Nyheter

Stallsnack inför Jägersro Galopps storloppsdag

Publicerad
En fin galoppdag väntar på söndag på Jägersro Galopp och huvudspelformen V64 startar i och med det andra loppet för dagen, cirka klockan 12:20 (med jackpot). Redaktionen har pratat med en del tränare inför tävlingarna.
cnrf1zfzw1fb8yrnowc
Mountain och Rebecca Stålhandske vid seger den 13 september ifjol. Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp

Tränarna redovisas i bokstavsordning (där vi utgår från förnamnet) och uttalar sig alla själva om hästarna om inte annat anges.  

Annika Delinder

3 Hongkong Yob (V64-6/V4-4/LD-2) överraskade mig stort senast. Det är tuffare nu och jag hoppas att vi kan få med oss en peng.

8 Pollux Pride (lopp 8) är en fin häst som tog sitt kval fint. Jag tror dock att det finns ett par hästar som kan vara för bra, avslutar Annika Delinder. 

Fredrik Reuterskiöld

1 Lamborghini BF (V64-5/V4-3/LD-1) gick inte dåligt senast då han tappade start. Han möter topphästar här, men får börja lära sig. Han startade inte som tvååring och det är fortfarande en nackdel.

5 Jaguar BF (V64-6/V4-4/LD-2) är ute i ett tufft löp, lite ovisst lärling på.

4 Bentley BF (lopp 8) ska väl ha bäst chans av mina. Glöm senaste starten i Göteborg, Han får bedömas på det han presterade i debuten, avslutar Fredrik Reuterskiöld. 

Jessica Long

3 Ray’s Moon (V64-1) kan få det tufft här, men samtidigt är det ett litet fält med bara fyra hästar och det kan bli ett taktiklopp. Helt borta ska han väl inte vara.

5 Mumbo Jumbo (lopp 8) blir en fin häst på sikt, men är kanske inte riktigt färdig ännu, avslutar Jessica Long. 

Lennart Reuterskiöld Junior

2 Lawof Sines (lopp 1) är en fin häst som debuterade bra. Han har tagit debuten bra, jag vet att (Francisco) Castro också har en bra häst (Epsilon Pegasi), men vi ska tävla om det.

 

undefined

Lawof Sines vid seger i debuten under Elione Chaves. Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp 

10 Rulesof Love (V64-4/V4-2) har haft sina problem, det är därför hon debuterar först nu. Allt verkar bra nu och sedan får vi se. Hon är min bästa chans under dagen. 

5 Mountain (V64-5/V4-3/LD-1) ställs inför en tuff uppgift och får slå ur underläge.

2 Wakaba (V64-6/V4-4/LD-2) ställs inför en tuff uppgift och får slå ur underläge, avslutar Lennart Reuterskiöld Junior. 

Malin Roth

4 Celene (V64-2) behöver lite räkmacka för att leverera.

6 Ringo (V64-2) är egentligen bästa hästen men han vet inte riktigt om det, avslutar Malin Roth. 

Nathalie Johnsson

1 Des Pa Cito (V64-2) var konstigt nog favorit senaste gången, det måste ha varit på grund av ryttaren (Hanna Nimåker) och hans namn, eftersom han inte alls visat något på DT förr (skratt). Det var så kul att han gjorde det nu och vi hoppas inte det var en engångsföreteelse nu när tränaren själv ska rida. Han galopperade så himla lätt och nu vet vi lite mer hur vi ska placera honom. Han reds utan ridorder senast, bara att han inte fick backas ner – han kom aningen för tidigt i front men är också slagen på målfoto! Han var inne och gick jobb i veckan och fick tummen upp av ryttaren (Dayversom De Barros).

2 My Name Is Alice (V64-2) gjorde det också bra senast, men kanske skulle behöva ytterligare lite mer fäste i banan för att få full effekt på hennes speed, som vi sett på gräset! Vi hoppas på det nu! Karriärens första seger är så nära för henne nu, som hon dessutom är värd mest av alla deltagare. Rutinerade Yasmine (Nilsson) sitter upp och den ”kombon” tror jag helt klart på. ”Alice” gick också ett trevligt jobb i veckan tillsammans med Des Pa Cito. Uppgiften i sig liknar senaste starten, men något negativt med spår ett och två. Vi kan alla fall komma fram till att de båda gick rysligt bra i senaste starten! Jag har valt häst efter vikt, avslutar Nathalie Johnsson. 

Oscar Berneklint

7 Relentless Flyer (V64-4/V4-2) tränar bättre och bättre. Kommer nog att göra en ännu bättre insats än när hon vann. Höjdes inte för den vinsten och gör ett bra löp, även om distansen fortfarande är kort.

 

undefined

Relentless Flyer och Rebecca Stålhandske vann tillsammans i senaste starten. Ny seger på söndag? Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp

9 Mountak (V64-6/V4-4/LD-2) är en häst vi tror en hel del på inför framtiden. Han har fått en liten paus och det kan saknas lite luft även om han tränar väldigt fint, avslutar Oscar Berneklint. 

Roy Arne Kvisla

 3 Twirling Ghost (V64-3/V4-1) var det lätt att syna motståndet för, då det inte är så många hästar. Det ska vara en toppchans på pappret och formen verkar hålla i sig. Jag är mera nöjd med honom nu än innan Nickes Minneslöpning. 

 13 Alsimsaam (V64-6/V4-4/LD-2) var inte en tillstymmelse till trött efter förra loppet. Han fick tryck hela tiden, lämnade in mentalt och trivdes inte på underlaget för dagen. Spåret är ingen höjdare – men det är hästar som vinner bakifrån på Jägersro Galopp. Banunderlaget borde passa honom för han vill ha fäste. Han är en outsider, avslutar Roy Arne Kvisla. 

Ricke Rohbach Bonde

– 4 King David (V64-3/V4-1) har jag varit väldigt fundersam över om jag ska prova honom på dirttrack. Han verkar nöjd hemma, men har satt vinterpäls. Jag tycker att det är en okej uppgift att testa om han kan fungera på dirttrack i framtiden. Det är lite av en chansning om han fungerar på underlaget – han är en äldre herre nu, säger Rikke Rohbach Bonde.

Sophia Andersson

14 Mali (V64-6/V4-4/LD-2) gjorde en god insats senast. Hon har form, men med bricka fjorton (14) är jag skeptisk. Hon vill helst ligga bland fronthästarna utan trängsel, hon tar inga luckor. Vår chans är att hon får gå utvändigt på speed, vilket hon har men det kommer bli tufft. Hon är inget för spelarna i detta lopp, säger Sophia Andersson.  

Susanne Sivrup-Rosenqvist

6 Point Boy (V64-4/V4-2) har haft stolpe ut hela denna säsong, trots att han har känts bättre i träning än tidigare, både i kropp och knopp. Om det vänder till stolpe in så kan han vinna, men jag är ödmjuk för uppgiften och hoppas på en penningplacering, säger Susanne Sivrup Rosenqvist. 

Öllegård Gren

3 Camaluna (V64-2) borde ha en bra chans. Det är jättekul att Jessica (Wadst) vill rida. Hon vann med min Nerissa efter att ha legat supersist – så vackert! Hästen är väl okej för dagen. 1730 meter med 70 kilo kan bli tufft, men nu hoppas jag att det inte blir 30 grader och inte syndaflod så kanske det går bättre än de senaste starterna. Jag hoppades att hon skulle höja sig ett snäpp då, men förgäves och vi är tillbaka där hon kanske hör hemma, men så länge hon tycker det är kul tycker jag att det är kul ändå, säger Öllegård Gren. 

Banprogrammet hittas här. Första start är cirkla klockan 11:50. Vill du se kvallöpningarna startar den första cirka klockan 11:00. Mer om dagen kan läsas här. Missa inte heller att det är ponnygalopp efteråt.