Nyheter

Inför V64 på Bro Park: Spikarna kommer från Roberts och Brandt

Publicerad
Det är en klurig kupong i morgon och som spelare är det extra lurigt när den innehåller fyra svårlösta handicaper och en oviss maidenlöpning. Det kan bli hög utdelning. I den andra löpningen på kupongen så har Christopher Roberts gjort en fantastisk anmälan av Mesmerize och han kommer bli betrodd. Dessutom sadlar Ylva Brandt ut Barracuda – en häst som ska kunna ännu mer om han får kontinuitet i sitt startande.
omr4keklytadpxvrqch
Mesmerize och Christopher Roberts är på väg mot vinnarcirkeln efter seger i augusti förra året. Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Den för året nyblivna proffstränaren Christopher Roberts, med stora meriter i sadeln och då särskilt över hinder, vann sin första tränarseger med Lancaster den 2 oktober. Då var Mesmerize fyra i samma lopp (över för honom den för korta distansen 1400 meter) och på söndag startar duon igen – dock möter de inte varandra. 

– Båda hästarna är pigga och glada för dagen, inleder tränaren. 

5 Lancaster (lopp 1) gjorde det bra senast över favoritdistansen 1400 meter – nu är det 1200 meter. Förra året vann han två lopp på hösten och jag hoppas han kan ta en till nu. Han har lite besvär med pollen så det är nog ingen slump. Jag är optimistisk.

Den andra “löpningen” på kupongen, som diskuteras i ingressen, är V64-3, tillika också V4-1. 

8 Mesmerize (V64-2/V4-2) står perfekt inne i denna järnlöpning. Han gjorde det också bra senast efter lite tappstart och störning ut ur boxarna. Distansen är ett frågetecken, men jag tror han fixar den och han har en mycket bra chans, avslutar Christopher Roberts.

En fullspäckad dag för Ylva Brandts stall

Hela sex hästar sadlas ut från stallet denna dag och tränaren har sitt bästa år som tränare (närmar sig 1,8 millioner insprunget). Det finns många segerchanser på söndag, inte minst då Barracuda. 

Det skulle gå långt mellan segrarna för den sparsamt startade femåringen, som nu gör sin åttonde start. Hans debutlopp har gått till historien som ett av de märkligaste lopp som någonsin ridits i Sverige, kanske det allra märkligaste. Det kan ses här (notera hästen som springer in i railen strax efter start). Nästan på dagen två år senare vann han igen och chansen till karriärens tredje seger ser bra ut på förhand. Så här säger tränaren om sina chanser: 

4 Ellis St Martin (V64-1) är jag nöjd med och han mår jättebra, men det är tufft med 64 kilo på ryggen. Startspåret är så bra det kan bli då han gillar att ligga utvändigt. Det blev stumma ben på honom till slut i Nickes Minneslöpning (L) och det blev för tufft. Hade han fått en lite bättre resa, så tror jag absolut att han kunde ha varit med och fajtats om tredjeplatsen. Formen är bra och han mår bättre på hösten – vår och höst är hans årstider. Jag tycker att han ska räknas, även med den här vikten. 

9 Barracuda (V64-2) är framsatt efter förra starten – även om han har en mastigt vikt på ryggen så tycker jag ändå han ska räknas den här gången. Jag lågt inför förra straten – han behövde loppet då. Han klarar att springa med 66 kilo. 

 

undefined

Glädjen visar inga gränser när efter Barracudas senaste seger. Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

6 Gift Card (V64-3/V4-1) står inte bra till här. Distansen är rätt och vi siktar på pengar – jag tror ändå att hon kan göra en ganska bra insats trots att hon står dåligt till – hon behövde förra loppet och jag tror att hon ska kunna uppemot handicaptal 60. 

1 Edge Of Darkness (V64-4/V4-2) var seg ut, hamnade bakom och fick sprut sig – det gillar hon inte alls, även om hon behöver inte gå i front. Här har hon dock en bra chans att få en position i front. Hon har tränat fint och mår bra – jag är tveksam till om hon bär vikt så bra och är orolig för vikten. Angelika Berg och hon fungerar väldigt bra ihop. 

6 Anno (V64-4/V4-2) har ju senaste starterna i vare fall börjat löpa på ett lite mer normalt sätt då är med fältet från början. Jag tycker han kämpade på bra i Svenskt St Leger – det var förvisso väldigt långt fram till Schamyl, men jag tycket han kämpade på bra. Han fick ett handicaptal (78, numera 77) efter segern i Jockeyklubbens Grand Prix – sedan är det frågan om han kan motsvara sitt tal? Han får bevisa om han klarar det eller inte – det är alltid så där för treåringarna. 

6 Iridium Star (V64-5/V4-3/LD-1) var bra senast som trea. Jag tror inte att 1200 meter är hans distans riktigt – han ska nog ha mera distans. Det känns som att det finns hygglig kapacitet i honom, men som sagt, jag tror att 1200 meter är för kort – han har är inte så rapp.

– Bästa chansen är Barracuda – jag tror nästan det, avslutar Ylva Brandt.  

Det första loppet går av stapeln cirka klockan 11:50. Kvalloppet rids cirka klockan 11:20. Banprogrammet kan hittas här. Mer om tävlingsdagen här