Nyheter

Om Little Arabella och andra intressanta starthästar från Stall Wahl

Publicerad
Patrick Wahl har många hästar till start när det är dags för årets första storloppsdag på hemmabanan. Årets sto i svensk galoppsport 2023, Little Arabella, tillhör favoriterna i Bloomers' Vase (L) och kommer bli hårt betrodd. Redaktionen fick en pratstund med Bro Parks mångårige tränarchampion.
ok5qram2g32uaveudu0
Stor glädje i vinnarcirkeln efter att Little Arabella vunnit Jockeyklubbens Stolöpning. Längst till vänster tränare Patrick Wahl. Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

­– 2 Falkor (lopp 1) är det en bättre distans för här, men han är bättre på hösten på en lite tyngre dirttrackbana. Det gick för snabbt för honom när de speedade och han kunde inte följa med senast. Han kan möjligen hänga med lite längre över 2100 meter. Jag kan inte ha några segerförhoppningar, inleder Patrick Wahl. 

­– 3 Thunder Mack (V64-1) var med om en lite för häftig öppning senast där han fick mycket tryck, brukade för mycket krafter och fick betala priset på slutet. Han gjorde så gott han kunde. Han är mycket jämnare nu. Han är bättre på gräs och har ett kilo bättre än sin ursprungliga vikt. Det är en tuff handicap, men när han är bra så är han bra. Han är en outsider. 

­– 7 Disraeli (V64-1) har ett lopp i kroppen nu och jag tyckte han var riktigt bra senast. Det borde vara en hygglig chans. Han är inte så beroende av position och är en bättre chans än Thunder Mack. 

­– 10 King Kaye (V64-2) blev väldigt, väldigt trött senast på en lös bana mot alldeles för bra hästar. Det såg ut som att han kunde behålla andraplatsen, men sedan “föll han isär”. Vi får säkert se en annan häst på gräset ­– han har trots allt vunnit på gräs och spelarna som gör lite större system skulle kunna ta med honom. Han måste dock visa några kilo till. 

undefined

King Kaye och Per-Anders Gråberg vid seger i höstas. Kan han skrälla i Guineas Consolation? Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

­– 3 Little Arabella (V64-4/V4-2) har inte 1600 meter som idealdistans, tycker jag, men hon hade det löptempot som behövdes på distansen senast och det var trevligt att se ­–  därför valde vi att gå vidare till “Bloomers'”. Hon är okänslig för position, har en bra speed och lite tempo i loppet borde passa henne ­– hon gillar att komma bakifrån. Jag har framförallt stor respekt för Jan-Eriks Neuroths Mystery Night. På hennes senaste prestation, där det fanns till krafter kvar, så måste jag tro på henne.

­– 1 Duke Of Hastings (V64-6/V4-4/LD-2) gör det bra och är nog bättre på längre distans än det här ­–  han blir överrumplad med tempot och så kommer han med sin speed. På distanser över 2000 meter så ser man nog mer vilken häst han är. Jag tycker ändå att han är värd en chans här. Han är inte tillräckligt snabb från start och möter några som troligtvis är för bra. Jag är nöjd med en tredje-, fjärdeplats.

­– 10 Hilo (V64-6/V4-4/LD-2) har en bra speed över kortare distanser. Kan Kevin Stott “koppla av, gömma och spara honom” så kan han speeda ganska fort i 200 meter ­– då blir han intressant. Det är dock några kilo upp till de bästa.

Angående stallets bästa chans råder det inget tvivel. 

­– Bästa segerchansen är Little Arabella, avslutar Patrick Wahl.