Nyheter

Stallsnack inför Jägersro Galopps onsdagslunch

Publicerad
Inför morgondagens tävlingar på Jägersro Galopp har redaktionen haft kontakt med flertalet tränare. Det är åtta lopp på programmet och dagens sista lopp är en sportslig höjdpunkt då Wathba Stallions Sprint Cup (LPA) avgörs. Spelmässigt är det till exempel både V4-, LD- och V5-spel.
isau37uwtlrto2othzf
Camaluna och Öllegård Gren (t.h.) är på väg till vinnarcirkeln den 23 augusti i år. I sadeln sitter Nathalie Johnsson. Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp

Tränarna redovisas i bokstavsordning (där vi utgår från förnamnet) och uttalar sig alla själva om hästarna om inte annat anges.

Anette Stjernstrand 

Ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen uttalar sig. 

9 Kiddo (V4-2) är jag glad att jag får Elione Chaves upp på. Vi har fortsatt svårt att träna henne och vi har fått rida henne i skogen då stubbåkrarna inte varit så bra på grund av att det har regnat mycket. Den senaste starten var ingen höjdare. I starten innan så var hon bättre och hon är bättre och sköter sig på Göteborg Galopp. Med (Elione) Chaves upp ska det bli bättre, men hon är inte tränad så mycket. Man hoppas ju alltid, annars skulle man inte åka, men det ser väl lite tufft ut här. 

5 Second Try (V5-4) hoppas jag vinner. Hon är lite stel i kroppen, framför allt bak just nu och det beror på att vi tränade mycket på stubbåkrarna ett tag och det blir annorlunda, tror jag. Hon tränar annars bra, det ser bra ut och jag har ganska stora förhoppningar på det här loppet – det har dock varit en ganska lång säsong för henne och hon har gått bra ganska länge. Hästarna har börjat att sätta vinterpäls. 

– Jag har haft hästar som varit lite förkylda också, vilket är bra att veta för spelarna, De som startar är självklart okej, avslutar ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen. 

Bodil Blomqvist

1 Grey Runner (V4-4/V5-2/LD-2) gör debut på Jägersro Galopp. Jag blir inte riktigt klok på honom då han tränar jättebra, men inte riktigt levererar i lopp. Han verkar gå bäst på en fast/snabb bana och inte fungera när det är tungt/löst så vi provar Jägersros DT. Jag sätter upp Nathalie (Mortensen) som känner honom hemifrån och så hoppas jag få några svar.

1 Highland Queen (V5-5) är tufft ute helt klart! Hon har vunnit sig ur ”grunddivisionen” när hon gick över handicaptalet 65 och då finns inget att välja på. Får hon med sig pengar här, så är vi jättenöjda. Formen är fortsatt fin, avslutar Bodil Blomqvist. 

Camilla Nilsson

–  7 Hasard De Faust (V5-5) gillar att ligga högt upp i fältet. Det är tufft emot och man ska inte förvänta sig för mycket, men han är ute på rätt underlag och jag var väldigt nöjd med honom senast. 

 

undefined

Hasard De Faust och Per-Anders Gråberg vid seger på Bro Park hösten 2022. Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

8 No Risk No Reward (V5-5) vet jag inte vad som inte stämde senast, om det var banan som släppte eller något som inte som stämde med underlaget? Han hade börjat sätta päls innan förra loppet – ibland kan en häst gå ner, men jag har inte märkt något innan å honom men beteendet var konstigt senast och han var inte riktigt sig själv i ledvolten innan heller då han var väldigt lugn. Allt verkar normalt hemma – jag hoppas att han kan ta en fjärde- femteplats. Det är alltid svårt att veta hur bra de är från utomlands? Wasmy Al Khalediah är det ingen som rör, avslutar Camilla Nilsson.

Ellinor Rasmusson

8 Cece Auchentoshan (V4-1) känns fin för dagen och står bra till i loppet. Det är alltid svårt att värdera inför amatörlopp, men jag har fått upp en duktig ambitiös ryttare med fyra kilo av. Får han ett bra löpningsförlopp så tror jag att han även denna gång är med där framme, säger Ellinor Rasmusson. 

 

undefined

Cece Auchentoshan och Annie Nilsson Lindahl är på väg mot segern i ett lopp på hemmabanan Jägersro Galopp i augusti. Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp

Jane Olin

4 Positano (V4-1) gjorde ett mycket bra lopp senast och har tagit det lite lugnt efter det, men han mår prima för dagen och jag har förhoppningar att han ska prestera bra på onsdag även om där finns ett par bra hästar emot. Är Positano på gott humör är han absolut bland dem tre, hälsar Jane Olin. 

Johanna Ericsson

10 Bedazzling (V4-3/V5-1/LD-1) har känts grym i träning. Han möter tufft motstånd, men står bra till viktmässigt, även om ytterspåret kanske inte är någon fördel.

6 Moulaan AD (V5-5) har känts grym i träning. Hon möter väldigt tufft motstånd, men hon har visat att hon kan vara med och utmana när hon är i form, avslutar Johanna Ericsson. 

Janusz Kozlowski

9 Wasmy Al Khalediah (V5-5) håller formen på en jämn, bra nivå. Han mår bra och han ser bra ut också. Jag är bara rädd för hur han kommer att må efter resan, vilket är väldigt svårt. Det är många timmars körning och färja. Hans ordinarie ryttare Per-Anders Gråberg kommer inte att rida honom och jag vill tacka så mycket för hans underbara turer på Wasmy Al Khalediah och önska honom ett snabbt tillfrisknande. Hästen kommer att ridas av den mycket välridande Elione Chaves och Wasmy Al Khalediah är ingen svår häst att rida, så jag hoppas att deras gemensamma samarbete ger goda resultat. Distansen 1200 meter är hans favoritdistans. Jag hoppas på en bra prestation, berättar Janusz Kozlowski. 

Malin Roth

1 Prima Kalejs (V4-2) är jag förhoppningsfull med och jag tror hon kommer vara bland de tre.

6 Ringo (V5-4) går jag lite ”wild and crazy” med och provar ny distans på. Hästägaren är inte lika övertygad som tränaren att det är ett vinnande koncept. Jag tycker han ändå gjorde det bra senast så står han distansen så blir han farlig, avslutar Malin Roth. 

Peter Deckers 

Kontaktperson Anne Engels uttalar sig. 

2 Raza P (V5-5) vann sitt senaste lopp i Belgien. Loppet var också ett sprintlopp över 950 meter. Hon var bara tre sekunder långsammare än de engelska fullbloden. I loppet innan dess slutade hon tvåa över 1500 meter, så jag tror att hon är i bra form.

5 Farida P (V5-5) startade senast i Arabian World Cup (Gr.1) i söndags på ParisLongchamp, men slutade sist. I loppet innan dess vann hon President Cup (Gr.3) i Nederländerna. Hon är den bättre hästen på pappret, men hon springer aldrig ett sprintlopp. Tidigare har hon vunnit ett par lopp över 1500 meter. Personligen tror jag att vinnaren är Wasmy al Khalediah, men jag är säker på att båda våra hästar kommer att göra sitt bästa! avslutar Anne Engels. 

Rikke Rohbach Bonde

8 Record Breaker (V4-3/V5-1/LD-1) får blinkers på för första gången. Han brukar gå bra på Jägersro, men är också lite lat när han når halvvägsmärket i loppen. Jag hoppas han inte blir för frisk på vägen, men annars tycker jag att han har tränat bra.

2 Santiago (V5-3) är lite mer av en smart typ som varit lite sen med att utvecklas. Han har alltid velat ha mer än vad kroppen var redo för. Distansen kommer att passa honom och sedan får vi se hur han tar sig an dirttracken, men jag tror inte att det blir något problem.

5 Firstof All (V5-3) är ett stort fint sto som i första hand är ute efter att lära sig lite. Hon har hållit på länge, då hon är väldigt avslappnad i sin träning. Utifrån provloppet på Klampenborg (kval) så har jag svårt att utvärdera henne i ett riktigt loppsammanhang, men hon kommer att behöva denna uppgift innan nästa uppgift, annars kommer hon över det fint. I första hand är hon en häst till nästa år, avslutar Rikke Rohbach Bonde.

Susanne Sivrup-Rosenqvist

6 Point Boy (V4-2) mår strålande. Han gillar att hösten är här, vilket han är ensam om i vår församling. Han skulle kunna vinna detta, men vi är ödmjukt positiva om en bra placering i vart fall, säger Susanne Sivrup-Rosenqvist. 

 

undefined

Point Boy och Ulrika Holmquist är på väg mot segern på Jägersro Galopp hösten 2023. Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp

Öllegård Gren

7 Camaluna (V4-2) och jag kämpar på. Det här loppet är väl fullt av hästar med god chans så man får hoppas att hon kan vara en av dem. Hon är i alla fall lagom pigg att rida när vi gör en ”morgonjoggning” runt ”kvarteret” varje morgon i måttligt tempo. Hon såg ut att bli lite trött den sista biten senast, men jag tänker att det sätter fram henne lite till detta lopp, upplyser Öllegård Gren. 

Det första loppet går av stapeln cirka klockan 12:20. Kvalloppet rids cirka klockan 11:50. Banprogrammet kan hittas här. Mer om tävlingsdagen här