Nyheter

Hört från tränare inför Bro Parks fina storloppsdag

Publicerad
Inför söndagens storloppsdag med V64 har redaktionen under veckan samlat på sig information från femton tränare. Inlämningsstopp för huvudspelformen är klockan 12:20. Utöver V64 finns det många andra spelformer, precis som vanligt.
krexivh6gwcmffpeehy
Gold Sensation och Malin Holmberg vid seger på Bro Park 2022. Tränaren Maria Heinrichs låter väldigt positiv. Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Tränarna redovisas i bokstavsordning (där vi utgår från förnamnet) och uttalar sig alla själva om hästarna om inte annat anges.  

Annika Sjökvist

Intervjuerna kan hittas här

Bodil Blomqvist

5 Highland Queen (V3-3) har ju varit fullt i gång länge och hon är bra i ordning. Hon har gått bra på Bro Parks gräs tidigare och jag tror på en bra placering. Det har regnat väldigt mycket här också i veckan och vi har fått planera om träningen lite då banan, som ändå tål mycket vatten, var dränkt, säger Bodil Blomqvist. 

Catharina Vång

2 Dazzling Legend (V64-2) ska förmodligen inte starta.

7 Rogue Fighter (V64-2) gick ett kvallopp för att han har varit befarat sjuk. Han årsdebuterade så fint, men han blev långsam och seg ut så jag har inte känt igenom honom i loppen efter det. Han har inte varit motiverad. Nu börjar vi om på ny kula. Han står jättebra till och Engla (Tunmar) var jättenöjd i kvalet mot en superbra häst. Jag har testat honom över sprinterdistans, men det tyckte han inte var kul. Elione (Chaves) tyckte det var alldeles för kort. Ocean Side, som också är efter Dark Angel, gillar ju lång distans så det kan gå. Det är första loppet på gräs och mina hästar är inte lika matchade som i våras, men han står som sagt bra inne i loppet. Han får lifta med så får vi se. Det är en segerchans om han står distansen och gillar gräset. 

15 Day Trader (V64-3/V4-1) är en liten häst som fick spåret längst ut igen och förra gången var det railen som gällde på DT och då fick han öppna för snabbt. Nu är det gräs, för mig är han ett oskrivet blad på det underlaget (trots många lopp). Senaste över 2400 meter gräs (förra sommaren) så blev det alldeles för hårt efter att ha ridits bort i ledningen. Vi får satsa på att ligga högt upp, men absolut inte i front – den tror jag inte han behöver på gräset. Han går ner lite i klass nu. Vi är nöjda om det blir pengar. 

1 Fury The Bullet (V64-4/V4-2) testade lång distans senast. Det var ingen dålig debut. Förhoppningsvis är detta mitt i prick – han har vunnit på Bro Parks gräsbana. Han ser jättefin ut fast han är åtta år gammal, ja, finare än någonsin om man ska titta på hur han rör sig. Han får lifta med och han står billigt inne. Han är en outsider.  

10 West Bengal (V64-6/V4-4/V3-2/LD-2) är en otroligt trevlig häst. Han sprang på maxfart senast, men han kunde inte växla en gång till. Han har inte heller den hårdheten ännu – han måste hitta sin kropp. Han tyckte också att det var lite obehagligt när de tryckte på honom utvändigt. Spåret är mycket bättre för hans del nu. Han gick ner tre kilo på förra starten och stora fält tror jag inte bekommer honom. Alina (Öhgren) tyckte han var mycket bättre förra gången fast det var för kort distans. Om allt klaffar så kan han vara där framme. Han är under utveckling, avslutar Catharina Vång. 

Daniel Mattsson

1 New Princess (V64-2) hade jag taktiken senast att gå till front och dra ner tempot, men försvara ledarpositionen vid eventuellt tryck – precis som vi gjorde näst senast vid starten över 2400 gräs då hon höll i taktpinnen tills 200 kvar. Olyckligtvis så sattes hon under en press gällande ledningen som inte blev hanterbar och vi fick betala ett dyrt pris. Mot dessa hästar så blir det annat upplägg och hon är endast med för att jaga en matpeng då hon står väldigt tufft till. Hon skall inte med på någon spelbong förrän det blir ändring i resultatkolumnen och jag ligger lågt, säger Daniel Mattsson. 

Emelie Backlund

9 Spring Moon (V64-4/V4-2) är det kanske för distans för, men fördelen är ju att P-A (Gråberg) har ridit honom och känner till hur han ska ridas nu. Nackdelarna är ju distansen och startspåret, men jag tror ändå på bra chans, säger Emelie Backlund. 

undefined

Spring Moon kommer från seger. Här är han och Marika Masuhr är på väg mot mål och ryttarinnans första seger i karriären. Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Lenitha Adolfsson

11 Cool Girl (V64-3/V4-1) känns superfin här hemma. Hon gör allt rätt, men på tävlingsdagarna är hon aningen nervös. Hon är ute för att få rutin, hälsar Lenitha Adolfsson. 

Maria Heinrich

3 Double Rock (V64-3/V4-1) gjorde det bra i förra loppet. Han kom inte riktigt loss i tid.
Jag är nöjd med dagens startspår då han gillar ”railen” bäst, men ett getingbo med hästar och det är lite svårtippat med ett fullt fält. Han har ”chillat lite” efter förra löpet, men har gjort några friska canters, annars bara hållit honom glad och nöjd. Han är redo till 100 procent. Jag får hoppas på en peng med oss hem.

3 Gold Sensation (V64-4/V4-2) var jag mer än nöjd med i sista loppet då hon bara var slagen en och en halv längd av vinnaren och sprang mot väldigt bra hästar. Hon har ”biffat till sig” under sin långa vila och känns som en stridsvagn – jag tror det blir hennes år i år.
Jag har en bra känsla för detta lopp ihop med Angelika (Berg) som rider med ”dunderflyt” nu. Hon bär lite högre vikt än övriga, men det klarar hon av, avslutar Maria Heinrichs. 

Maria Jansson

8 Iceman (V64-6/V4-4/V3-2/LD-2) gjorde det jättebra senast! Vi lyckades hålla honom lite lugnare innan loppet, så det fanns krafter kvar att ”kuta med”. Nervositeten innan loppen är hans absolut största utmanare. Lyckas vi bara hålla honom lugn innan loppet tror jag på en bra prestation igen, både form och kapacitet finns och distansen ska vara bra. Loppen han har vunnit har varit över1600-1800 meter. Maikel (Narvaez Bravo) har ridit honom en gång innan och då vann de, säger Maria Jansson. 

Marie Twomey

6 Liveyourowndream (V64-4/V4-2) var bättre än väntat sist, men blev trött på slutet. Allt är väl där och han är lite framsatt. Han andades bra och lät inget sist, vilket är ett plus. Han kämpar med sina nerver, men har lugnat sig lite. Heder åt Jacob Johansen som tackade ja till att rida vår ”superlus” (skrivet med hjärtemoji) – han går sannerligen inte av för hackor. Vi är återigen nöjda om han visar något lite denna gång också. Han fick två kilo i handicaptalshöjning för sin sjätteplats senast, så något rätt gjorde han nog. Övervikt får han ju vart vi än går nu så det är inget att göra något åt, säger Marie Twomey. 

Rikke Rohbach Bonde

4 Basixx Carlras (V64-2) tycker jag löper väldigt ojämnt och nu försöker vi ta tillbaka honom över lite distans och på en slät bana. Han kan mer än vad han visar, men han är fortfarande lite av en gatupojke (gatudräng, det vill säga lite oborstad. Reds. anm.).

4 King David (V64-5/V4-3/V3-1/LD-1) tränar bra och verkar supertränad. Han ska bli spännande att se igen på Bro Park och i lopp i allmänhet. Det är en härlig häst att jobba med och han borde nog ha en bra chans på pappret, avslutar Rikke Rohbach Bonde. 

Sandra Brolin

6 My Number One (V64-2) börjar äntligen förstå vad det går ut på. Hon gjorde en heroisk insats senast, trots att hon fick en rejäl knuff vid olyckan. Hon känns jättebra och jag tror hon kan vinna om allt skulle klaffa. 

4 Gazelle (V64-6/V4-4/V3-2/LD-2) gör sitt jämna hela tiden. Hon hann inte riktigt med över 1200 meter senast, men kommer säkert göra ett bra lopp igen, avslutar Sandra Brolin. 

Sophia Andersson

7 Karen From Finance (V64-6/V4-4/V3-2/LD-2) känns fortsatt mycket fin i träning och är nöjd med livet. Det kommer troligtvis bli en snabb bana vilket är bra för henne och dessutom älskar hon Bro Parks gräsbana. Hon har med sig sin åsna, Smasher, som sällskap vilket oftast brukar ge tur. Vi tror på en placering om hon kommer till sin rätt i ett stort fält, berättar Sophia Andersson. 

Stefan Melander

4 Swinging Of Venice (V64-1) ser underbar ut träningsmässigt. Jag är otroligt nöjd med honom och han tränar väldigt, väldigt bra. Efter det här loppet siktar vi på SM Classic. 

 – 6 Seakine (V64-5/V4-3/V3-1/LD-1) ser också underbar ut träningsmässigt och jag är otroligt nöjd med honom. Han tränar väldigt, väldigt bra. Känslan som Ulrika (Holmquist) gav mig när hon sa att "det är en ruggig häst det här". Han har fått träna på lite här i intervaller och då ser man vilket ruggigt tryck det är i honom när han "går på rakan" (rakbanan). Framtiden blir spännande med honom. Vi börjar med loppet på söndag och det ser spännande ut, avslutar Stefan Melander. 

Susanne Brunius

10 Kawaii Enki (V64-3/V4-1) var det för mycket ”racing i början” för senast och tanken var tom på upploppet. Hon var också ganska svettig i ledvolten. Jag ska be Kevin (Parkin) vänta med och sitta upp på söndag. Annars har hon varit fin i träning och är precis som vanligt. Ett kortare lopp tror jag också passar henne bättre, men hon är ju avlad för långa distanser... så jag är lite konfunderad. Jag tycker nog hon skulle kunna stå distansen 2400 meter, säger Susanne Brunius.  

Tobias Hellgren

5 Double UX (V64-1) startar för att han är i god form och det finns inte så många passande lopp framöver – därför får han komma ut med övervikt. Jag hoppas att form slår klass, det får vi se. Det är ett bra lopp – möter man Stockholm- och Oslo Cup-vinnare så, men vår är i ordning i varje fall. Jag var nöjd med honom senast. 

1 Farhh Out (V64-5/V4-3/V3-1/LD-1) anmälde jag hit då jag helt ärligt inte trodde att både King David och Mozart med flera skulle komma. Förra året var det fyra hästar i loppet och året innan fem så det har varit tunt, men det kostar lika mycket att plocka bort henne som att starta så hon får vara med. 1750 meter var lite långt senast och1600 meter är bättre. Det känns tufft för henne här. 

12 Good Guy (V64-6/V4-4/V3-2/LD-2) har vunnit över både 1750- och 1800 meter. Han är i bra ordning, men det är ett tufft lopp. Han ska kunna göra sig gällande från det här talet, men om banan är snabb är det ingen fördel för honom. Han är en outsider, avslutar Tobias Hellgren.

Det första loppet går av stapeln cirka klockan 11:50 (ej toto). Vill man se kvalloppen startar det första cirka klockan 11:00. Banprogrammet kan hittas här. Mer om tävlingsdagen här