Nyheter

ITM Spring Mile (L) – årets första storlopp rids på söndag

Publicerad
Irish Thoroughbred Marketing Spring Mile (L) är en högklassig förlöpning till Pramms Memorial (L) som rids 22 maj. Loppet går också under namnet "Norra skånska regementets minneslöpning" och är ett av Jägersro Galopps många "flaggskepp". Förra året vann Stormy Ocean, men han har gått i pension så någon repris får vi inte se i år. Det blir så klart spännande värre ändå.
kurgkakr3p6mvv4qtbv
Målgången i ITM Spring Mile (L) 2021: Stormy Ocean (gulblå dress) vann med hals före Couples och med Duca di Como som trea. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Handicaptalen går från 93 till 85, men det är absolut inte så att 3 Plantstepsdream kan förväntas vara helt överlägsen trots att han enligt handicappern är många längder bättre än de flesta i fältet.

Lennart Reuterskiöld Junior har lyckats förbättra Planteur-avkomman varje år och ifjol som femåring segrade han i Malmö Sommarhandicap och i Peas and Carrots Mile (L). Han trivs bäst på Jägersro och går alltid starkt från ledningen. Plantstepsdream går alltid bra efter vila och det ska bli spännande att se om han har förbättrats ytterligare över vintern. I så fall är han en allvarlig Prammskandidat.

Stallkamraten 4 Wolfof Vancouver är två år yngre än Plantstepsdream och visade mycket hög kapacitet som treåring. Det blev seger i både Voter- och Hurricanelöpning och många menar att han var den moraliske segraren i Derbyt. Speightstown-avkomman var anmäld till Stockholm Cup International (Gr3) vilket tyder på att man var redo att möta den äldre eliten redan i höstas. Han ströks då och dagens uppgift är att bevisa att han inte låter sig skrämmas av de ärrade motståndarna.

Junior sadlar även ut fyraårige 6 Hey Brother (e. Hallucinate) som får slå ur underläge. Hey Brother var grym vid segern i Bro Park Trial ifjol, men frågan är om inte prestationen i Mischa Kahns Minneslöpning var än bättre. Gör han om den insatsen är han inte långt borta när mållinjen närmar sig.

Francisco Castro sadlar ut fyraåringen 1 Pusjkin (e. Muhaarar) som ständigt var med och krigade med Wolfof Vancouver. Dagens förutsättningar känns mitt i prick och det ska bli intressant att se vad David P Sanchez kan hitta på i sadeln. Sanchez ersätter Chaves som just nu befinner sig i Florida och rider.

Stallkamraten 7 Sea Lieutenant (e. Mastercraftsman) är en duglig miler som får Carlos Lopez i sadeln. Han är hållen av Plantstepsdream, men går han i närheten av sitt tal kan det bli en bättre placering.

2 Weltruhm (e. Excelebration) är en härlig skimmel som vuxit några klasser på slutet i Susanne Strands omvårdnad. Valacken segrade förra veckan och har alltså fördelen av att vara “racing fit”. Samtidigt är det ett stort steg upp i klass, men som vi alla vet är det stoltare att lyss till den sträng som brast, och så vidare.

Avslutningsvis har vi kämpen 6 Couples (e. Helmet) som i fjol tjänade nära 150 000 kronor utan att segra. Det är alltid svårt att springa ifrån Couples som vanligtvis har en liten polett sparad. Nu i regi Annika Delinder går Couples helt klart en nyttig säsong till mötes, eller kan han till och med vara redo för nya stordåd?