Nyheter

Stallsnack inför Bro Parks "Breeders"-dag

Publicerad
En ny härlig storloppsdag på Bro Park väntar på söndag och det kommer att bli mycket pengar att spela om på V64, som är huvudspelformen och ATG har prognosticerat med 2,5 miljoner kronor till en ensam vinnare. Den spelformen startar i och med det andra loppet för dagen, cirka klockan 12:20. Redaktionen har pratat med en del tränare inför tävlingarna.
wsmqukqik886ebscmud
Hilo och Alina Öhgren vinner förloppet till dagens huvudbegivenhet – Breeders' Trophy Classic Trial. Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Tränarna redovisas i bokstavsordning (där vi utgår från förnamnet) och uttalar sig alla själva om hästarna om inte annat anges.  

Annika Sjökvist

3 Global Gathering (V64-1) är distansen i kortaste laget om banan är väldigt snabb, men det är ett långt upplopp och han mår kanonbra. Det känns som att han är i toppform och jag blir inte förvånad om han vinner. Han ska ut på ”Cupdagen” också i Bobbie Killicks Minneslöpning. Han får passa på när det finns två lopp på en vecka. Han klarar vikten om det är snabb bana – han är stor maffig häst. Generellt är han i en fälla med handicaptal 86, då guldhandicapperna blir för tuffa och det blir får hårt i löpningarna med samma vikt. 

5 Brookhaven (V64-1) letar efter formen. Han fick svårt senast på Göteborg Galopp från det yttersta startspåret – jag trodde att vi skulle få en mjuk bana och det är bara att glömma det loppet. Han föredrar egentligen en mjuk bana då alla hans segrar har tagits på mer krävande bana och svårare förhållanden. Han sänks lite för långsamt i handicaptal. Vi siktar på pengar. 

4 Cassandra (V64-2) var ju jättebra vid segern senast, men det var andra förutsättningar med dirttrack. Hon har visat med både tredjeplatsen näst senast och segern att hon mognat – hon hade 63 kilo när hon vann och nu bär hon 52 kilo. Ryttarna som rider träningsjobben säger att hon har utvecklats enormt och är starkare och snabbare. Hon ska inte nonchaleras helt även om det här en mycket tuffare uppgift än järnhandicapen senast. 

11 Miss Mack (V64-2) känns jättefin och gick bra senast. Hon behöver sitt lopp. Vi hoppas att årets första seger kommer snart. Ulrika (Holmquist) valde henne. Jag tror att det är en av hennes favorithästar, avslutar Annika Sjökvist. 

Bent Olsen

5 Brigadier (V64-6/V4-4/LD-2/V3-2) är allt i ordning med. Han är helt fin och han gick fint i Jockeyklubbens 2000 Guineas. Han reste helt perfekt dit och han får en egen box i vår egna lastbil. Han och de andra kommer till banan på lördag. Han gjorde ett fantastiskt lopp i Dansk Derby – jag visste att han kunde mer än när han blev slagen. Min kommer i vart fall i toppform. Jan-Erik Neuroth har haft en fantastisk form, men han ska inte tror att han är säker – vi kommer för att vinna, skrattar Bent Olsen och kommenterar också sin andra häst i loppet: 

12 Kis (V64-6/V4-4/LD-2/V3-2) fick gå för tidigt i Dansk Oaks – jag tror att om det blir mer fart som det blir här så är hon bättre, avslutar Bent Olsen. 

Tyvärr bröts samtalet med Bent Olsen och vi har inte lyckats att nå honom efter det. Därför kan vi tyvärr inte bjuda på någon intervju om Kis Me Again. Det går även att läsa om de ovanstående hästarna här

Camilla Nilsson 

1 No Risk No Reward (lopp 1) satt på innerspåret och fick stoppa upp och gå ut senast – han tappade för mycket mark och hann inte dit. När han väl fick upp farten var han nära tredjeplatsen. Lorenzo Putzulu är väldigt duktig och ger tre kilos viktlättnad. Han har gått på distansen innan och jag tror han har bäst chans av mina – han går på allt, ”den lille” och är bra på gräset med. Vi behåller blinkers fast han brukar gå utan när det är lång distans, men eftersom nästa lopp är över 1200 meter så får han behålla dem då vi inte ska förvirra honom för mycket. Han är väldigt fin att rida och ligger inte på i loppen, oavsett blinkers eller inte. 

2 Osmane (lopp 1) har gått uppåt hela tiden i handicaptal nu och gått från 0 till 68 och nu är han inne ”bland värstingarna”, men man har inget val. Han var bra vid senaste segern och har inte varit sämre än tvåa någon gång. Han har mött hästarna tidigare, men han ”står ju sämre på det nu”. Han har inte gått på distansen, men gräset fungerar bra och jag tror att distansen är hans i framtiden då han kommer att stå distans, avslutar Camilla Nilsson.  

Caroline Malmborg    Obs! Nytillkommen söndag morgon.

Läs hur hon värderar sina hästar på hennes hemsida som man hittar här

Jan-Erik Neuroth

1 Appelino (V64-4/V4-2) har inte löpt i år och är inte helt i toppform. Det är ett litet ”prepplopp” för Breeders Prize i Norge, så vi får börja här. Han gick så pass bra på Bro Park och jag tycker det är en fin bana för honom att säsongsdebutera på. Det har varit småsaker och han har växt en del. Han är ingen spik, trots högt handicaptal då han inte är på topp. Han behöver loppet och en bra outsider. Spår ett är fint. 

1 Imra (V64-6/V4-4/LD-2/V3-2) gick bra senast – loppupplägget var inte helt rätt för henne den dagen – hon kom för tidigt till fronten senast och kan bättre än så. Hon gick ett bra lopp i Svenskt 1000 Guineas på banan. Hon borde ha en god chans – åtminstone är hon en god outsider. 

6 Schamyl (V64-6/V4-4/LD-2/V3-2) försöker vi med i ”Breeders’”, sedan får vi se om distansen är för kort? Han har tagit ”derbyt” väldigt bra så han är i god form, men distansen är inte till hans fördel om det blir en snabb bana. Det blir kanske hans svåraste uppgift i år med tanke på distans och en snabb bana. Jag tro att Imra kan utmana Schamyl på grund distansen, men han är mer än bra för att vinna, avslutar Jan-Erik Neuroth.

Det går även att läsa intervjuerna om Imra och Schamyl här

Lennart Reuterskiöld Junior

7 Lionell (V64-4) är en liten trevlig häst, men det kan hända att det är väl kort distans. Vi får prova i alla fall.

 

undefined

Lionell och Elione Chaves vid seger på hemmabanan Jägersro Galopp den 2 juni. Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp

9 Masters Call (V64-6/V4-4/LD-2/V3-2) har väl inte gjort så många fel. Det är ett tufft lopp med två derbyvinnare, ja en som vunnit två derbyn, men så länge vi är med kan vi vinna, avslutar Lennart Reuterskiöld Junior.

Maria Andersson 

2 Rhodium Star (V64-2) gick ju bra på Göteborg Galopp och mår jättebra för dagen. Hon är en stor och rejäl häst som jag tror kan några kilo till. Hon gick upp tre kilo på segern. Det är rätt distans. Senast på gräset på Bro Park så hade hon inte startat på åtta månader innan dess och fick ett mycket tufft upplägg. Jag tror hon har bra chans och är med och slåss om det. 

9 Wishforluck (V64-2) pinnar på och det är en handicap. Jag tyckte hon gick bra på dirttracken bakom en överlägsen Visiteur Du Pom senast och gjorde en bra insats. Det är många bra hästar och jag är nöjd med pengar. 

7 Karla With A K (V64-5/V4-3/LD-1/V3-1) mår också jättebra för dagen – det var lite snopet i SM senast. Hon fick stora trafikproblem, precis som i loppet innan. Hon har fått pullats upp efter loppen och har inte gått optimalt någon av gångerna. Hon har fått ett bra startspår och behöver inte hamna snett på det nu och är en av dem som har chans, tycker jag. Hon tar loppen så bra, tar verkligen livet med ro och äter bra. Hon är som en tonåring som håller på med andra saker och inte kan koncentrera sig. Hon blir knappt varm av träningsrundorna. Jag är nöjd med det jag ser. Jag tror 200 meter längre är en fördel för henne – hon har fått ”pullats upp” efter loppen och har inte gått optimalt någon av gångerna. Det är svårt att bedöma konkurrenterna – hon kan absolut vara med och slåss om segern. 

8 Yarina (V64-5/V4-3/LD-1/V3-1) är en liten outsider – det är lite i sista stunden som jag fick henne klar till det här. Hon har tagit loppet bra, men har lite mer nerver än Karla With A K. Hon har inte heller samma rutin och det är tätt mellan starterna – tio dagar emellan är inte optimalt mellan första och andra starten. 

– Bästa segerchansen för dagen är i ”Breeders’” med Karla With A K. Yarina får slå ur underläge, då det är lite tätt mellan given och hon har inte så mycket erfarenhet, avslutar Maria Andersson.  

Maria Jansson

4 Green Backspin (V64-1) fick gå på en tung bana plus att det släppte lite senast på Övrevoll och det var inte optimalt, men han kämpade på som han alltid gör. Han hade behövt lite mer fäste under hovarna för att komma helt till sin rätt. Tyvärr hamnade han dessutom lite tråkigt på det och fick gå en ganska vid sväng, men var ändå bara tre längder efter vinnaren i mål. Det är nya tag på söndag och formen är fortsatt på topp – han är oförskämt pigg och studsar runt som en kalv på grönbete när jag rider. Som alltid i hans lopp är det små marginaler och han är en av flera som kan vinna den här gången också, säger Maria Jansson.

Niels Petersen 

Intervjuerna hittas här

Oscar Beneklint

–  11 Blindspot (V64-4/V4-2) slår ur underläge med tanke på sitt tal. Han måste göra sitt livs prestation. Hedda (Nexbo) passar väldigt bra på den hästen och får chansen trots att hon inte kan utnyttja sin lättnad, upplyser Oscar Berneklint. 

Patrick Wahl

5 Ninasimone (V64-3/V4-1) fick ett litet bakslag senast, men formen är bra. För bägge mina två är distansen något kort – den är inte deras bästa. 

10 Chantal (V64-3/V4-1) har likvärdig form som Ninasimone. För bägge mina två är distansen något kort – den är inte deras bästa. Det ska ske ett mirakel om Slava Ukraini ska förlora. 

2 King Kaye (V64-4/V4-2) är tveksamt startande. Blodprov kommer att tas på honom. 

7 Hilo (V64-6/V4-4/LD-2/V3-2) är bättre än Duke Of Hastings över den här distansen. Han hängde i spåren senast och vi glömmer den starten. Han har en bättre chans än min andra, men man ligger ju i underläge mot Schamyl, Brigadier och några till. 

15 Duke Of Hastings (V64-6/V4-4/LD-2/V3-2) har gjort det bra, men ger inte allt än så länge. Trots alla starter och hårt sällskap så uppträder han fortfarande grönt. Det känns som att det finns lite utveckling kvar i honom. Han hade segern på gaffeln senast i Jockeyklubbens Grand Prix, men väntade in de andra, vilket även fällde honom. Distansen kan vara för kort. 

1 Bebop (V3-3) provar vi oss fram med. Jag är nöjd om det resulterar i en bra placering. 

4 Haryana Valley (V3-3) tror jag att 1600 meter är en passande distans för och hon kommer att göra bättre ifrån sig nu än över1200 meter som senast var för kort. 

– Bästa segerchansen för dagen är Haryana Valley, avslutar Patrick Wahl. 

Peter Jardby

12 Navy Warrior (V64-2) var stort slagen senast på Klampenborg. Det är en lite besvärlig häst och vi är inte överoptimistiska, hälsar Peter Jardby.

 

undefined

Navy Warrior och Annie Nilsson Lindahl vinner på Klampenborg den 25 maj i år. Foto: Burt Seeger

Rikke Rohbach Bonde

Intervjuerna hittas här

Roger Osberg

9 Tom Collins (V64-5/V4-3/LD-1/V3-1) gjorde det fint senast i SM för 2-åringar. Han har tagit det loppet bra, hunnit återhämta sig och fått ett jobb till. Han bör ha gått fram ytterligare. Det är tufft motstånd, men han kommer att göra ett bra lopp så får vi se hur långt det räcker, säger Roger Osberg. 

Roy Arne Kvisla

1 Alsimsaam (V64-2) är inte hundraprocentigt startande. Kommer han ut så har han närmat sig formen. 

13 Blue Lagoon får vi slå ur underläge med här och inrikta oss på att plocka med oss en peng med. 

2 Grandpa’s Prince (V3-3) ville jag se i ryggar förra gången då han släppte ledninge, men han har varit snabb ut bägge gångerna. Han är efter Oasis Dream och har Montjeu som morfar så han skriker efter distans. Han behöver nog mer än 1600 meter framöver.

– Bästa chansen för dagen är Grandpa’s Prince, avslutar Roy Arne Kvisla. 

Det första loppet går av stapeln cirka klockan 11:50. Vill man se kvalloppet så börjar det cirka klockan 11:20. Banprogrammet kan hittas här. Mer om tävlingsdagen här