Nyheter

Malin Holmberg inbjuden till Saudi Cup i Riyadh

Publicerad
Dock är det inte för en ritt i huvudloppet Saudi Cup med hiskelige 20 miljoner USD i total prissumma utan till jockeyturneringen Kingdom Day Challenge - en serie med fyra lopp med vardera 400 000 USD i prispotten.
nbgwdlkybwhll8lzgas
Malin Holmberg inbjuden till jockeyturnering i Saudiarabien Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Det är sju inbjudna kvinnliga jockeys som möter fem världsryttare samt två lokala tygelförare i serien över fyra lopp. Förutom evig ära och berömmelse erhåller vinnaren av turneringen även en bonus på 30 000 USD och nu är alltså Malin Holmberg inbjuden till turneringen som avgörs på King Abdulaziz Racetrack belägen i utkanten av huvudstaden Riyadh.

Klara för turneringen är även William Buick, Pierre Charles Boudot, Jorge Ricardo och Shane Foley och nu ska alltså listan kompletteras med ytterligare en världsjockey. En icke vild gissning är väl att profilen Frankie Dettori tar den sista platsen?

– Det är klart att jag är stolt över att bli inbjuden till ett event av den här digniteten. Jag är full av förväntan och kommer så klart att göra allt vad jag kan, berättar Malin Holmberg.

Berätta lite om upplägget?

– Det är fyra lopp med 400 000 dollar i varje. Om jag har förstått saken rätt har vi ryttare 15 procent i provision så om jag skulle lyckas vinna ett lopp är ju året säkrat, fortsätter Malin Holmberg med ett skratt.

Och vardagen då? Hur är det att vara där nere?

– Det är så klart underbart med värmen och att man får rida fina hästar - dock längtar jag faktiskt hem en del i bland, saknar den klara luften och kompisarna så klart. Jag rider fem turer om dagen och brukar vara klar strax efter klockan 10.00. Sen är det inget eftermiddagsjobb så det känns som långa dagar, kommenterar Malin Holmberg.

Hur kommer det att kännas bakom startboxarna under Saudi Cup-dagen?

– Spännande, men framför allt lärorikt. Att få chansen att rida mot toppjockeys på den här nivån är ju verkligen stimulerande. Nu hoppas jag bara att lottas ombord på hästar med vinstchans, avslutar Malin Holmberg.