Nyheter

Hört från tränare inför kvällstävlingarna på Bro Park

Publicerad
Under kvällen finns det gott om spelformer. Störst fokus och intresse är det för V4- och V5-omgångarna och redaktionen har varit i kontakt med några tränare inför kvällen.
g3cqo7hfuupn6fyj3v8
Gift Card och Elin Hedman vann förra tisdagen på ett snyggt sätt. Nu är det Angelika Bergs tur att testa. Ny seger? Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Tränarna redovisas i bokstavsordning (där vi utgår från förnamnet) och uttalar sig alla själva om hästarna om inte annat anges.  

Annette Stjernstrand 

Ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen uttalar sig. 

4 Second Try (V5-3) kom lös senast på Strömsholm. Fungerar allt så kommer hon göra ett okej lopp. Det är bra distans och underlag. Loppet på Gärdet gick inte så fort och hon blev tempotorsk. Jag hoppas att det blir lite mer tempo på loppet i morgon. 

7 Maremma (V5-4/V3-1)tycker jag att det var lite tufft motstånd senast på Bro Park och jag red henne dåligt där – jag tror inte jag skulle ha gått så snabbt med henne i början. Jag tror att hon kanske är  lite högt handicappad, med tanke på hur hon känns i träning, men jag vågar inte säga för mycket ännu. Hon har känts bättre på gräset än hemma på sanden. Hon är absolut en gräshäst. Segerchansen är väldigt liten – jag tycker att det ser lite tufft ut. Man får vara glad för en bra placering, avslutar Nathalie Mortensen. 

Patrick Wahl

7 Duke Of Hastings (V4-2) är ute på en bättre sträcka nu och jag är lite nyfiken på vad han kan åstadkomma på en lite mer passande distans som 2100 meter. Han fungerar bra i träning på underlaget. Han är lite bekväm, men har gått väldigt bra ändå.  Han har haft sidoludd, men nu blir det blinkers på – han är fortfarande väldigt barnslig och ofokuserad. En outsider. 

2 Disraeli (V5-2) möter tuffa hästar, men han är i sitt livs form och har gått väldigt fina löp. Jag vill pröva honom på längre distans – jag tycker han gick bra i Svenskt St Leger och stod distansen bra. Han är lätt att placera i loppen. Angelika Berg red honom väldigt bra när hon var tvåa. Han är outsider.

6 King Kaye (V5-3) var struken för dåliga blodvärden senast, men han har tagit igen sig. Vi får se i lägre klasser hur han hävdar sig. Han är i sin egen värld med blinkers så vi testar sidoudd,, som han vann med, för att se om han kan se lite mer vad som händer runt om kring. Jag tycker att han borde ha en bra chans. 

3 Little Arabella (V5-4/V3-1) är ute på en bättre distans, men det är väldigt mycket vikt då hon är ett litet sto –jag är lite bekymrad över det, men det är ändå en passande uppgift. 

6 Ninasimone (V5-4/V3-1) kom in på talet 75 så hon står med två kilo i hand. Jag provar för att se om hon klarar lite kortare distans i ett mindre fält, men det finns risk för att hon inte kommer i gång. Hon är dock i riktigt bra form. Little Arabella är en bättre chans. 

4 WhoopiLoo (V5-5/V3-2) fungerade inte alls senast – hon var stressad innan och då fungerar hon inte. Hon ser väldigt fin och harmonisk ut i träning. 

6 Cousteau (V5-5/V3-2) är en bättre häst än WhoopiLoo, men har inte varit sig lik i år. “På gamla vätskor” hade jag trott mer på honom. Det var ett litet fall framåt senast. Det är ändå inte samma “go” i honom i år, men han har droppat några kilo till. Han är en hyfsad chans om han får rätt lopp. 

8 Rough Boy vann över 1600 meter DT , men det kan gå för fort honom. Kapacitetsmässigt är talet 65 ungefär vad han kan. Över den här distansen är han den jag tror har minst chans av mina, men helt kan han inte räknas bort – när han känns fräsch i kroppen och sådär så löper han bra och är med där uppe – jag tycker han ser bra ut för dagen. 

4 Green Exceed (V3-3) skulle ha startat honom i Göteborg i stället, men vi får prova och han får en ordentlig värdemätare. Handicapmässigt ska han inte vara så långt efter och det är gräs nu. Han fungerade inte alls senast på dirttracken och han var inte frisk heller då det visade sig att han hade dåliga blodvärden. Han får svårt att vinna, avslutar Patrick Wahl. 

Sandra Brolin

5 Gazelle (V4-3)  gör det bra. Tre andraplatser, en tredje och en oplacerad (första gången ut) i år. Hon kan absolut vinna här. Hon känns fin. Jag kan inte ryttaren.  

3 My Number One (V5-3) kan mer än talet 59, men strular till det en del. Hon gjorde det mycket bra sist, trots att hon mest kollade på ambulansen på upploppet. Distansen borde absolut vara ett stort plus. Jag hoppas åtminstone på en andraplats. I så fall får hon gå i ett maidenlopp och få 10 000kr extra om/när hon vinner där, avslutar Sandra Brolin. 

Tobias Hellgren 

3 Open Sky (V4-2) har lite uppförsbacke här och står hårt till. Jag är lite tveksam till hur han kommer att hantera sandbanan, som har varit väldigt lös under säsongen och det är ingen underdrift. Han har inte visat tillräckligt kapacitet för att slå en del av motståndarna. Han är en väldigt fin häst i grunden, men han är sent utvecklad och det finns frågetecken för banunderlaget. 

5 Good Guy (V5-2) var i det senaste loppet inte så pjåkig – det blev ett 200 meters lopp och inte ett långt lopp då det gick så otroligt långsamt. Det var 16 sekunder långsammare än när vår Dragonfly segrade i motsvarande lopp förra året på Stömsholm och då tyckte jag att det loppet gick långsamt. Silver Wings var tvåa bakom Slava Ukarini senast och Disraeli tvåa bakom Mozart så det är några som kommer med ganska dugliga prestationer. Det är ett bra lopp, men ska ju vara ett handicaplopp. Jag fick inget svar på distansförmågan senast. Han är den enda som har en skaplig viktdifferens mot de andra, trots ett kilos övervikt. Han har gjort några väldigt trevliga prestationer och några inte så fantastiska. I år har han, bortsett från när han trampade på sig själv på Klampenborg, gjort ganska jämna prestationer och han har utvecklats mentalt – därför tänkte vi testa. Han tränar som en bra häst och kan han få ligga still så hoppas vi att han ska kunna vara med på en trioplats.

2 Farrh Out (V5-4/V3-1) gjorde sitt bästa lopp någonsin senast. Jag fick upp någon form av hopp att hon kunde vara bland de tre, det är ganska kostsamt att vara fyra i ett listedlopp. Vi har några försök till i år – hon gick jättebra. Ska man vara matematiskt så står hon ju bättre till mot Little Arabella än hon gjort tidigare, men hon har en fördel av att det är längre distans. Jag tror inte att det är någon fördel för vår att det är längre, men jag vet inte heller om det är en stor nackdel. Hon har varit snabb ut. En plats bland de tre är rimligt, avslutar Tobias Hellgren.  

Ylva Brandt

3 Palladium Star (V4-1) var vi jättenöjda med i debuten – han har varit knepig och svår. Det var mest kul att han fungerade. Det gjorde han senast också – jag tror att 1600 meter är lite kort för honom,, men vi var nöjd även då. Sedan är det möjligt att 2350 meter är för långt också – jag vet inte ännu vilken distans han ska ha – han får göra några starter till. Han förstår vad som gäller när det är tävling och han kommer att utvecklas när han får starta på lite, både psykiskt och fysiskt. Jag tror han kan höja sig några kilo.

4 Anno (V4-1) var jag nöjd med senast – det är surt att tappa andraplatsen när man är så nära. Det var inget att göra åt vinnaren som han möter nu igen och han får svårt att rå på honom också nu. Han kan vara tvåa och jag tycker att han är en bättre chans än Palladium Star. 

5 Gift Card (V5-3) kan det vara lite för kort för – loppet senast blev perfekt med en bra ryttare på ryggen i ett amatörlopp och bara sex hästar. Det var en perfekt uppgift. Hon står inne på gamla talet och hon är inte borta på något sätt, men man saka inte övervärdera segern senast. Jag tycker at det är ett öppet lopp, avslutar Ylva Brandt. 

Det första loppet går av stapeln cirka klockan 17:30, då också V4-spelet tar sin början. Vill man se kvalloppen så börjar det cirka klockan 16:40. Läs mer om hela dagen här. Banprogrammet hittas här.