det fel i Kapplöpningssällskapets Stora Pris – det var alldeles för lång distans och han hamnade ofrivilligt i front. Han ska gå på speed och det blev helt enkelt fel, så glöm det där loppet. Jag vill gärna gå tillbaka till loppet innan där han fick stryk av Mozart, visserligen med två längder, men han slog en så bra häst som Global Gathering och den formen räcker långt. Jag ville inte ta ut honom i ”Lelles” (Open Mile (L)) – det var bra hästar och då får han gå här som förberedelse till SM. Vi siktar på pengar. 

5 News Ahead (V5-5) är en jättefin häst som kvalade fint. Debut är debut och i regel ligger de där ”Breeze Up-hästarna” några längder före våra svenskfödda i debuten Jag har en känsla av att det är en kvalitativ maidenlöpning. Jag håller henne högt, avslutar Patrick Wahl. 

Ylva Brandt 

Intervjuerna kan hittas här

Det första loppet går av stapeln cirka klockan 12:20. Vill man se kvalloppet startar det cirka 11:50. Banprogrammet kan hittas här. Mer om tävlingsdagen här