Nyheter

Stallsnack – Jägersro Galopp 13 april

Publicerad
Premiärerna står som spön i backen just nu och som andra bana i Sverige och Skandinavien är det Jägersros tur. Du kommer att kunna spela V4, V5, LD, V3, vinnare, plats, komb och trio och vårens första program innehåller åtta lopp. Vi har pratat med flera tränare inför premiären.
aftnfs4hgljfbwtqki2
Mirador och Jacob Johansen vid seger på hemmabanan direkt i debuten. Det blev tre raka segrar och kanske återupptar den vackra skimmeln segerraden i årsdebuten? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Först ut är Sveriges och Jägersros championtränare, Lennart Reuterskiöld Junior. Han startar upp säsongen lite försiktigt och tar ut två hästar i samma lopp. 

Lopp 5 (V5-2)

– Chatarina (1) och Tille in Action (4) är båda väl förberedda, sedan är det alltid svårt när det handlar om årsdebut. Jag kan inte säga vem som är först av dem i mål, hälsar Lennart Reuterskiöld Junior. 

Vanja Sandrup och Susanne Berneklint

Stall Sandrup tar också ut två hästar första dagen, bland annat ett spikförslag och en lovande debutant. 

Lopp 4 (V4-4 / V5-1/ LD-2)                  

Powerhouse (2) tränar jättefint och kommer att göra ett bra lopp.

Lopp 6 (V5-3 / V3-1)        

Princess Latifa (4) var riktigt fin i kvalet och har överraskat mig. Sedan kanske (Francisco) Castro har någon som är för bra? avslutar Vanja Sandrup. 

Susanne Berneklint har två intressanta hästar till start. 

Lopp 4 (V4-4 / V5-1/ LD-2)                  

Roycroft (8) är kanske den av mina som har en lite mer passande uppgift. Han tränar som han ska, men ofta är det så att mina hästar behöver ett lopp för att hitta formen.

undefined

Roycroft är  en lovande häst hos Stall Berneklint. Valacken efter Soldier Hollow avslutade året med seger och han har hyfsad chans att fortsätta segerraden. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Lopp 5 (V5-2)

Dominic (2) tränar också bra och jag tror att han kommer att göra en bra insats, avslutar Susanne Berneklint. 

Ellinor Rasmusson, Francisco Castro och Dina Danekilde

Stall Rasmusson har tre hästar ut på premiärdagen. 

Lopp 3 (V4-3 / LD-1)        

Galway (2) en fin häst som tränar bra, men det kan tänkas att han behöver något lopp för att hitta formen.

Lopp 4 (V4-4 / V5-1/ LD-2)

Cece Adorable (1) övertygar aldrig i träningen, men brukar göra bra lopp.

Lopp 6 (V5-3 / V3-1)

Ramzes (1) debuterar, men det är en “lång väg innan han är till start”. Ledvolten, nedstartsgaloppen, startboxarna. Han har haft en förmåga att strula till det, men har kapacitet. Han är ute för att få lite rutin, men samtliga tre från mitt stall skulle kunna vinna om allt stämmer, avslutar Ellinor Rasmusson. 

Francisco Castro hade fyra hästar anmälda, men efter en strykning kommer tre ut första dagen på Jägersro, varav två i samma lopp.

Lopp 1 (V4-1)                  

Bossner (3) gjorde två sämre insatser i slutet av förra året. Han känns bra i jobben och i grunden är det en rätt bra häst.

Lopp 6 (V5-3 / V3-1)        

Breakfast in Bed (3) kommer från en fin syskonskara med Couples och Stricker, så det är klart att jag har förhoppningar på henne.

Japanaja (6) tränar bra, men det ser ut som ett jämnt lopp, avslutar Fransisco Castro. 

Stall Danekilde tar ut en häst och där är segerchanserna goda. 

Lopp 1 (V4-1)                  

Mirador (4) känns redo för löp och tränar bra, men det är alltid ovisst inför en premiär, säger Dina Danekilde. 

Jessica Long och Pia Göransson inleder säsongen

Stall Long startar tre hästar där ingen kan avfärdas ur segerdiskussionen. 

Lopp 3 (V4-1 / LD-1)        

Meadow Soprano (7) är nog lite bättre än han visat.

Lopp 4 (V4-4 / V5-1/ LD-2)

Or Harry (5) är kanske bättre på gräs, men tränar helt okej även om han kanske inte kämpar för fullt.  

Lopp 6 (V5-3 / V3-1)

Tussilago Farfara (5) är bra i grunden och kommer nog att ge ägarna en del roliga upplevelser under året, avslutar Jessica Long. 

I Stall Göransson finns en häst på träningslistan för tillfället och han startar redan på Jägersros första dag. 

Lopp 3 (V4-3 / LD-1)

Sir Macken (4) känns jättefin i jobben, sedan har jag svårt att värdera hur långt det räcker, berättar Pia Göransson. 

Jaana Alvesparr rivstartar 

Team Alvesparr har fem hästar på träningslistan, varav två ostartade löften. Alla tre starthästar luftas på dag ett. Dessutom gör Kate Alvesparr debut som lärling (tidigare en mycket framgångsrik amatörryttare). 

Hur har ni kunnat träna på inför säsongen? 

–Våra hästar har haft fina möjligheter att träna på i vinter, dels hemma, dels på Jägersro. 
I dag (läs: måndag) cantrade de inför onsdagen och känns mycket fina. Vi är mycket positiva och tror på våra hästar, säger Jaana Alvesparr.  

Lopp 2 (V4-2)

Kissnfly (1) mår bra, är positiv och haft en snabb återhämtning efter de senaste jobben.
Hon fäller fortfarande och är lite matt i pälsen. Första starten är alltid ett lotteri, men ett bra startspår och egen lärling upp är ett plus. Att hon behöver loppet det vet vi och det är naturligtvis ett minus.

Argos (6) är störst i mycket och vill mer. Han känns redo för uppgiften och har en stark jockey som dessutom känner honom.

 

undefined

Stallkamraterna Kissnfly (ytterst och vinnare) och Argos (innerst) gav Jaana Alvesparr en tränardubbel i höstas. Repris på onsdag? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Lopp 7 (V5-4 / V3-2)

Quic TJ (6) har mognat och utvecklats till en starkare individ, men behöver mer erfarenhet av olika löpsituationer samt att hon fortfarande är ”fux och sto”, avslutar tränare Jaana Alvesparr. 

Hans-Inge Larsen kommer med spännande nyförvärv

Tränare Larsen luftar två nyförvärv i det sjunde loppet, men tar också ut ”ringrävarna” Grey Ascension och Primacor. Redaktionen är nyfiken värre och ringde upp. 

Lopp 1 (V4-1)

Grey Ascension (2) är det inget fel på för dagen, men hon kan sakna några jobb. Hon är väldigt lättränad, men det här är ett tufft lopp för henne. Jag vågar inte spekulera om resultatet då hon inte har mött så bra hästar förut. Jag är jättenöjd om hon kan vara bland de fyra i mål. 

Lopp 3 (V4-3 / LD-1)

Primacor (6) kan behöva ett lopp i kroppen först. I sista starten förra säsongen så var han ur form. Jag hoppas att han får en lika bra säsong i år som i fjol. Han är väldigt jämn och bra när han kommit i gång. Jag ligger lågt på onsdag.

Lopp 7 (V5-4 / V3-2)

Spoonful Of Sugar (3) är en liten häst, som är trevlig och fin. Hon gör det hon ska göra i träning. Hon står ju bra till, men jag tror att hon är ett par träningsjobb kort och har inte gjort några snabbjobb. Det här loppet är bara för att komma i gång. Stammen är det inget fel på. Hon har varit inne på Jägersro två gånger för att lära sig banan och andra gången gick hon en frisk canter och är redo att starta, men kan som sagt sakna jobb. 

Nevlie Chamberlain (5) har gjort en start som tvååring och en start som treåring. Han blev störd i bägge. Han är en fin häst, men jag har absolut inte vässat honom. Han får gå ut i en järnlöpning nu för att se var han står och jag tror han kan bli hyfsad i framtiden. Han har varit inne på Jägersro två gånger för att lära sig banan och andra gången gick han en frisk canter och är redo att starta, men kan som sagt sakna jobb. Svårbedömt denna gång, avslutar Hans-Inge Larsen. 

Peter Jardby storsatsar

Tränare Jardby hade ett mycket bra fjolår där segerprocenten imponerade (19). Inför 2022 är det mycket på gång och redan i höstas fick vi en uppdatering om vad som händer i stallet. 

Hur känns det inför säsongen och hur har vinterträningen varit? 

–Jag är nöjd med mina hästar och vinterträningen har varit lika bra i år som förra året och då var jag väldigt nöjd, meddelar Peter Jardby. 

Lopp 1 (V4-1)

Freemanip (5) och Moojim (6) har varit inne en gång på Jägersro och gått ett jobb, men är båda ”bra grundade” och i bra skick. Det är svårt att säga att skilja på dem, de är starka båda två. Moojim brukar vara startsnabbast. 

Lopp 4 (V4-4 / V5-1/ LD-2)

Zingaro Boy (6) känns fin, men är inte färdig för att vinna ännu. Behöver ett lopp i kroppen. Jag ligger lite lågt med honom. 

Lopp 7 (V5-4 / V3-1)

Mehsmerise (2) köpte jag i England i oktober och han gjorde bara en start ifjol i juni. Han har fått en bra grundträning. Mehsmerise har bara gått ett ”jobb” och tagit det bra. Jag var så nöjd att det var lika bra starta, men han är inte toppad och jag ligger lågt, avslutar Peter Jardby. 

Marie Twomey och Malin Roth 

Förra året var ett bra år för amatörtränare Marie Twomey. Frågan är om inte 2022 kommer att bli ännu bättre? Säsongsstarten på Bro Park i söndags lovar i vart fall gott då stallets två hästar tog en dubbelseger

De åker ner dagen innan till Jägersro och övernattar med två starthästar. Vi tror mycket på bägge, men Loki kan behöva loppet. Däremot har vi stor tilltro till att Gift Of Youth spårar loppet från start till mål. 

Lopp 2 (V4-2)

Loki (4) gillar Jägersro, men distansen kan vara 200 meter för kort här. Han mår jättebra och är jättefräsch. Ingen av mina är toppade och han kan behöva loppet. Han är mest med som resesällskap till Gift Of Youth, men kan blixtra till. Vi gör inga utrustningsförändringar. Han bör vara på pengar.

Lopp 7 (V5-4 / V3-1)

Gift Of Youth (1) är den av mina starthästar som har bäst chans av alla fyra som startar söndag och onsdag. Han älskar att ”gå på rail” och är startsnabb så spåret är perfekt. Han bär dock mest vikt och är liten till växten. Man bör komma ihåg att han haft mindre vikt på ryggen när han har vunnit. Han älskar Angelika Berg som rider och hon har ridit honom hela vintern i träning. Vi gör inga utrustningsförändringar. Jag har respekt för Meshmerise, Spoonful Of Sugar och Nevile Chamberlain, avslutar Marie Twomey.

Malin Roth startar sitt järnhårda sto Filia Kalejs i årets första lopp på Malmöbanan.

Lopp 1 (V4-1)

Filia Kalejs mår prima och vi har haft fina träningsförhållanden, men hon är inte toppad och sista jobbet gick inte riktigt enligt plan så det är lite svårt att säga om hon har tillräckligt med luft – styrkan har hon, säger Malin Roth.

Hagman-Eriksson och Goss inför Romele Araber Sprint

De är specialiserade på arabiska fullblod och var etta och tvåa i tränarligan förra året (svensk licens). Tillsammans har de fem hästar i loppet och vi ringde upp för att ta pulsen på dem inför V5- och V3-avslutningen. 

Först ut är championtränare Maria Hagman-Eriksson.

Lopp 8 (V5-5 / V3-1)

Djelano (5) är inte i full gång precis som alla mina hästar så som jag önskade att de skulle vara. Han gjorde det så bra så bra förra året så även om han inte är i sitt livs form så är han så snabb över 1200 meter, vilket han visade i ”Wathbasprinten” i höstas då han var långt före tvåan i mål, att han kan bjuda på en match ändå.

Ayman (8) känns fin, men det är inte hans distans då han är bättre på ”långt” och han är med som resesällskap. Jag hoppas ju förstås att han kan överraska då han tränar fint även om han som mina andra hästar inte är i full gång och han gör alltid sitt bästa, avslutar Maria Hagman-Eriksson.  

Charlotte Goss har också tre segeraspiranter som siktar på stora uppgifter i år.

Lopp 8 (V5-5 / V3-1)

No Risk No Reward (1) är jag tveksam till om spåret gynnar honom då han inte brukar vara så snabb från början, men å andra sidan är han en häst som går mellan hästar. Han är den av mina tre som kan ta sig fram på bäst sätt då han hittar luckor som inte finns fast han är så orutinerad. Det är första gången han möter eliten och kort distans talar emot den här gången. Han gör alltid så gott han. 

Lindahl´s Avatar (4) är lite småflegmatisk i lopp, men har tränat bättre i år än förra året. Han bär mest vikt och är lite svårbedömd i första starten för året, men han skulle kunna överraska och vinna även på kort distans med tanke på hans grundkapacitet. 

Top Medina (6) har ju vunnit över den här distansen och det här loppet också för två år sedan. Större delen av förra säsongen stod hon med virus, men avslutade den bra och känns jättefin för dagen. Jag vet vad hon kan på den här distansen så jag får ranka henne först bland mina. 

undefined

Top Medina vinner Romele Araber Sprint 2020 tillsammans med Josephine Ingvarsson. Dags för repris? 

Hon fortsätter:

–Alla mina tre gick ”huvud, huvud” i torsdags förra veckan inne på Jägersros tävlingsbana. De är ”jobbade” för att debutera. Just de här tre ska närmast ut Watba Stallions Cup (Gr3PA) den 11 maj, Sheik Zayed Bin Sultan Al Nahyan Cup (LPA) på Gärdet den 6 juni och ”Presidents Cup” (LPA) på derbydagen den 17 juli, avslutar Charlotte Goss. 

Banprogrammet hittas här