Nyheter

Intressanta ston från Jensen och Ohlson på Jägersro Galopp

Publicerad
På onsdag är det lunchgalopp på Jägersro Galopp och många spelare är nyfikna på hur det första loppet ska utveckla sig – det börjar nämligen bli lite Derby- och Oaks-febrigt hos alla galoppfans. Där startar Sören Jensen ett intressant sto. En annan mycket spännande häst att följa är Freya Lucy. Hon var ett unghästlöfte som fick en tuff matchning och hon har behövt sin tid, vilket hon har fått. Hon har många ägare i "Min Galopphäst" som spänt kommer följa henne i jakten på andra segern i karriären.
xnqeddkbdctwlzsduoa
Jessica Ohlson tränar Freya Lucy. Här intervjuas hon på Bro Park av Josephine Chini efter seger med hästen Superstitous. Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Freya Lucy inledde sin karriär som tvååring med en fjärdeplats på Jägersro Galopp för att sedan vinna i andra starten. Hon gick därefter till fina Amacitalöpning där hon kom trea innan det var dags för en hedervärd andraplats (målfotoslagen) i Breeders' Trophy Juvenile. I Svealandlöpning, som avslutade säsongen, kom hon sjua. Som treåring inledde hon på Göteborg Galopp som femma innan hon gick ut i Bro Park Vårsprint (L). Nu har hon varit i över ett år hos Jessica Ohlson, som gör ett fint jobb med sina hästar. Hon såg fin ut senast och tillskrivs bra chans. 

4 Freya Lucy (V4-2) är en ”krallig” häst och jag tror inte att 70 kilo är något problem över den korta distansen. Senast stod alla länge i boxarna. Det var en häst som reste sig precis när alla var lastade och allt var klart. Den fick frambenen över väggen in till box tolv och Freya Lucy stod i box elva, så det var full aktivitet där ett tag när de försökte få frambenen på rätt ställe så de kunde backa ut den hästen. Alla stod som sagt länge utom två hästar och det var gränsfall att hon klarade den stressen – jag upplevde att hon brände en del energi där och var till exempel inte så snabb ut som hon brukar vara. Dock så är jag jättenöjd ändå med prestationen i det tuffa sällskapet. Hon går lika bra bakifrån som från ledningen och hade tränat väldigt bra inför debuten. Hon har tagit loppet jättebra! Jag är optimistisk med henne inför i morgon, berättar Jessica Ohlson.

En häst för Svenskt Oaks

Sören Jensen (eller Søren, som hans förnamn stavas egentligen) brukar inte starta sina hästar särskilt ofta på DT-banor och som han säger själv är hans namn inte så ofta förekommande i de stora loppen på det underlaget. Han andas stor optimism gällande stallets enda starthäst under onsdagen, även om han uttrycker stor respekt för Bartholdi. Hon heter Cloudy Sky. Det ska sägas också att debutanterna i loppet känns högintressanta, särskilt Palm Springs helbror Los Angeles. 

undefined

Sören Jensen på Bro Park tillsammans med stoet Beaufort Twelve, som valde Jockeyklubbens 2000 Guineas i stället för Svenskt 1000 Guineas (2016). Det slutade med seger. Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

2 Cloudy Sky (V4-1) köptes på Arqana October Sales och jag har haft henne hela tiden sedan dess. Hon är anmäld till Derby- och Oaksserien. Hon testade banan senast för att se hur hon hanterade den och det gjorde hon riktigt gott då hon gick en kanonavslutning. Hon var jättelugn och gjorde ett helt fantastiskt lopp efter att ha legat långt efter, så det ska bli spännande att se på onsdag. Näst senast så var hon inte som bäst för dagen (på Klampenborg). Det såg senast ut som att hon gillar DT och hon kan vara en potentiell segerkandidat i Svensk Oaks, så mycket kapacitet tror jag hon har – hon tränar riktigt fint. Bartholdi är en av de snyggaste hästarna i Skandinavien och han blir svår att slå, men jag tycker gott att hon kan vinna. 600 meter längre distans nu är en fördel, hälsar Sören Jensen. 

Det första loppet går av stapeln cirka klockan 12:20, då också V4-spelet tar sin början. Vill man se kvalloppet så börjar det cirka klockan 11:50. Banprogrammet hittas här