Nyheter

Om Xit på Jägersro och Or Harry på Klampenborg

Publicerad
Jessica och Padraig Long har fått en fin start på årets galoppsäsong och nu på lördag jagar deras treåring Or Harry evig ära samt en plats i historieböckerna i Danskt 2000 Guineas.
– Or Harry startar med fin segerchans, kommenterar Jessica Long.
wqa8mh25udcu1j2szdf
Xit - en vinnare igen på Jägersro? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Men innan årets andra klassiska löpning på Klampenborg är det stabila och fuxige Xit som försvarar stallets färger - detta på Jägersro i morgon onsdag.

Xit var vi helnöjda med i årsdebuten som tvåa till en bra häst och formen från det loppet duger bevisligen långt. Vi var dock lite besvikna på Xit senast, men det blev lite för tufft med lärlingen ombord. Allt är väl inför detta och den långa distansen är som alla vet ett klart plus. Viktläget känns hanterbart och jag är optimist, säger Jessica Long.

Och på lördag jagar Or Harry en klassisk seger. Lär väl bli ganska klar favorit? Var du överraskad när han gick så bra som han gjorde i första starten på Klampenborgs gräs senast?

– Nej, det kan jag inte påstå. Jag har alltid sagt att Or Harry är åtminstone en eller två klasser bättre på gräs än på dirttrack och det visade sig ju stämma. Han kom ur loppet på bästa sätt och vi förväntar oss en riktigt fin insats. Det är som vanligt tufft att vinna i klassisk konkurrens, men Or Harry är där han ska vara så visst hoppas vi på seger, kommenterar Jessica Long.

Och sedan blir det väl den svenska motsvarigheten på Bro Park?

– Det är ju planen. Jag tror att Or Harry kommer fungera bra även på banan i Stockholm, det har hans familj gjort i alla fall, men vi tar en sak i taget, avslutar Jessica Long.