Nyheter

Hört från tränare inför lördagskvällen på Jägersro Galopp

Publicerad
Derbyhelgen står för dörren och inleds med tävlingar redan i kväll. Första start är klockan 18:00 och V4-spelet drar i gång klockan 18:30. Redaktionen har varit i kontakt med nio tränare inför kvällen, vilka här levererar korta omdömen om starthästarna.
bqp2j8il2ruhqgityzi
Fredrik Reuterskiöld-tränade Carter är på väg till vinnarcirkeln på hemmabanan Jägersro Galopp. I kväll testas han utan blinkers. Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp

Tränarna redovisas i bokstavsordning (där vi utgår från förnamnet) och uttalar sig alla själva om hästarna om inte annat anges.  

Annika Delinder

3 Moon String (V4-2) ser jättefin ut och jag tror att det är bra chans. Hade det varit som förr med tre kilometer hade han varit oslagbar.

8 Try Line (V4-4) är en lite komplicerad häst. Om det skulle komma regn vore det nog en fördel, avslutar Annika Delinder. 

Fredrik Reuterskiöld

3 Carter (V4-1) får prova utan blinkers på ”milen”, det är väl en häst som inte levt upp till det vi hoppats på.

6 Zimbabwe (V4-3) är väl egentligen bättre på gräs, men tränar bra på Jägersro så vi gör ett försök när hon nu blivit lite äldre och mer rutinerad. Men, det är förstås lite av ett test.

–Jag har hattat fram och tillbaka på olika distanser med 6 Dakota River (V4-4), men nu känns det som om vi är rätt på det, avslutar Fredrik Reuterskiöld. 

Jaana Alvesparr

1 Kissnfly (lopp 1) har tränat på bra. Hon tappade starten sist, men gjorde ett bra lopp. Nu möter hon en klass bättre hästar och vi ligger lågt. 

2 Maytheforcebwu (V4-4) mår- och tränar på bra. Han går ut mot ett bra gäng och behöver löperfarenhet. Vi ligger lågt, avslutar Jaana Alvesparr. 

Jessica Long

1 Captain’s Choice (V4-2) gick bra senast. Han ska vara ytterligare förbättrad nu och blir segerfarlig, säger Jessica Long. 

Lennart Reuterskiöld Junior

8 Beckham (V4-1) är svårbedömd. 

2 Tin Win (V4-2) – är den som är först av mina. Jag tyckte han var bra i årsdebuten. Vi får se. Alla mina är i bra författning.

4 Waldemar och 5 Déjà Vu (V4-2) har det tufft, men är i bra författning 

9 Hey Brother (V4-3) är svårbedömd – han har inte startat på länge. Vi börjar här så får vi se, avslutar Lennart Reuterskiöld Junior. 

Nina Lindberg Lensvik

7 Untold (lopp 1) tränar jättefint och borde vinna det här.

10 Alghalib (V4-4) skulle ha startat i Kaj Jensens pris, men blev bortdribblad. Han ska väl bara vinna det här bara han sköter sig, avslutar Nina Lindberg Lensvik. 

Oscar Berneklint

7 Scarlett (V4-2) tror jag jättemycket på. Hon kom ur loppet på Bro Park jättefint och hade kunnat starta dagen efter. Jag tror att hon gör ett bra löp här, upplyser Oscar Berneklint. 

Rikke Rohbach Bonde

–Tyvärr har jag haft några hästar med dåliga blodprover, men jag hoppas att vi är på gång igen.

2 Wozzy Legend (V4-1) ska prova dirttrack, så vi vet om vi ska anmäla henne i större lopp på underlaget i framtiden. Hon är ett bra sto, men jag är lite tveksam till om hon fungerar lika bra på dirttrack som på gräs, så det blir ett test på lördag, hälsar Rikke Rohbach Bonde. 

Vanja Sandrup

7 Röde Baronen (V4-1) är det nästan svårt att undvika front med. Han går ner i klass nu och lärlingen [Lorenzo Putzulu] har fyra kilo av. Visst ser det bra ut.

9 White Sands (V4-4) ser ut att ha en bra uppgift. Han blir bättre för varje start, det är väl Alghalib att slå? funderar och avslutar Vanja Sandrup. 

Banprogrammet kan hittas här och gäller för båda dagarna. Mer om helgen kan också läsas här