Nyheter

Stallsnack inför Bro Parks Stockholm Cup-dag

Publicerad
På söndag är Stockholm Cup-dagen med GS75- och DD-spel. Självklart kan man spela många andra olika spelformer och vi har tipsen. Redaktionen har tagit fram så mycket information som resurserna räckt till för från tränare under veckan. Alldeles nyligen har Silent Night och Grandpa's Prince strukits och de intervjuerna är naturligtvis borttagna innan publicering.
kcnabdy4bu4ddp3uo6g
Twirling Ghost under Per-Anders Gråberg vinner Zawawi Cup (L) på Jägersro Galopp, knappt före El Guanche och Thore Hammer Hansen. Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp

Tränarna redovisas i bokstavsordning (där vi utgår från förnamnet) och uttalar sig alla själva om hästarna om inte annat anges.  

Andreas Suborics

Intervjun hittas här

Annike Bye Hansen

Intervjuerna hittas här

Archie Watson

Intervjuerna hittas här

Francisco Castro

7 Pusjkin (GS75-2) står väldigt bra till. Att han inte vann senast berodde ju på att han skulle ge vinnaren sex kilo och tvåa tio kilo. Jag kan inte hitta något negativt om min häst och tycker att det är Chianti att slå. Han var ju väldigt fin i Norge, men jag tror att vi har en fördel av att loppet går på dirt.

Göran Schillström

1 Beckham (V3-3) set det på pappret bra ut för. Han mår toppen och har gjort sina jobb mycket bra, men jag har frågetecken för underlaget – han har inte imponerat på gräs. Han bär också mastiga 70 kilo på ryggen. Bland de tre, säger Göran Schillström. 

Jane Chapple-Hyam

Intervjun hittas här

Jan-Erik Neuroth 

Intervjuerna hittas här

Maria Heinrichs

– Både 7 Double Rock (V3-3) och 10 Gold Sensation (V3-3) är pigga och startklara. Jag tycker de är rätt jämna inför denna uppgift. Gold Sensation har en fördel om gräset blir tungt och uppridet, då hanterar hon det bättre. Det är många med bra chanser i detta lopp och några med högre vikt, så jag hoppas att det visar sig på upploppet att vikten tar ut sin rätt, säger Maria Heinrichs. 

Maria Sandh

9 Saigon (GS75-4/V4-1) känns bra. Han får blinkers denna gång och gräset passar, berättar Maria Sandh.

Niels Petersen 

Intervjuerna hittas här

Nina Lindberg Lensvik

3 El Guanche (GS75-1) har tränat på fint efter senaste starten. 

4 De Sica (GS75-3) har tagit det senaste loppet bra och bör ha vinstchans, avslutar Nina Lindberg Lensvik.  

Oscar Berneklint

6 Scarlett (GS75-3) gjorde ett bra lopp senast hon startade på Bro Park, men var lite ”tempotorsk då”. Nu sätter vi upp Luke Morris och Scarlett tränar fint och ska ha lite chans, säger Oscar Berneklint. 

Patrick Wahl

Intervjuerna hittas här

Rikke Rohbach Bonde

5 Go On Carlras (GS75-6/V4-3/DD-1/V3-1) har blandat och gett i de två senaste starterna, men har haft lite otur. Hon reser inte så bra, men vi försöker ge det ett försök. Hon är bäst i hård konkurrens och gillar att löpa på en fast bana, men jag har varit lite tveksam till om jag ska starta henne. Hon är lättriden, så det borde inte vara några problem för Ulrika (Holmquist) som visar toppform på Bro Park, säger Rikke Rohbach Bonde.

 

undefined

Go On Carlras och Nicolaj Stott vinner Scandinavian Open Championship (Gr.3) 2023. Foto: Burt Seeger

Roy Arne Kvisla

4 Twirling Ghost (GS75-2) gjorde det otroligt bra senast när han vann över 1200 meter och känns fortsatt fantastiskt fin. 1600 meter nu, men jag tror att han kommer att ha stor nytta av att han är startsnabb. Det är bra att sitta långt fram på ”Bro’s dirt”. Om någon av mina hästar vinner på söndag tror jag att det ska vara Twirling Ghost.

7 Mendel’s Rock (GS75-6/V4-3/DD-1/V3-1) har aldrig gjort mig besviken. Den här gången slår vi ur underläge. Han var kanske inte som bäst på Övrevoll senast [trea i det norska derbyt], men det är aldrig lätt första gången ut på den banan som dessutom var lite tung. Silvestre [De Sousa] som red sa att Mendel’s Rock nog skulle passa bättre på en platt gräsbana och där är vi nu. Vi ser också det här som ett litet test för framtida matchning samt att det är kul för ägarna att ha starthäst i ”Cupen”, avslutar Roy Arne Kvisla. 

Sandra Brolin

8 Gazelle (GS75-4/V4-1) mår bra och gör sitt jämna. Hon gjorde det bra trots ett ofördelaktigt lopp för henne senast. Myggvikt på krävande bana är bra, hälsar Sandra Brolin.

Stefan Melander

7 Swinging Of Venice (GS75-3) har tre kilo av med en duktig lärling i Lorenzo Putzulu. Jag fick idén att ha viktlättnad här med honom här. Jag är nöjd med om han är trea, fyra, men formen är bra och han har svarat bra på träningen på vår travbana som är väldigt tung. Jag tycker att han skött sig jättebra i de starter han har gjort i år. 

 

undefined

Swinging Of Venice och Ulrika Holmquist vinner Kapplöpningssällskapets Stora Pris 2024 och gav Stefan Melander sin första galopptränartränarseger. Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

11 Running Rolf (GS75-4/V4-1) gillar jag som bara den – det gjorde jag redan som ettåring. Han har tränat på samma sandbana som Swinging Of Venice som är väldigt tung. Jag tror att det blir jättesvårt att vara med och fajtas här. Han kom i jättebra skick och vi provar utan blinkers i första starten för mig. Kan han vara trea fyra här så är det jättebra, avslutar Stefan Melander.  

Tobias Hellgren 

2 Double UX (GS75-3) valde vi det här loppet för då ”Cupen” blev bättre och med fler hästar än jag trodde och när Best Of Lips kom så skulle han behöva höja sig tio kilo. Han skulle kunna göra sitt livs lopp och fortfarande vara oplacerad. I Fyensløbet på Odense Galop kom han inte till från start och kom aldrig in i loppet. Han var instängd under hela första varvet och började med att slå med huvudet och loppet var redan i mål när han hade en möjlighet att göra något. Han har dragit ett bra startspår och det är ofta väldigt fördelaktigt över 2100 meter att ha ett invändigt startspår om man kommer i väg ordentligt. Det är en öppen handicap och distansen är i kortaste laget men han är en av dem som ska räknas. Det är direkt negativt för honom om banan blir mjuk. 

3 Buddy Bob (GS75-4/V4-1) har han varit stabil och gått bra flertalet lopp, om man undantar plumpen i Norge och då trampade han av sig en sko. På Göteborg Galopp så hade han ett dåligt startspår. Det finnas många om och men här – man kan se ett scenario där han vinner, men också ett där han avslutar bra och blir fyra i mål – det är en jämn handicap. Han är på ett historiskt lågt handicaptal i varje fall även om han står ett kilo fel här – det hade inte varit fel med ett kilo mindre på ryggen, men jag tror inte att det kommer att fälla avgörandet. Spår tre är bra – Nimitz borde gå framåt och någon till så vi får en bra position. Jag tror inte det spelar någon roll egentligen om han har flexibla blinkers, som han gått med på Övrevoll, eller inte. 

11 Quebello (GS75-6/V4-3/DD-1) har inte varit i så här bra ordning sedan han vann Oslo Cup (L). Han är fyra längder slagen efter att ha blivit överriden efter start, jag tycker att han med ett schysst lopp hade varit tvåa i Scandinavian Open Championship (Gr.3). Det här har varit planen sedan det inte blev någon start i Oslo. På pappret är Best Of Lips den största konkurrenten – den fick stryk av Virginia Storm 2022, som vi slog i Cupen 2022. Dennes sista presentation är den bästa den har gjort. Nu ska han springa efter ett annat reglemente, vilket kan göra skillnad. Jag är dock fokuserad på min egen häst och vi tror på bra chans. Han har visat att hanterar det mesta i ”banväg” (läs: underlag). 

3 Farrh Out (GS75-7/V4-4/DD-2/V3-2) gör sitt jämna. Hon är i bra ordning och känns fin. Det är lite samma där – jag har svårt att se att hon skulle vara bra nog för att vinna och då allra helst om banan blir mjuk, men hon kommer att göra ett bra lopp. Senast var det första gången runt yttre sväng på en tyngre gräsbana på Övrevoll och hon gick ett bra lopp. Det kommer vara liknande förutsättningar nu med liknande motstånd, avslutar Tobias Hellgren.  

Tord Nilsson

6 Great Green Rose (V3-3) gjorde det bra senast. Jag tycker att det ser bra ut och hon ska kunna vara med långt framme. Hästen tränar fint och Hanna [Nimåker] fick ju vinna lopp på Kinsman i onsdags, upplyser Tord Nilsson. 

 

undefined

Great Green Rose och Hanna Nimåker vinner Taittinger Ladies Cup på Klampenborg i senaste starten. Nu kommer de ut tillsammans igen. Foto: Burt Seeger

Vanja Sandrup

12 Röde Baronen (GS75-4/V4-1) jobbar fint, ja jag är helt enkelt ”jäkligt nöjd” med honom. Jag hoppas att han visar samma inställning som i sina senaste starter då han krigat fint, inte bara sprungit som en hare för alla andra. Jag hoppas på bra chans, men det är inte bara så att han går ut och vinner för det finns flera andra med bra form, säger Vanja Sandrup. 

Banprogrammet kan hittas här och gäller för båda dagarna. Första start är klockan 13:50. Mer om helgen kan också läsas här och på evenemangets egna sida