Nyheter

Om banan på söndag

Publicerad
Det är av högsta vikt för spelarna att veta hur banan kommer att bli på söndag. Nu är det ju som så här att det är faktiskt väldigt svårt att veta i förväg och det händer att bankategoriseringen ändras under själva tävlingsdagen, men det är inte så vanligt. DT-banan, som Nickes Mjnneslöpning (L) rids på, kommer med all säkerhet vara god om det inte skulle vräka ner med nederbörd nu. Redaktionen har pratat med den som kan Bro Parks banor utan och innan.
avz572a69dtwwbvctwy
Arkivbild från Bro Park. Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Under hela veckan har vi haft en tät kontakt med Tove Brandt på Svensk Galopp. Hon är bland annat starter och dessutom anläggningschef på Bro Park. Hon och hennes personal sliter hårt i dessa dagar för att allt ska vara på topp till årets största dag. Förra söndagen var det dessutom stora gräslopp (Breeders'-dagen) och banan har varit utrailad – allt för att det ska bli perfekt på söndag. Det krävs mycket kunskap, planering och tålamod för att sköta gräsbanorna på Bro Park (även hinder). Det är värt att ha i åtanke hur många timmar som ligger bakom varje kvadratmeter gräs. 

–Tisdag och onsdag kom det sammanlagt 26 millimeter regn på Bro Park. Prognosen för helgen ser lovande ut med uppehåll och sol, inleder hon.

 

undefined

Tove Brandt är anläggningschef på Bro Park och dessutom starter på Svensk Galopps banor. Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

För publiken och alla aktiva är det härliga nyheter med uppehåll och sol. Den stora frågan är dock hur banan förväntas bli på söndag? 

–Banan betecknas i dag fredag lunch som god- mjuk. Vi förväntar oss en god- mjuk bana till söndag, avslutar Tove Brandt. 

Banprogrammet kan hittas här och gäller för båda dagarna. Första start är klockan 13:50. Mer om helgen kan också läsas här och på evenemangets egna sida