Nyheter

Hemmatränaren har laddat ordentligt

Publicerad
På träningslistan finns nio hästar och fyra av dem kommer ut när hemmabanan arrangerar sin andra tävlingsdag för säsongen. En av de fyra är debutant, en har inte gjort många starter, en har nyligen kommit tillbaka till banan i sin nya regi och en ska göra start nummer 91! Det är således en rolig mix som sadlas ut under söndagen från Susanne Sivrup-Rosenqvists stall.
ibl9mmsubgymp4vwenk
Sir Walter i vinnarcirkeln på hemmabanan Göteborg Galopp. En av fyra vinster på banan. I sadeln Michelle Rosenqvist och närmast kameran en glädjestrålande tränare. Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp

Först ut är veteranen och hela familjens ögonsten –  Sir Walter är en valack född 2012 som fortfarande älskar att tävla på. I karriären har det blivit tolv segrar (90 starter) och det häftiga är att han vunnit på…

…fem olika banor och på både gräs och DT för sju olika ryttare. Vad sägs om Gärdet (två segrar!), Klampenborg (fyra segrar), Strömsholm (en seger), Övrevoll (en seger) och hemmabanan Göteborg Galopp (fyra segrar)? Det finns mycket roliga fakta om den här kämpen efter Dustoori – till exempel kom hans segrar på Gärdet 2019 och 2023. Det är alltså fyra år emellan. Nu var det inställt 2021 och 2022 så det var inte så enkelt då förstås. 

6 Sir Walter (V64-1) var lite övertaggad sist och låg på lite för mycket från början. Han känns fantastisk i träning så om han och Ulrika kommer överens denna gång så borde han vara bland de tre, inleder Susanne Sivrup Rosenqvist. 

undefined

Ulrika Holmquist och Sir Walter vinner på Gärdet 2023. Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Sir Walter ställs mot sex motståndare och trivs med Ulrika Holmquist i sadeln. De jagar sin tredje seger ihop.

Debutanten möter stallkamraten 

3 I Am A Fighter (V64-5/V4-3) imponerade senast som god två. Han fick fyra kilo för det. Han har tagit loppet bra och känns fortsatt fin. Det är ett tufft gäng igen och 200 meter längre än sist. Vi får hoppas att han inte förivrar sig från start. Han kan absolut överraska.

5 Niagara Falls (V64-5/V4-3) har tagit kvalet bra. Det blir en tuff debut med många hästar i loppet, men det blir i alla fall på hemmaplan. Hon är en stor häst som behöver tid att lära känna sin kropp. Hon vill mycket men vi skyndar långsamt har vi bestämt. 1400 meter är en bra distans att debutera på men hon kommer vilja ha längre i framtiden. Målet är att hon får ett fint lopp som höjer självförtroendet för framtiden. 

I avslutningen sadlar stallet ut en sparsamt startad häst som nu hunnit med två starter på Övrevolls DT-bana. 

8 Zwish Zaid (V64-6/V4-4) har haft stolpe ut de här två starter han gjort i år. Årsdebuten, som var första ut på 1.5 år, var ändå godkänd. Nu är det gräs och det tror jag passar väldigt bra. Klarar han mastiga 66 kilo på ryggen så bör det finnas mycket häst att åka med för Ulrika (Holmquist), som även red honom sista gången. Jag är ödmjukt positiv, avslutar Susanne Sivrup-Rosenqvist. 

Tävlingarna börjar cirka klockan 11:50. Vill man se kvalloppet får man vara där cirka klockan 11:20. Banprogrammet hittas här