Nyheter

Hans-Inge Larsen har en trio till start

Publicerad
Hans-Inge Larsen startar tre hästar som alla måste tillskrivas en riktigt bra chans, särskilt de två inom V4-spelet. Säsongen har nu varat ett tag och hans hästar kommer mer och mer efter en tuff vinter. Alla tre som kommer till start under onsdagen gjorde topplopp senast och Master Zone vann: – Träningsförhållandena är bra nu, säger Hans-Inge Larsen.
wgbmtcv1goqhlrtqrlu
Master Zone tog sin första seger i regi Hans-Inge Larsen (närmast t.v. om hästen) i förra loppet. I sadeln Per-Anders Gråberg. Prisutdelare var Eva CS Pettersson (längst t.v.). Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp

Så här kommenterar Hans-Inge Larsen sina tre starthästar för redaktionen. 

3 Master Zone (V4-1/LD-1) är fin dagen och nu ska han bevisa ytterligare två kilo – det är bland annat Röde Baronen som står bättre till nu. Han fick gå närmaste vägen nästan hela loppet och kom fram invändigt. Det var en invändig drömresa och luckan öppnade sig. Jag var helnöjd med honom både i och efter loppet– de som rider säger att han känns bättre nu. Han ser väldigt bra ut. Det är en väldigt fin häst som vi är nöjda med och allt runtomkring honom är bra. Han är hög, men väldigt lätt i kroppen. Jag har låtit honom galoppera på lite halvfriskt efter förra starten då han var så pass bra redan i första starten. Jag tycker man ska vara lite halvförsiktig med att jobba honom hårdare. Jag hoppas han är lite mer avkopplad så att han inte lägger för mycket krut i början. Spåret är bra. Det är ingen häst man ska sitta och bråka med. Pullar han för mycket så är det bättre att han får galoppera än att fajtas med honom. Han var lite ”på” senast, men när han fick häst framför och utanför sig så kopplade han av. Han hade bara 55 kilo senast, men han är en rätt hög häst så jag tror inte att 61 kilo ska betyda något – de andra har också höga handicaptal. Den långsiktiga planen är Skandinavisk Grand Prix på Klampenborg – det är det lopp jag anmält honom i av lite större kaliber. Det är upp till bevis nu – jag tycker att han normalt ska vara i segerstriden, säger Hans-Inge Larsen. 

2 Nevile Chamberlain (V4-4/LD-2) fick jag stryka till första starten då han skadade sig i en kota. Vi kollade upp det och det satt i tio-tolv dagar innan han var sig själv. Han stod över jobb och han fick gå ut för att se var jag hade honom. Han gick ett väldigt bra lopp senast med tanke på förutsättningarna. Löper han upp till den prestationen så tycker jag att det ser bra ut. Han har också ett bra spår. Han har en tendens att ligga på ordentligt från början så det gäller att få ner honom så att han kan koppla av. Han ska helst inte gå i front, men pullar han för mycket så är det bättre att han får galoppera än att fajtas med honom, precis som med Master Zone. Jag har en plan att till och med pröva honom på längre distans när det blir passande lopp, hälsar Hans-Inge Larsen. 

3 Primacor (V5-4) löper efter ett helt annat handicaptal nu än senast han var ute över lång distans. Jag tror inte det ska vara några problem. Det ser bra ut. Jag var helnöjd med honom senast och han gör det bättre nu för nu kämpar han. Om inte distansen är för jobbig så kan han vara med där. Han kan gå mot en ny vår, skrattar Hans-Inge Larsen. 

–  Jag har svårt att bedöma vem av Master Zone och Nevile Chamberlain som är bästa chansen. Det ser bra ut på pappret och med lite flax så kan det gå, avslutar Hans-Inge Larsen. 

Det första loppet går av stapeln cirka klockan 12:20, då också V4-spelet tar sin början. Vill man se kvalloppet så börjar det cirka klockan 11:50. Banprogrammet hittas här