Nyheter

Rikke Rohbach Bonde reser med en septett

Publicerad
Hela sju hästar kommer Klampenborg-tränaren Rikke Rohbach Bonde med den här gången. Hennes hästar är flitiga gäster på de svenska banorna och hon är innan söndagen bara en start från att slå rekordet från 2022, då stallets hästar gjorde 33 starter på svensk mark. Ingen kan förstås glömma stjärnan Stroxx Carlras seger i Svenskt Derby 2021, men inte heller när han i år lyckades slå de alla i Pramms Memorial (L). Tyvärr har en del av stallets hästar varit nedsatta, men med tanke på det vi exempelvis såg av Lady Macallan när hon dundrade hem Dansk Oaks i lördags så ska spelarna vara mycket vaksamma på söndagens starthästar, även om de inte på förhand är så högt tippade.
ff2vz0yywcv7bj33vdw
Chappel i vinnarcirkeln efter uppvisningen och segern i Svenskt Derby Consolation. I sadeln Nicolaj Stott. Närmast till vänster om hästen Rikke Rohbach Bonde. Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp

En septett är en ensemble som består av sju personer, men redaktionen tar sig friheten att använda ordet för att beskriva just “sju” när det kommer till antalet starthästar. 

Klampenborg-tränaren inleder med en häst som går upp mot Slava Ukraini och det blir förstås tufft. 

9 Bronx Carlras (V64-3) har varit lite upp och ner den här säsongen, och har varit nedsatt av ett virus – han har tagit en liten paus för att komma tillbaka på topp. Han jobbade fint senast, men mot bra hästar, så vi går för pengar.

 

undefined

Bronx Carlras och Nicolaj Stott vid seger i oktober 2023 på hemmabanan Klampenborg. Foto: Burt Seeger

Stallets övriga sex hästar har åtminstone ingen motståndare som just nämnda Slava Ukraini, men det är tufft ändå. Mest nyfikna är vi på Svenskt Derby Consolation-vinnaren Chappel. 

9 Blown Away (V64-4/V4-2) säljs efter denna start. Jag vet att hon kan mer, men hon har också varit sjukskriven större delen av säsongen. Distansen borde passa henne och hon är också ute för att se om vi kan få med oss pengar hem.

4 Badge Carlras (V64-5/V4-3/LD-1/V3-1) har återhämtat sig bra efter förra starten. Han är fortfarande lite oerfaren, men har förbättrats efter det loppet. Det finns bra hästar emot, men vi tycker också att vi har en fin häst här på lång sikt.

–Jag tycker 12 Tools Carlras (V64-5/V4-3/LD-1/V3-1) har gjort det förnuftigt varje gång – en storvuxen häst som kommer att bli bättre nästa år. Han tränar på lika villkor med Badge Carlras.

3 Chappel (V64-6/V4-4/LD-2/V3-2) har varit lite trött efter det danska derbyt, och har fått vila från att starta. Distansen är nog för kort här, men det blir spännande att se honom på Bro Park med en platt gräsbana. Han fungerar klart bäst i vänstervarv.

11 Manhattan Carlras (V64-6/V4-4/LD-2/V3-2) gjorde mig besviken senast. Kanske startade han för tidigt efter den senaste starten i det danska derbyt? Jag tror till och med han är bättre på lite längre distans och lite att springa över, men vi tar en chans här.

5 All Stars (V3-3) har, som så många av mina andra starthästar, haft lite virus. Han måste ut på lite distans och därför tycker jag att det här var en okej uppgift för honom.

– Jag hoppas att alla hästar klarar resan dit bra, så att de kan koncentrera sig på sin uppgift, avslutar Rikke Rohbach Bonde. 

Det första loppet går av stapeln cirka klockan 11:50. Vill man se kvallooppet så börjar det cirka klockan 11:20. Banprogrammet kan hittas här. Mer om tävlingsdagen här