Nyheter

Hört från aktiva inför onsdagslunchen på Bro Park

Publicerad
Inför onsdagens tävlingar på Bro Park har redaktionen haft kontakt med tränare. Det är åtta lopp på programmet och det är till både V4-, LD- och V5-spel, med mera. Samtliga lopp för dagen rids på DT.
azznuliw8xrnzrxfiuq
Aurinko och Jacob Johansen (invändigt) vid seger i Rosengårdlöpning 2024 på Jägersro Galopp. Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp

Tränarna redovisas i bokstavsordning (där vi utgår från förnamnet) och uttalar sig alla själva om hästarna om inte annat anges.

Annette Stjernstrand 

Ställföreträdande tränaren Nathalie Mortensen uttalar sig. 

6 Titanium Carlras (V4-2) var jättebra på Göteborg Galopp. Det är lite täta starter. Henrik (Engblom) har ridit honom bra och han gör det bra hela tiden. Det är segerchans, tycker jag, hälsar Nathalie Mortensen. 

Bodil Blomqvist

1 Highland Queen (V5-5) kommer tillbaka till sin favorit bana och har sin favoritryttare på ryggen. Formen är fortsatt fin och hon har inte börjat sätta vinterpäls än vilket hon brukar så här års. Hon har bra chans, men har stor respekt för utvecklingen hos nykomlingarna! säger Bodil Blomqvist. 

Camilla Nilsson

4 Sweet Child O Mine (V5-5) blev rädd för sprutet senast. Hon är lite försiktig av sig. Hon är fortfarande med för att lära. Sidoludden behåller vi. 

7 Mahany De Piboul (V5-5) är det för kort distans för. Han är pigg och glad. Han har gått på distansen, men som sagt, den är inte den optimala. Med lite tur kan han ta en peng. Det bör stå mellan Paddys Way, Kappuccino och Highland Queen, avslutar Camilla Nilsson. 

Caroline Malmborg     Nytillkommen onsdag morgon

Läs vad hon tror om chanserna på stallets hemsida

Christopher Roberts

2 Lancaster (V4-2) behövde loppet senaste då han egentligen skulle säljas som ridhäst och jag backade ordentligt med hårdträningen. 1400 meter är bästa distansen och han står bra inne med lärlingsslättnad med Engla (Tunmar) upp. Det är ett plus att hon rider och har ridit honom både i träning och löp nu. 

8 Mesmerize (V4-2) behövde loppet senast då han kommer ut en sjukdomsperiod. Jag var glad att han visade löpviljan men jag gick lite för fort med där uppe. 1400 meter är lite kort, men alla har hög vikt, så tempot borde vara passande, avslutar Christopher Roberts.  

Henrik Engblom

2 Odd Type (V5-2) känns jättefin för dagen. Distansen passar bra. Dirttrack passar bra och det är en bra distans. Han var bra på hösten förra året och han är på ”g”, säger Henrik Engblom. 

Jessica Ohlson

4 Match Me (V4-3/LD-1) har varit en besvikelse i två lopp på Klampenborg, senast trodde jag att hon skulle vinna. Hon har inte verkar helt avslappnad på underlaget samtidigt som hon snabbjobbar bättre än någonsin på Jägersros dirttrack. Det finns inga passande lopp hemma så vi chansar och åker tillbaka till Bro. Jag är jättenöjd med henne i träning och gör hon om loppet hon gjorde senast på Bro ska hon ha bra chans. Distansen är nog mitt i prick. Formen är ju dock ett stort frågetecken så jag får vara lite försiktig. De finns ju de med betydligt mer färsk form i loppet! upplyser Jessica Ohlson. 

 

undefined

Match Me och Annie Lundbäck vid seger på Bro Park den 14 augusti i år. Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Julian McLaren 

Intervjuerna kan läsas här

Lenitha Adolfsson

1 Gimme Love (V5-2) har tränat otroligt bra hela året men har inte riktigt visat sitt rätta jag på tävling förrän nu sista starten. Han visade en annan glöd, så vi hoppas att han håller i den. Han och Thuva (Hjalmarsson) är ett väldigt bra team så vi hoppas på bra chans.  Han mår jättebra för dagen.

7 Black Power (V5-2) har gjort flera bra starter i år från kort till lång distans. Han tränar bra och har varit väldigt nöjd. Det är viktigt att hålla han glad då brukar de löna sig. Här har allt med vilja att göra – har han en bra dag då springer han. Fart finns när han vill, avslutar Lenitha Adolfsson.  

Maria Andersson

1 Brianna (V5-4) – har jag ingen förklaring till den senaste prestationen senast på. Vi provar en sista gång och nu sätter vi på sidoludd. Nu har hon ett lopp i kroppen, men på det hon har gjort hittills så är hon inget att räkna med. Det är som inför de föregående starterna – hon tränar jättefint, säger Maria Andersson. 

Roy Arne Kvisla 

2 Aurinko (V4-1) står bra till om han fixar 1600 meter på ”sanden”. Jag kan inte se någon anledning att han inte ska stå 1600 meter på Bro Park, men det finns alltid frågetecken kring Bro Parks DT och det är tråkigt när man inte kan veta vad för slags underlag och konsistens som man möter. Han har tagit loppet senast utan anmärkning. Bra segerchans, säger Roy Arne Kvisla. 

4 Blue Lagoon (V4-1) är ute på djupt vatten här. Dessutom kommer hon att kollas upp av veterinär innan. Kommer hon till start är hon självklart okej, avslutar Roy Arne Kvisla. 

Sandra Brolin

5 Gazelle (V4-3/LD-1) mår bra och har toppchans om hon lyckas nå fronten. 

4 My Number One (V5-2) tog loppet perfekt fick gå i vida spår enligt önskemål för att slippa sprutet. Bättre distans nu och bra chans med en fin fri resa, avslutar Sandra Brolin. 

Ylva Brandt

1 Jessamine (V4-3/LD-1) var jag verkligen väldigt nöjd med senast. 1400 meter borde inte vara någon nackdel på något vis och borde fungera jättebra. Spår ett är kanon – det tycket jag verkligen. Hon har tagit förra loppet fint, men det är alltid ett frågetecken med vecka-vecka. Elione Chaves rider för första gången. Hon står med ett kilo i hand och hon är en av de som kan vinna det här. Hon är stallets bästa segerchans för dagen. 

4 Amarbelle’s Dream (V4-4/V5-1/LD-2) är inte supervässad inför det här. Det är tufft då hon har gått upp så himla mycket i handicaptal. 1400 meter fungerar det absolut lika bra med som 1200 meter, kanske till och med bättre. Vi får ställa in oss på pengar. 

2 Misty Blue (V5-3) har inte visat så där jättemycket i träning. Kvalet var så där – hon gjorde ungefär det hon kunde för dagen. Hon får gå ut och få ett lopp och lite rutin. Jag hoppas att det finns mer utveckling i henne än i dag, avslutar Ylva Brandt. 

Det första loppet går av stapeln cirka klockan 12:20. Det första kvalloppet rids cirka klockan 11:30. Banprogrammet kan hittas här. Mer om tävlingsdagen här