Nyheter

Stallsnack inför kvällstävlingarna på Bro Park

Publicerad
Det kommer bli sex lopp under kvällen och V4- spelet, som är huvudnumret, startar i och med det andra loppet. Samtliga lopp rids på gräset. – På Bro Park ser gräset jättefint ut – det har regnat i lagom takt. Mest kom i söndags, berättar tränare Maria Andersson. Banan kategoriseras som god till lätt i skrivande stund.
seg9owpqplkxgtwz2ab
Running Rolf och Per-Anders Gråberg vid seger på hemmabanan. De kommer ut i V4-1 och tippas överst. Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Tränarna redovisas i bokstavsordning (där vi utgår från förnamnet) och uttalar sig alla själva om hästarna om inte annat anges.  

Maria Andersson

3 Rhodium Star (V4-2) tränar jättefint, men har inte startat på länge och kan behöva loppet. Hon går med blinkers i träning och det fungerar jättefint. Hon har blivit lugnare med det och får nu testa detta i lopp för första gången. Det är första för mig efter lång vila. Hon kan vara en luring.

9 Wishforluck (V4-2) har gått upp några kilo och går upp i distans. Hon gillar ju gräset. Jag hade önskat ett annat startspår då hon är startsnabb – det är inte så att hon hetsar utan hon är bara naturligt startsnabb. Eventuellt ska vi försöka få ner henne i fältet eftersom vi går upp i distans – det får Alina (Öhgren) avgöra. Hon har tagit segerloppet bra – hon är stenhård den lilla hästen. Alina tyckte hon hade krafter kvar senast över 1400 meter så vi tror att hon kan stå 1600 på gräset. Jag vet inte vad konkurrenterna kan? Det är alltid ett frågetecken med treåringar som möter äldre i handicaps. Min häst mår bra i alla fall. 

5 Brianna (V4-3) är som jag har sagt länge en riktigt bra häst i träning. Vi vill få allt att fungera, därför sätter jag upp Christopher (Roberts). Övervikten kan ha betydelse, men det viktigaste är att hon fungerar – det är målet med loppet. Jag tror att gräs fungerar. Hon kvalade fint på gräset. 

3 Suspicious Boy (V4-4/V3-2) ska ut för för att få ett förlopp till ett hinderlopp den 24 juli (novisserien). Han ska ut och få lite luft, men han har gått ner mycket i handicap och jag är jättenöjd med honom i träning. Han är absolut redo att matcha sitt handicaptal. Distansen fungerar fint och gräset gillar han. Han är stor och rejäl så vikten är det inga konstigheter med. Han mår jättebra, både mentalt och fysiskt. Han är min bästa segerchans – så nöjda som vi är med honom. 

8 Nikki (V4-4/V3-2) gjorde det väldigt bra – hon bar mycket vikt i amatörloppet. Lite gräs och 55 kilo med Ulrika (Holmquist) är bra förutsättningar, men det är bra hästar emot. Vi hoppas på en slant. Suspicious Boy är en bättre chans, avslutar Maria Andersson. 

Maria Jansson

7 Green Backspin (V4-1) är verkligen en riktig guldklimp som alltid gör sitt bästa, men direkt efter loppet senast kändes det lite snopet och som att det sista trycket och speeden saknades. Angelika (Berg) hade samma känsla, men sen när man tittar på det igen så var det nog bara så att det gick lite för långsamt första halvan av loppet för sedan gick det ju väldigt snabbt andra halvan och då brände han nog speeden där. Han har bara sprungit en tiondel snabbare på 1200 meter en gång tidigare och då var det lätt bana. Han har mått bra och varit på tårna varje dag så allt verkar på topp inför tisdag. Vi hoppas att söndagens regn inte gör banan för mjuk, han trivs bäst när den är åt det lättare hållet. Det är alltid tufft och jämnt i guld, 1600 meter är inget problem och vi har en jockey med toppform. Sedan får vi se vem som har mest tur och bäst form för dagen.

7 Iceman (V4-4/V3-2) gjorde det helt okej senast. 2400 meter är lite långt, men i brist på rätt distans så får han gå på det. Han fick en vid sista sväng då han blev utknuffad två gånger men kämpar på och går hela vägen in till mållinjen. Nu är det ner i klass och då borde han kunna vara med och slåss om det om han inte lägger för mycket krut innan löpet. Han blir väldigt nervös och laddad när man börjar träcka honom. Vi testar oss fram för att se om vi kan hitta ett upplägg som gör honom lite lugnare. Allt är bra med honom också, han tog loppet senast fint och verkar nöjd med livet, avslutar Maria Jansson. 

Marie Twomey

3 Alfaares (V4-1) var alldeles för gasig sist och kopplade inte av för Jacob (Johansen). Vi är jätteglada att Angelika ville rida och hon känner honom bäst i alla fall. Det är tuffare motstånd nu och då kanske 1600 meter på en lätt gräsbana är för kort i stället? (banan kategoriseras under tisdagen som god till lätt. Reds. anm.). Hästen mår bra och Leo (Leonard Rios) var jättenöjd med sista jobbet i torsdags. Han tål värme dåligt, vilket är ett minus. Det är många fina hästar i det här loppet, men vi valde att stanna hemma o inte resa till Göteborg Galopp på grund av värmen. Han är på rätt väg i alla fall. 

3 Liveyourowndream (V4-3/V3-1) fick vi Alina (Öhgren) på. Jag tror han går bäst för tjejer. Han har varit borta länge och vi har jobbat långa långsamma jobb för andning och nerver – han måste koppla av och andas, det är vad vi siktar på denna gång. Kan han vara nära fältet hem eller plocka någon är vi nöjda denna starten. Han gick över förväntan i ett jobb med Loki i lördags, dock tror vi att 1750 meter är för långt med det jobbet på näthinnan. Han visar “sprintfasoner” och är väldigt stark. Det är risk för att han pullar bort sig om han inte kopplar av. Träning och tävling är två loka saker, det har vi fått lära oss om honom – han tränar som en elithäst, men får inte till det i lopp. Han behöver loppet, men ser jättefin ut för övrigt, asvlutar Marie Twomey. 

Roy Arne Kvisla

2 Frankie's Girl (lopp 1) står tufft till, tycker jag. Hon är en hederstjej som gör det nästan bra jämnt och ständigt. Gräs och 1400 meter är idealiskt, men hon får slå ur underläge,. 

4 Running Rolf (V4-1) står nu inne för att göra en bra prestation. Han har haft lite stolpe ut,, men har gjort det väldigt bra . Nu börjar det att brännas. 

2 Alsimsaam (V4-2) “fick en kyss” 300 meter från mål senast där det blev trångt, men han kämpade på och drog på. Han kanske tände till på det? Det var helt klart ett fall framåt. Man kan räkna med/på honom. Han blandar inte och ger ofta utan när formen kommer så är den där. 

1 Indeed Grey (V4-4/V3-2) – är en ängslig typ av häst och inte alltid på topp – nerverna finns där hela tiden. Han bär blinkers för att han ska fokusera framåt i loppet. Han ser jättefin ut efter Gärdet. Jag har inte sett någon skillnad på dirttracken, som är väldigt ojämn i konsistensen, och gräset, avslutar Roy Arne Kvisla. 

Susanne Brunius

– I det hela ser det bra ut inför morgondagen för 9 Kawaii Enki (V4-4/V3-2).  Hon gjorde ett fint snabbjobb i lördags. Spåret inte det bästa, men det är inte så mycket att göra åt det. Kevin (Parkin) red henne bra i årsdebuten så han löser det säkert. Det har varit lite tufft i de andra loppen däremellan. Sist var det lite trafik problem, hälsar Susanne Brunius. 

Det första loppet går av stapeln cirka klockan 17:30. Vill man se kvalloppen så börjar det cirka klockan 16:40. Banprogrammet hittas här.