Nyheter

Stallsnack inför söndagens tävlingar på Göteborg Galopp

Publicerad
Inför söndagstävlingarna med V64 har redaktionen under veckan hämtat in information från många tränare. Inlämningsstopp för huvudspelformen är som vanligt cirkla klockan 12:20. Utöver V64 finns det många andra spelformer att investera i.
drosb1yudcfugkk7dvp
Sophia Andersson-tränade Mali vid seger på självaste Gärdet under Elione Chaves. På söndag startar ekipaget igen. Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Tränarna redovisas i bokstavsordning (där vi utgår från förnamnet) och uttalar sig alla själva om hästarna om inte annat anges.  

Bodil Blomqvist

7 Grey Runner (V64-6/V4-4/LD-2) tror jag ändringen från 1600 meter till 1370 meter kan fungera för även om 1600 meter vore bättre. Han gick bra över 1200 meter, men det var en klass lägre. Jag sätter på sidoludd nu för lite mer fokus. Han känns fortsatt fin i träning och är en bland många här som kan vinna, säger Bodil Blomqvist. 

Hans-Inge Larsen

6 Leap Year (V64-1) är kanske inte riktigt färdig ännu, men med tiden blir det en bra häst. Det är första gången på gräset, men jag tror nog att han kan göra ett bra lopp.

11 Nevile Chamberlain (V64-6/V4-4/LD-2) har haft en massa otur på slutet. Först satt ”P–A” (Gråberg) fast med honom, sedan höll Hanna (Nimåker) på att ramla av i starten och nu ändrades distansen. 1600 meter passade som handsken, men jag är lite mer frågande till 1370 meter, men normalt vinner han ett sådant här lopp, avslutar Hans-Inge Larsen.  

Jessica Ohlson

7 Match Me (V64-1) har haft lite otur och haft svårt att få kontinuitet i träningen. Hon kan på sikt mer än sitt tal. Jag bedömer formen som likvärdig gentemot vad den var i förra loppet. Känslan är att kortare distans är ett plus och om Open Sky har en dålig dag kan hon nog utmana, men annars får hon slås om placeringarna där bakom, hälsar Jessica Ohlson.

Maria Jansson

5 Green Backspin (V64-2) är i fortsatt fin form och han är värd att få sätta nosen först. Han gör alltid sitt bästa och har gjort det mycket bra varje gång i år. Han trivs bäst på banor åt det lättare hållet, men gör alltid sitt bästa oavsett underlag så länge han får fäste och det brukar det vara på Göteborg galopp även om det är mjukt. 

3 Iceman (V64-5/V4-3/LD-1) blev det lite konstigt med allting för honom i söndags. En snabb bana och kortare distans var inte helt optimalt, han fick kämpa för att gå med hela vägen och kunde aldrig riktigt slappna av. Addera att han dessutom blev vettskrämd av en åsna som höll på och skrek på stallbacken innan loppet, samt att det var väldigt varmt och svettigt så får vi ändå vara nöjda med prestationen – han var bara fem längder efter vinnaren i mål. Han har tagit loppet bra och verkar mycket fräsch inför i morgon. Han gick bra näst senast över 2400 meter, men då var det lätt bara. Nu kommer det bli åt det mjukare hållet och då kan det vara i längsta laget för honom även om känslan är att han står, avslutar Maria Jansson. 

Patrick Wahl

Intervjuerna hittas här

Rikke Rohbach Bonde

3 Ironman Carlras (V64-3/V4-1) är en sent utvecklad häst. Nu är han är ute över 2200 meter igen och kommer troligen att vara som bäst på en för dagen krävande bana då han är en väldigt entaktad häst. Han borde kunna vara med och förbättra sig i den här klassen.

5 Carmen Torkdahl (V64-5/V4-3/LD-1) gör alltid jämna prestationer och är bättre på de större banorna. Jag tycker alltid att hon ska vara med på en trio, men det är första gången hon måste löpa över 2400 meter. Jag tror normalt inte att det blir något problem – bara om banan blir för krävande.

10 Lets Go Carlras (V64-6/V4-4/LD-2 har hittat en bra melodi och har gått jämnt i år. Möjligen är det bara en fördel att avståndet har ändrats till 1370 meter. Jag hoppas att hon kan vara bland de tre igen, avslutar Rikke Rohbach Bonde. 

Sophia Andersson

4 Karen From Finance (V64-5/V4-3/LD-1 har tagit förra söndagens lopp och resa bra och det känns som att formen fortfarande sitter. För övrigt så glömmer vi sista loppet då hon aldrig riktigt kom in i tjurrusningen. Hon har bara gått 2400 meter en gång, men hon har ju vunnit flera gånger på 2200 meter och varit placerad så jag tror distansen kommer fungera. Banan kommer troligtvis bli god till mjuk om det inte kommer mer nederbörd än som är förväntat, men en tyngre bana gynnar dock henne. 

13 Mali (V64-6/V4-4/LD-2) känns väldigt bra. Hennes förra lopp glömmer vi också då banan i Norge var väldigt uppsprungen och mycket tung efter extremt mycket nederbörd dagen innan. Hon snubblade och halkade flera gången så luften och självförtroende gick ur henne redan innan upploppet. Distansen på söndag tror jag kommer passa perfekt och även om hon går med ett kilos övervikt så tror jag hon är god nog för sitt gamla handicaptal om banan inte blir för mjuk då hon är mer snabb än stark, avslutar Sophia Andersson. 

Susanne Sivrup-Rosenqvist

2 Sir Walter (V64-3/V4-1) blev kraftigt påriden i Norge senast och kom aldrig in i loppet ordentligt. Nu gör han och Ulrika (Holmquist) ett nytt försök på hemmabanan. Om allt klaffar så borde de få med sig en liten peng.

undefined

Vi tar en bild till från Gärdet. Ulrika Holmquist och Sir Walter vann på ett övertygande sätt. Det var deras tredje seger på banan ihop! Helt unikt. Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

5 Give Me Space (V64-6/V4-4/LD-2) borde snart få nosen först, tänker jag. Hon har gått ner en massa i handicaptal och det senaste loppet var ett fall framåt där hon blev femma. Distansen är ingen nackdel och vi behåller blinkers på denna gång också, avslutar Susanne Sivrup-Rosenquist. 

Tobias Hellgren

2 Open Sky (V64-1) går ner i distans. Det är ingenting som oroar direkt – jag tycker att han i de två senaste loppen har gått bra och den som slog honom senast på Göteborg Galopp gick ut på Klampenborg (Xotica) i ett rätt dugligt fält. På pappret är han hästen att slå, men det finns några oexponerade. En tung och mjuk bana är inga problem. 

4 May Or Might (V64-1) är en lite knepig som häst och senast vart det lite trångt ut från start –då backade han av och ville inte springa förbi en enda häst. Jag har svårt att se att han vinner det här loppet. Jag har också svårt att uttala mig om hur han tar banunderlaget. 

8 Quentino (V64-6/V4-4/LD-2) får vi hoppas att det blir lite ”torrare” för honom – senast ”stack han” på väg till start – det blev också för hårt tempo och det var för en tung bana, men repriserar han det som gjorde i årsdebuten så är han med här. Det är mycket beroende på vilka banförhållanden det blir. Han behöver en god bana, avslutar Tobias Hellgren. 

Första start på söndag är cirka klockan 11:50 och banprogrammet hittas här. Mer om tävlingsdagen här