Nyheter

Stallsnack Jägerso Galopp 14 juli

Publicerad
Inför söndagens storloppsdag med GS75-jackpot har redaktionen under veckan samlat på sig så mycket information som resurserna räckt till för. Inlämningsstopp för GS75 är cirka 15:00. Tävlingsdagen startar upp klockan 14:00, men var på plats i tid. Svenskt Derby rids som lopp åtta och är också DD-1 med start cirka klockan 17:10.
nritddgjlpt13zwe8d5
Kevin Stott och Stroxx Carlras stormar mot mål och seger i Pramms Memorial (L) i maj. De är med i dagens sista lopp, Valley Chapel Memorial. Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp

Tränarna redovisas i bokstavsordning (där vi utgår från förnamnet) och uttalar sig alla själva om hästarna om inte annat anges.  

Annike Bye Hansen

Intervjuerna kan hittas här

Camilla Nilsson

2 Hadid (lopp 1) har det varit lite stolpe ut för – han är pigg som bara den och har bra form. Han tappade balansen i ledvolten senast och satte sig på bakdelen, därför kom han aldrig till start. Han trivs på banan, men det kommer några utländska hästar som jag tror är lite för bra. I det här sällskapet blir det tufft – kanske kan han ta en sista peng? 

4 No Risk No Reward (lopp 1) är så ärlig. Han tycker inte om att gå invändigt och spurten bet inte lika bra som vanligt senast. Banan var också lite för snabb, men han gick inte dåligt. Han kommer göra sitt bästa, men det är pengar som bäst. Blinkers på som vanligt. mina är rätt så jämna och trivs på banan, men det kommer några utländska hästar som jag tror är lite för bra, avslutar Camilla Nilsson. 

Cathrine Erichsen 

– Vi reser ner på lördag. 

6 Marcella Bloom (GS75-2) har en tuff uppgift på pappret handicapmässigt. Distansen är i kortaste laget. Hon var en besvikelse i sista starten. Hon är pigg och glad för dagen, så det ska bli väldigt spännande att se hur långt hon räcker. Hon vann ”Derby Consolation ifjol och gillar banan. 

10 Kjell Hroar (GS75-5/V4-2/V3-1) var ju bra första gången på Jägersro, men en besvikelse i Voterlöpning. Nu verkar han vara i bra ordning och nöjd för dagen så får vi se hur långt det räcker. Jag är nöjd med träningsrundorna och har visar en positiv utveckling. Han är startsnabb och vi hoppas att han ska vara med och kämpa där framme.

12 Sir Brego (GS75-6/V4-3/V3-2/DD-1) överraskade med att vinna sitt debutlopp och första gången ut på gräset, i andra starten, var han okej mot bra hästar. Senast vid segern i Norsk 2000 Guineas var Sandro De Paiva tvungen att stanna och ta upp honom två gånger efter att ha sprungit av fint. Han låg nästan sist in på upploppet. Det blev inte som vi tänkt oss på förhand med två stopp på vägen, Han har gått några bra träningsjobb och är väldigt nöjd med livet – pigg och fin. Han har ett tråkigt startspår – vi får se hur Nicolaj (Stott) löser det. Han har aldrig varit ute och rest förut. Han är en outsider, avslutar Cathrine Erichsen. 

undefined

Sir Brego och Sandro De Paiva kommer från en imponerande seger i Norsk 1000 Gioneas den 24 maj. Foto: @hesteguiden.com

Fredrik Reuterskiöld

1 Gadd (GS75-1) är nog ute på rätt distans nu och jag tror att han går ett fint löp.

1 Lamborghini BF och 5 Ken (GS75-3) är det bara bra med. Ken har rätt distans, det är en häst med mycket fart. Lamborghini BF har inte gjort några fel så här långt och jag tror att han kan utvecklas lite till.

10 Jaguar BF (GS75-6/V4-3/V3-2/DD-1) är en häst med bra form och under fin utveckling, sedan finns det förstås frågetecken för distansförmågan. Fast Derbyt går så tidigt så det är inte många som hunnit kolla av allt – är du inte med kan du inte vinna, avslutar Fredrik Reuterskiöld. 

Jan-Erik Neuroth

Intervjuerna kan hittas här

Jane Olin

2 Positano (lopp 2) står lite illa till här men vi vill ändå prova. Jag tror att han passar bäst över 2200 meter. Jag tror även att han kan fattas lite luft och har mycket svårt att se att han kan vara med bland de tre, men det är ett litet startfält, han mår bra för dagen och det ska ridas om det. Manuel (Santos) och Positano trivs med varandra – det vet vi och vi får se hur långt det räcker, säger Jane Olin. 

Janusz Kozłowski

3 Rasmy Al Khalediah (lopp 1) mår fint och är i bra form. För honom är distansen mer passande.

8 Wasmy Al Khalediah (lopp 1) mår också fint och är i bra form. Han har haft en mycket framgångsrik säsong, men han skulle föredra en kortare distans. Loppet kommer att bli svårt eftersom rivalerna är väldigt starka – Freddy Py och två hästar från tränaren M. Kacprzyk från Polen, Salsabil II och Monaasib, är mycket bra hästar. Allt avgörs på hur loppet rids. Bägge våra hästar gillar verkligen att tävla på Jägersro, avslutar Janusz Kozłowski.

undefined

Wasmy Al Khalediah och Per-Anders Gråberg är obesegrade tillsammans. Här vid den senaste segern på Gärdet. Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Jessica Long

9 Ayani (GS75-7/V4-4/V3-3/DD-2) är fyra år och det är en tuff säsong. Det är inget lätt löp, han skulle vara gynnad av tempo men jag är tveksam om det blir högt tempo. Han fick ett lite tråkigt startspår, men löser det sig bara med positionerna kan han vara med där framme, säger Jessica Long. 

Lennart Reuterskiöld Junior

5 Tic Tac (GS75-1) kanske är en av de bästa chanserna på dagen, antar jag. De han möter är kanske inte av bästa slaget av det de har visat. Det ser ut som en bra chans.

–  4 Una Matina (GS75-2) har bra form. Det är tufft motstånd och fel underlag, men det är bara att köra. 

–  1 Mountain (GS75-4/V4-1) får det jättetufft.

–  1 Yobro(GS75-5/V4-2/V3-1) får också det jättetufft. Han har inte riktigt visat det vi hoppats på. 

–  4 Zidane, 8 Morradi och 9 Masters Call (GS75-6/V4-3/V3-2/DD-1) är tre hästar med bra form och det är svårt att skilja dem åt egentligen. Morradi är väl den jag håller högst ändå, Jag tror att han kan vara riktigt bra så får vi se, men de andra har inte gjort något fel. 

5 Planstepsdream (GS75-7/V4-4/V3-3/DD-2)är en av flera – han gör sällan något dåligt lopp. Det var i Pramms förra året när jag hängde på honom blinkers och han missade start. Då var det kört. Efter det har han aldrig gjort något dåligt lopp. 

– Tic Tac är söndagens bästa chans, avslutar Lennart Reuterskiöld Junior. 

Niels Petersen

Intervjuerna kan hittas här

Nina Lindberg Lensvik

2 Lovestruck (GS75-3) jobbar jättefint, men var en besvikelse senast. Hon är beroende av fäst för att fungera perfekt.

6 El Guanche (GS75-4/V4-1) gjorde kanske sitt bästa lopp i karriären i Bro Park vårsprint. Han har fördelen av hemmabana nu, han har toppform. Sen vet jag förstås inte hur bra Aphelios är ”på gruset”, avslutar Nina Lindberg Lensvik. 

Oscar Berneklint

4 Umissedaspot (lopp 2) är stark och kanske kan få loppet här. Om Billy’s Joy tror i front och de andra jagar så passar det bra och hon tar många till slut.

3 Billy’s Joy (lopp 2) var fantastiskt bra senast, gjorde ett jättebra löp och drog knappt en pust efter loppet. Kan han slappna av så kanske han klarar distansen, men det är ett litet frågetecken.

8 Montauk (GS75-5/V4-2/V3-1) är relativt oexponerad och det är ”skitkul” bara att få ha honom med här. Han ser väldigt fin ut i träning, men det är viktigt att han slappnar av för att det ska bli bra, avslutar Oscar Berneklint. 

Patrick Wahl (genom stf Mayra Montelius)

1 Little Arabella (GS75-2) kan spåret vara en fälla för – hon vill hellre ha fritt. Hon är ett tufft litet sto, men vi tror att hon är vassare på gräs just nu. Det är ett jämnt lopp, hon visar jämna prestationer och vi åker förstås ner för att det ska gå bra. Hon vann Auktionsloppet som tvååring på banan och har varit på Jägersro sex gånger. Blinkers på som vanligt och hon kommer på speed. Vi reser på lördag, hälsar ställföreträdande tränaren Mayra Montelius. 

Rikke Rohbach Bonde

2 Chappel (GS75-1) är en stor häst som faktiskt har gjort det okej utan att vinna. Det blir första gången på dirttrack och han står vettigt till om han kan prestera sitt handicaptal på underlaget.

3 Lady Macallan (GS75-1) gick bra senast på Jägersro Galopp och distansen borde inte vara ett problem för henne. Hon står sämst till, men jag hoppas att hon kan nå en trioplacering. Detta blir också ett test för om vi ska prova Oaks inom några veckor.

7 Bid For More (GS75-5/V4-2/V3-1) går lite på halv kapacitet, eftersom hans tankar är på lite andra ställen än racing (hingst). Utan tvekan kan han mer. Om han får rätt lopp serverat så kan han en bra dag vara lite längre fram här. I första hand är vi nöjda med en bra placering. 

7 Stroxx Carlras (GS75-7/V4-4/V3-3/DD-2) återhämtade sig bra efter senast. Jag hade gärna gett honom en start innan det här för att hålla i gång honom lite, men det har varit en svår uppgift att hitta lopp. Han är en bra häst och vill han prestera starkt på dagen så kan han vinna, precis som så många andra i loppet, avslutar Rikke Rohbach Bonde. 

Tävlingsdagen börjar cirka klockan 14:00 och banprogrammet hittas här. Mer om helgen kan också läsas här