Nyheter

Niels Petersen sadlar ut elva hästar under söndagen

Publicerad
Championtränaren Niels Petersen har laddat upp ordentligt inför söndagen och mönstrar i vanlig ordning många hästar med goda segerchanser. I Svenskt Derby har stallet två starka segerkandidater i Exit To The Moon och Lord Mountbatten. Utöver dem luftas ytterligare nio hästar. Hästarna startade sin resa till banan under lördag morgon.
ll45qqe8knrhwmkh4vy
Exit To The Moon och Carlos Lopez är på väg till vinnarcirkeln efter segern den 19 juni i loppet "Derby Next Stop". Till vänster tränaren Niels Petersen. Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp

Första hästen ut är den nästan osynade Thats Our Man i Svenskt Derby Consolation. Han testas nu utan blinkers. 

6 Thats Our Man (GS75-1) är en väldigt svår och tuff häst. Han är en fin häst som har massor med kvalitet och kapacitet – ser man honom så säger man ”Wow!” Han har bara gått ett lopp på en för mjuk bana där han inte kunde hitta balansen. Han förstod inte vad han skulle göra och vi gjorde fel att låta honom löpa med blinkers, vilket vi hade för att han är så svår i träning. Han hittade inte benen riktigt. Dessutom missade han starten och allt blev skit. Han tränar på dirten var dag ihop bra hästar – vi tar med honom för att han stod kvar i Svenskt Derby. Tic Tac bör vara svårslagen, inleder Niels Petersen. 

Förra årets vinnare i Derby Day Sprint testar Margareta Wettermarks Minneslöpning

Det USA-födda stoet Miss Wintown har segrat i 50 procent av sina lopp och trivs på banan. Frågan är hur långt hon räcker i det här getingboet? 

5 Miss Wintown (GS75-2) har varit lite under standard – alla mina hästar har varit i en sjukdomsperiod och det tror jag också hon varit. Vi provade på gräset på Bro Park, men det gick inte. Hon gick inte sitt bästa lopp i handicaploppet på Jägersro i årsdebuten. Löper hon upp till sitt bästa så kan det bli en placering bland de tre. Hon är en fin häst och vi ska prova. 

Har storfavoriten i Derby Day Sprint

Niels Petersen vann loppet förra året (se ovan) och det är en god reprischans med tanke på hur Rockofthemountain har presterat hittills i karriären. 

7 Rockofthemountain (GS75-3) är i ”tip top shape” och var väldigt fin senast – jag blev imponerad av honom. Lamborghini BF och King Of Ten, som är en luring i löpet när den nu går ”på sprint”, är värst emot, men jag må vara så fräck och säga att med ett normalt lopp så har han en toppchans.

Två chanser i Zawawi Cup (L)

Det högklassiga sprinterloppet ser mycket intressant ut på förhand – inte minst för stallets två deltagare. 

2 Bullof Wall Street (GS75-4/V4-1) tycker jag var väldigt positiv i sin årsdebut, där han var ute för att få ett lopp i kroppen. Jag var väldigt imponerad och nöjd med den då han inte löpt på ett år. Han är svår att hålla på med. Jag tror att vi håller på bygga om honom till sprinter. Han har en otrolig fart och jag är väldigt spänd att se honom. 

undefined

Bullof Wall Street hyllas efter segern i Svenskt Derby 2020. Nu är det bara halva distansen. Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp

– 7 Soulofchess (GS75-4/V4-1) har också varit sjuk. Loppet senast kan vi bara glömma. Årsdebuten var väldigt bra. Loppet på ”Prammsdagen” var lite oinspirerat. Får han ett bra lopp så får vi se vad det räcker till. Jag har en bra känsla att han kommer göra ett bra lopp. 

Ytterligare en duo i Malmö Stads Pris

Stallet siktar på att återupprepa bedriften från 2019 då Noble Justice vann loppet. Stoet Chelsea Morning var exempelvis tvåa i Svenskt Kriterium förra året över samma distans.  

– Stamford Street (GS75-5/V4-2/V3-1) var väldigt bra i Norsk 2000 Guineas på en mjuk bana. Det är första gången på underlaget och vi får se om han hanterar det, men han tränar ”tip top” på dirten så därför tror vi att det fungerar. 

– Chelsea Morning (GS75-5/V4-2/V3-1) har gått på dirttrack och kommer sälja sig dyrt. Vi valde bort Skandinavisk Mästerskap på Övrevoll (torsdag) för det här. Allt är bra med henne för dagen. 

Väntar en ny seger i Svenskt Derby?

Apropå ordet “duo” startar Niels Petersen alltså två hästar i ett lopp han vunnit tre gånger som tränare (Duke Derby, Nordic Defense och Bullof Wall Street). Stallet har två starka kandidater i galoppens blå band. 

7 Lord Mountbatten (GS75-6/V4-3/V3-2/DD-1) var inte frisk senast. Han jobbar fantastiskt bra för dagen. Han årsdebuterade i Voterlöpning, fick ett tungt lopp i spåren och blev slagen på speed. Han är i kanonform, men det är ett derby och det är mycket som ska gå vägen. Jag tror och hoppas att han står distansen. 

14 Exit To The Moon (GS75-6/V4-3/V3-2/DD-1) är spåret inget bekymmer för. Han var inte okej i ”Derby Trial. Senast blev han mer fokuserad med blinkers och han har haft en enastående utveckling de senaste sex-sju veckorna. Det är inte mycket som skiljer dem i kapacitet – det som avgör är hur loppet rids. Exit To The Moon ska ha fritt spår och Lord Mountbatten komma mer på speed. 

Sista duon för dagen

Det fina loppet Valley Chapel Memorial rids för tredje gången på söndag. Två hästar ställer upp från stallet. 

4 Chianti (GS75-7/V4-4/V3-3/DD-2) är ”knallgo” – sist fungerade han inte på grund av sjukdom – alla hästar har haft en dipp. Jag hoppas och tror att han kommer avsluta väldigt bra. 

8 Twice As Happy (GS75-7/V4-4/V3-3/DD-2) var enorm i årsdebuten och är alltid bra efter en paus. Han tränar bra och vi får se vad han räcker till – om han är bra nog. Nu får han sin chans, avslutar Niels Petersen. 

Tävlingsdagen börjar cirka klockan 14:00 och banprogrammet hittas här