Nyheter

Hört från aktiva inför söndagens tävlingar på Jägersro Galopp

Publicerad
Redaktionen har samlat ihop värdefull information från både ryttare och tränare inför söndagens galopptävlingar på Jägersro Galopp. Vi redovisar det vi "snappat upp" under veckan i bokstavsordning.
cpezgazf0fyi4pbkwdv
Kinsman och Annie Nilsson Lindahl stormar mot seger i Jägersro Sprint den 19 maj. Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp

Vi informerar att det är personen i rubriken som har uttalat sig. 

Annika Delinder

5 Velox Victory (V64-5/V4-3/LD-1) var nere på knä två gånger i sin senaste start, men hade ändå moral att vara med dem tillslut. En stor ”valp” som jag tror blir ännu bättre nästa år, men du får bara en chans i Derbyt så vi går den vägen.

7 Try Line (V64-6/V4-4/LD-2) är ute för att testa underlaget. Han är orutinerad och det är ett stort fält. Han gjorde det bra senast, men har fått ett väldigt högt tal. 

Carlos Lopez

– Exit To The Moon (V64-2) siktar på derbyt och jag tror han kommer springa väldigt bra på banan.

– Lord Mountbatten (V64-5/V4-3/LD-1) är det första gången ut i år för. Han är redo och jag tror att han kan göra ett bra lopp. 

Fredrik Reuterskiöld 

2 Rangoon (V64-1) satt fast med krafter kvar senast. Han har inte varit stort slagen i någon av sina starter och jag tror det finns utveckling kvar i honom.

2 Dakota River (V64-6/V4-4/LD-2) är nog gynnad av att det är kortare distans den här gången. 1200-1400 meter är nog bäst för honom.

6 Jaguar BF (Lopp 8/V3-2) har haft lite svårt att övertyga, struken senast men inga problem efter det så vi får se om han kan lite mer.

Jacob Johansen

– Så bra som 2 American Lily (V64-5/V4-3/LD-1) har gjort det här (på Bro Park) så ser jag positivt på det. Jag tror inte hon är sämre på en lite fastare dirttrack där hon får ännu mer tillbaka för sin speed. 

Oscar Berneklint

7 Sea Spray (V64-3/V4-1) tror jag kommer att göra ett riktigt bra lopp och distansen ska nog passa bra.

3 Perfect Sister (V64-6/V4-4/LD-2) förvånade alla senast. Hon skulle bara ut för att lära sig rutinerna; ledvolt, startboxar och så vidare och gjorde det jättebra. Nu är det femton hästar och så, men vi har god tro på henne.

5 Montauk (Lopp 8/V3-2)  har visat fin speed i träning och vi fick fin feedback av “P–A” Gråberg senast och nu tror vi att distansen passar bättre.

Patrick Wahl 

6 Cousteau (V64-3/V4-1) är med som sällskap och har haft svårt att hitta lopp. Han har gått bra på Jägersro Galopp och det var ett passande lopp. Han har en hyfsad chans om han fungerar. 

2 American Lily (V64-5/V4-3/LD-1) är ett fint sto. Det är klart att det är tufft lopp naturligtvis och tufft ska det vara mot hingstarna, men jag älskar den här hästen och är väldigt nyfiken. En fastare dirttrack passar henne då hon är väldigt långgalopperande och när hon sätter in speeden är det en väldigt kraftigt auktion i henne – då är det viktigt att hon får fäste. Hon har gjort det bra på gräs också, men stammässigt är dirttrack. Hon är förmodligen en dirttrackhäst. Det är ett bra spår, men hon är ingen spetskandidat. 1730 meter passar bra för henne, men på sikt ska hon ha distans.

Per-Anders Gråberg

4 Mendel’s Rock (V64-5/V4-3/LD-1) är det jättespännande med – han har inte gjort något fel och man kan inte säga något ont om honom, han har gjort allt perfekt, som sagt. Nu slängs han in i ett riktigt getingbo med många bra hästar. Det känns som att han aldrig varit bottnad någon gång. Man vet ju inte om det finns något kvar när vi blir utmanade som vi självklart kommer bli på söndag, men det är en väldigt spännande häst och jag ser fram emot att rida honom. 

Roy Arne Kvisla 

5 Bearwinner (V64-3/V4-1) är en fullt godkänd och bra chans, tycker jag. 

4 Mendel´s Rock (V64-5/V4-3/LD-1) är jag jättenöjd med och han tog senaste starten bra. Han står distans. Vi tittar nu på söndag och det hela beror på hur han reser, men det ska inte vara några problem – han har ju åkt typ världen runt nästan, amerikansfödd som han är. Vi åker på lördag och är nere på lördag eftermiddag. På pappret står han bra till, jämnt med tre, fyra andra. Jag är optimistisk, ”P-A” är optimistisk och ägarna är optimistiska. Vi hoppas på ett bra löpningsförlopp – då ska vi säkert ha en bra chans. 

Tord Nilsson

1 Kinsman (V64-1) fick ett perfekt läge (spår 1) och har tagit det senaste loppet bra. Han behöver jobba och då passar det bra att gå ut här. Hanna (Nimåker) som rider känner hästen väl och är en stark och bra ryttare.

– För 4 Great Green Rose (V64-2) tror jag att distansen 2400 meter är en fördel. Hon har nog inte visat allt ännu och jag tror inte att det skiljer så mycket mellan hästarna i loppet.

Niels Petersen om sina chanser i Svenskt Derby Trial och Voterlöpning

Filip Zwicky har gjort en föredömlig intervju med Niels Petersen på Galopsport.dk om stallets treåringar. Vi har översatt vad tränaren sagt om sina två starthästar på Jägersro Galopp. 

3 Exit To The Moon (V64-2) Han skriker helt enkelt efter distans. Jag ser väldigt mycket fram emot att se honom tillbaka på Jägersro nu, för han levererade en riktigt bra prestation förra året i Skånelandlöpning, där han kom väldigt långt efter under loppet och avslutade ändå starkt till andra plats. Han är en häst som måste hitta rätt rytm längs vägen och det blir lättare för honom att galoppera in i loppet över 2400 meter, vilket också förklarar varför vi har valt “Derby Trial” framför "Voter". Jag håller honom väldigt högt i förhållande till det svenska derbyt och förhoppningsvis kommer han att göra vad han måste för att kvala in.

9 Lord Mountbatten (V64-5/V4-3/LD-1) är en klasshäst, ingen tvekan om det, och han ser riktigt bra ut inför sin säsongsdebut i "Voter". Med det sagt så har han haft ett långt uppehåll och vi har byggt upp honom långsamt igen för att få upp honom på derbydistansen. I det här sammanhanget är jag också nöjd med att vi fått ett utvändigt startspår, även om det brukar vara det sista man vill ha över 1730 meter på Jägersro. Han är ute för att få ett lopp i kroppen och det brukar alltid finnas förbättringspotential innan “Derby Day”, så min satsning är att vi, som så ofta förr, kommer med en häst som är fyra till fem längder bättre den 14 juli, avslutar Niels Petersen. 

Det första loppet går av stapeln cirka klockan 11:50. Vill du se kvalloppet gäller cirkatiden 11:20. Banprogrammet hittas här