Nyheter

Stallsnack inför tävlingarna på Jägersro Galopp

Publicerad
Inför söndagens tävlingar har redaktionen haft kontakt med nio tränare som delger sina tankar och funderingar. Huvudspelet är V64 och inlämningsstopp för den spelformen är cirka 12:20.
fewocraxgoqm8e3a6bt
Positano och Manuel Santos i vinnarcirkeln efter andra raka segern tillsammans. Som tvåa till vänster om hästens huvud ses tränare Jane Olin. Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp

Tränarna redovisas i bokstavsordning (där vi utgår från förnamnet) och uttalar sig alla själva om hästarna om inte annat anges.  

Jane Olin

– 9 Positano (V64-3/V4-1) har verkligen utvecklats med Manuel (Santos) och är i form. Han fick tyvärr lite tråkigt startspår, men hoppas Manuel löser det på bästa sätt. Det saknas inte motstånd och det krävs att Positano gör sitt bästa – gör han det kan han i alla fall vara bland de tre, säger Jane Olin. 

Jessica Ohlson

5 Match Me (V64-3/V4-1) har tränat fint inför detta och hanterar dirttracken i träning så jag tror att hon gör det även i lopp. Min känsla är ändå att hon kommer behöva loppet och vi siktar på att få lite pengar och ett lopp i kroppen, säger Jessica Ohlson. 

Lennart Reuterskiöld Junior 

Intervjuerna kan läsas här

Nina Lindberg Lensvik

2 Aletheia (V64-1) har mött rätt bra hästar tidigare, jag hoppas att hon kan vara topp tre. Vi går ut här för vi behöver ett handicaptal, hennes stora mål är Dansk(t) Oaks.

4 Los Angeles (V64-2) är en riktigt bra häst, han har varit lite dåsig i värmen och han bör ha en bra chans här. Därefter går vi nog till Derby Consolation och sedan Dansk(t) Derby.

8 Lovestruck (V64-6/V4-4/LD-2)  hade vunnit senast om det varit 1200 meter. Hon tränar starkt och ska ha en bra chans här, avslutar Nina Lindberg Lensvik. 

Hans–Inge Larsen

3 Nevile Chamberlain ((V64-3/V4-1) fick inget optimalt löp senast. Har fortsatt bra form och är nog min bästa chans för dagen.

3 Master Zone (V64-4/V4-2) har gjort det riktigt bra och är i fortsatt fin form. Nu är det andra förutsättningar och han behöver höja sig fyra-, fem kilo för att kunna vinna. Ellis St Martin (struken. Reds. anm.), Geoffrey och Röde Baronen står ju bättre till nu.

1 Grey Ascension (V64-5/V4-3/LD-1) brukar inte trivas där inne, men nu finns det inget att välja på. Vi sätter på sidoludd och sedan får Jacob [Johansen] bara bomba på så får vi se. Det går inte att försöka backa runt fältet.

2 Leap Year (V64-6/V4-4/LD-2)blir nog en bra häst med tiden. Jag var mycket nöjd med hans kval som han skötte perfekt, det var också första gången som han gick fort. Det är inte några lopp för honom så han får gå ut här för att skaffa sig rutin, även om han inte är färdig. Det är också därför som inte Jacob (Johansen) sitter på honom, avslutar Hans-Inge Larsen. 

Kajsa Lindsjö

2 Walk Of Life (V64-5/V4-3/LD-1) tyckte jag gjorde det okej över 1200 meter näst senast. Sist så tappade han motivationen när det var 1730 meter så vi går ner till kort distans igen då det verkar vara vad han föredrar på äldre dar. Vi tar av blinkersen igen då vi inte upplevde att det gjorde någon nämnvärd skillnad. Han känns bra i träning och jobbar betydligt bättre än sitt tal, säger Kajsa Lindsjö. 

Patrick Wahl

6 American Lily (V64-1) var totalt ovillig senast. Varför vet jag inte? Hon reste jättebra och allt var frid och fröjd innan loppet. Det kanske gick för fort i början eller om något hände som gjorde att hon inte trivdes alls? Hon brukar borra ner huvudet och gå, men efter 200 meter så var det kört – jag kände inte igen henne. Jag måste pröva henne en gång till eftersom hon är anmäld i ”Oaks”. Jag tror att distansen kan passa henne – det ska vara distans i henne stammässigt. Jag måste få svar. Fungerar hon inte på banan så kan hon lika gärna vara sist. Det är jag lite grann beredd på, men på pappret ska hon vinna. Distansen är jag inte bekymrad för, hälsar Patrick Wahl.

Roger Osberg

5 Soup Or Sonic (V64-5/V4-3/LD-1) är en häst som tränar betydligt bättre än vad hon presterar i lopp. Hon har varit stressad i startboxmomentet, och vi får inte riktigt ut hennes fulla kapacitet när det gäller. 1200 meter är idealiskt och ner i klass. Om hon springer som hon kan bör hon vinna, men hon har som sagt inte fått till det i loppen, säger Roger Osberg. 

Öllegård Gren 

8 Camaluna (V64-5/V4-3/LD-1) är opererad i kotan sen senaste starten så vi får väl se om hon duger någonting till,. Sedan har jag haft lunginflammation så det är anledningen till en så sen årsdebut. Hon kan behöva luft, men över 1200 meter kan man lyckas utan med lite tur. För spelarna kan jag berättade att jag inte hade satsat månadslönen på vinst, men en 50-lapp kanske? berättar Öllegård Gren.

Det första loppet går av stapeln cirka klockan 11:50, då också V64-spelet tar sin början. Vill man se kvalloppet så börjar det cirka klockan 11:20. Läs mer om hela dagen här. Banprogrammet hittas här.