Nyheter

Hört från tränare inför fredagskvällen på Jägersro Galopp

Publicerad
I kväll är det tävlingar på Jägersro Galopp och störst fokus och intresse är det för V5-omgången där tre av avdelningarna ingår i finalen av Ole Larsen Young Riders Championship. Redaktionen har varit i kontakt med några tränare inför kvällen.
baccryes7zjigcvi3hc
Grey Ascension och Jacob Johansen vid seger den 30 juni på hemmabanan Jägersro Galopp. Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp

Tränarna redovisas i bokstavsordning (där vi utgår från förnamnet) och uttalar sig alla själva om hästarna om inte annat anges. 

Emelie Hamngren

1 Miss Donalita (V5-1) är jag fortsatt positiv med inför fredagens lopp. Hon gick ett snabbjobb i helgen till väldigt stor belåtenhet – hon har inte känts så fin tidigare i min regi. Gällande banan så vet jag att hon hanterar dirten på Jägersro, det har hon ju visat tidigare. Engla (Tunmar) upp igen som red ett perfekt lopp vid segern senast. Förutsättningarna ser bra ut, hälsar Emelie Hamngren. 

 

undefined

Miss Donalita och och Engla Tunmar vid seger på Göteborg Galopp senast. Det var Emelie Hamngrens första tränarseger. Foto: Stefan Uppström/Svensk Galopp

Hans-Inge Larsen

7 Spoonful Of Sugar (V5-2) vet jag inte var jag har formmässigt. Den senaste starten i Köpenhamn är bara att glömma.

12 Grey Ascension (V5-2) har ett bra läge här och den här gången kommer vi inte att bomba i ledningen, löper hon som hon kan så är det en bra chans. Utan tvekan är hon den bättre av mina två i löpet.

6 Primacor (V5-5) gör aldrig ett dåligt lopp. 2400 meter som han var ute på näst senast är kanske i längsta laget på gamla dar. Det här ser ut som en bra uppgift, avslutar Hans-Inge Larsen. 

Jane Olin

1 Positano (V5-1) tyckte jag kämpade på så bra senast. Det kändes nästan som en vinst. Han har tagit loppet fint och var pigg och fräsch dagen efter. Nu hoppas jag att han fortsätter att bjuda till, det är ett mindre fält, han har låg vikt, ny ryttare och det blir spännande att se om han kan vara med bland de tre här. Jag tycker det är värt att prova även denna gång när jag såg att det var bara fem anmälda, även om det knappt blir ridvikt på honom. Det känns inte omöjligt om allt går hans väg. Han mår bra och verkar vara i fortsatt god form, meddelar Jane Olin.  

Jessica Ohlson

6 Freya Lucy (V5-2) stressade upp sig senast när starten blev försenat på grund av en tappsko på en annan häst. Jag tror inte att det kommer upprepas men hon får för säkerhetsskull "mamma" (tränare Jessica Ohlson) i sadeln den här gången. Det viktigaste är att hon håller sig lugn och sköter sig, men hon har givetvis mycket bra segerchans, upplyser Jessica Ohlson.

Nathalie Johnsson

3 Happy Feet (V5-5) vann Produce Stakes på Klampenborg som tvååring. Sedan dess har hon inte vunnit mer, men löpt jämnt över distanser om 1400-1800 meter. Hästen har nog lagt på sig mer än hundra kilo sedan hon kom till mig. Det är två olika hästar i lopp och träning – hon trivs bra att träna inne på Jägersro och det går riktigt bra. Hon älskar att träna över lag och har gått fint. Det är väldigt svårt att värdera var hon står någonstans, men hon har inte visat någonting i min träning. Det finns kanske anledningar till det. men jag vet inte var de anledningarna är. Hon årsdebuterade i Breeders” Cup Trial på Klampenborg och gjorde ändå ett bra lopp. Ulrika (Holmquist) som red var nöjd. I starten efter var hon sist och det var ingen fart. Hon var brunstig då. Jag red själv senast med 71 kilo och det kanske var lite väl mycket för en så liten häst som hon är. Jag fick ändå känslan och uppfattningen att hon gick med god vilja och det är åt rätt håll. Hon har droppat tio kilo och kan springa. Jag ska bara med hitta den sista pusselbiten. När inte resultaten motsvarar det man känner i träning så får man inte så höga förväntningar. Henne mor gick bäst över 1600-1730 meter på Jägersro. Det är en del vikt igen för henne, men jag ser mycket fram emot att se Oliver Wilson rida henne. Jag brukar inte starta mina hästar tätt, men nu är det så och hon har inte gjort så mycket däremellan utan bara gått i hagen den här veckan. Hon leds till start på fredag. Hon kan vinna och hon kan vara sist, säger Nathalie Johnsson. 

Peter Jardby

Intervjuerna kan hittas här. 

Susanne Sivrup-Rosenqvist

4 Point Boy (V5-2) har kämpat på gräset ett tag nu och kommer nog bli glad över att få sand under hovarna igen. Han känns väldigt fin för dagen och framförallt väldigt glad. Vi hoppas på en peng.

6 Zwish Zaid (V5-4) avslutade fantastisk bra på Övrevoll senast och slutade tvåa, endast en hals slagen. Det är ett tag sedan han startade på Jägersro, men det ska nog inte vara några problem. Vi hoppas inte att starten från förra veckan sitter kvar allt för mycket i kroppen. Jag ser det inte som en omöjlighet att vara bland de tre första i mål här, avslutar Susanne Sivrup-Rosenqvist.  

Öllegård Gren

2 Camaluna (V5-5) tycker jag var duktig senast med tanke på omständigheterna. Hon var glad i flera dagar efteråt och bockade när man skulle galoppera. Jag tycker att hon har en hyfsad chans här – det är lite lagom längre och Elione Chaves upp. Jag har precis ridit dagens runda (torsdag) och vi tappade en sko. Trots det var hon pigg så länge det inte var stenigt, så vi galopperade på gräset. Jag har lekt hovslagare så skon är på igen. Hon är en hårdhudad dam som gillar att galoppera, säger Öllegård Gren. 

Som skrivet i ingressen så är det finaldags och Alina Öhgren leder inför de tre sista loppen. Man kan läsa mer om denna spännande serie här

Det första loppet går av stapeln cirka klockan 17:00. Vill man se det sevärda kvalloppet startar det cirka 16:30. Banprogrammet kan hittas här. Mer om tävlingsdagen här