Nyheter

Lite tränarsnack inför Övrevoll samt värdefulla informationslänkar

Publicerad
På söndag är det "Breeders'-dagen" på Övrevoll med åtta lopp. Vi har tips till V64, V4 och LD, samt övriga lopp. Vi har pratat med fyra tränare och i texten presenteras också länkar som varje spelare behöver.
f3dfmmkh3jjiammuvjx
Sophia Andersson i vinnarcirkeln på Gärdet i år med sin Mali under Elione Chaves. Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Jan-Erik Neuroth har haft en ny fin dag på Göteborg Galopp, där Schamyl vann Svenskt St Leger och Lilleman Nosto avlade maiden. 

2 Imra (V64-1) passar distansen bra för och hon har gjort fina lopp på Övrevoll. Hon är en bra outsider. 

3 Appelino (V64-1) gör bara sin andra start i år. Jag tror att Bro Park nog passar honom bättre, men vi gör ett försök. Distansen passar bra. Det är viktigt att det inte blir löst och att det släpper. Han är en mycket bra outsider, tänker jag. 

3 Indy Humor (V64-2) trivs bra på Övrevolls mjuka gräsbana. Det kan vara lite kort distans och motståndet är väldigt tufft – det ska man inte glömma. Detta är inget lätt lopp. 

5 Like A King (V64-2) har behövt att gå lopp och jag tror att han kommer gå bättre nu än senast. Distansen är en fördel för honom. Det såg inte ut som att tacklade banan i ”Marit Sveaas” – han fann inte auktionen. Ska man värdera chansen så ska man ta med honom. 

1 Marie Elle (V64-5/V4-3/LD-1) har svikit I lopp, men visar mer i träning. Hon är lite bättre form nu. Hon fungerar bra på en tyngre bana – det tror jag ska gå fint. Är hon på trippeln så är det bra.

- Bästa segerchansen är Appelino, tänker jag, avslutar Jan-Erik Neuroth. 

Sophia Andersson kommer med en duo som ser ut att bli hårt betrodda. 

2 Mali (V64-6/V4-4/LD-2) gjorde ett superlopp sist i Norge och starten innan i Gbg. Henne har jag börjat finna ut hur hon ska löpa och visar fin form nu. Dock är jag lite bekymrad över att banan kommer bli mjuk. Hade det varit dt så hade jag trott på vinst men hoppas på pallplats. 

9 Karen From Finance (V64-6/V4-4/LD-2) har inte gjort många dåliga lopp i år och är lika ”på g” nu. Hon ser ruggigt fin ut och kan hantera en tyngre bana så jag hoppas och tror på pallen om hon får sitt löpsförlopp. Hon har Elione Chaves på ryggen som tipsade om flexibla blinkers, vilket kan göra att hon tänder till lite tidigare på det kortare upploppet. Jag är hoppfull. Jag är väldigt nöjd med båda hästarna i träning, avslutar Sophia Andersson. 

Göteborg Galopp-kollegan Susanne Sivrup-Rosenqvist startar också en häst i samma lopp. 

3 Zwish Zaid (V64-6/V4-4/LD-2) har brottats med sina fötter under den senare halvan av sommaren men det verkar nu som om vi har fått detta under kontroll. Han är pigg och fräsch, har tränat på bra och känns fin i kroppen. Vi hoppas att han är med även mentalt denna dag för är han det kan han bli farlig. Jag hade inte vågat låta bli att strecka honom, trots allt, hälsar Susanne Sivrup-Rosenqvist. 

Även Annette Stjernstrand tillhör västkustbanan och hon blev på nytt amatörtränarchampion under lördagen.  

7 Astron (V64-3/V4-1) är glad att komma ut på gräset igen. Han har gått ner i handicaptal och tränar bra. Han gör sina sista starter nu innan han blir ridhäst – han har inte visat så mycket i år så jag hoppas på pengar.

1 Green Zabeel (V64-6/V4-4/LD-2) är nöjd med att komma ut på gräset igen. Distansen är helt okej. Hon har ett bra startspår och bör vara bland de tre här, avslutar ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen.

Norska intervjuer till Övrevoll

Norsk Rikstoto har lagt upp “stallsnack” från Tom W. Johannessen som hittas genom att klicka här

Vi rekommenderar också Övrevolls hemsida, där intervjuerna som vi länkat till ovan också hittas, samt deras Facebooksida

Banprogrammet hittas här. Första start är cirka klockan 11:50.