Nyheter

Good Fortune jagar revansch – Sören Jensen om sina chanser på Bro Park

Publicerad
Streckprocenten har börjat att sätta sig någorlunda så här på söndag morgon och dagens största favorit är i skrivande stund Good Fortune med 58 procent. Det är inte på något sätt förvånande då han för det första är en stenhård, allround elithäst och för det andra älskar Bro Park. Han har besökt banan fyra gånger och vunnit tre. Han har sprungit nästan 2,1 miljoner kronor på dessa besök och nu jagar han revansch i Stockholms Stora Pris (Gr.3) från förra året – det enda loppet som han inte varit först över mållinjen i.
ljmvp59sjnrpjhrpfe3
Oliver Wilson och Good Fortune efter segern i Breeders' Trophy Mile på Bro Park 2022. Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Good Fortune vann som treåring Breeders' Trophy Classic, Jockeyklubbens Grand Prix och som fyrååring Breeders' Trophy Mile. Det var först som femåring han testade huvudloppet. Sören Jensen (eller Søren, som hans förnamn stavas egentligen) har matchat honom klokt. Två vintrar i följd har han varit i Dubai och han vann faktiskt ett lopp där 2023 med över 600 000 kronor i förstapris. På 29 starter har det blivit 13 segrar och segerprocenten skrivs till hela 45! 

I höstas var han sjua, bara sju längder från segern i ett Grupp 2-lopp i Paris (ParisLongchamp) och han gjorde där sitt bästa lopp i karriären. Sören Jensen berättar att det var det bästa Grupp 2-lopp som reds i Europa förra året och hästar därifrån fortsatte bevisa sig ordentligt. I år ser det däremot inte ut att bli en satsning mot Frankrike.

– Vi siktar på derbyveckan i Hamburg i juli, ett Grupp 2-lopp över 2000 meter. Därefter Pokalløb den tredje augusti. Kanske blir det Marit Sveaas (Minneløp) och Stockholm Cup – efter det lopp han gick i Frankrike över 2200 meter på ParisLongchamp så ska han kunna gå 2400 meter i Skandinavien, avslöjar Sören Jensen. 

Först ut är det dock Stockholms Stora Pris (Gr.3) – för andra gången. 

4 Good Fortune (V64-3/V4-1) är riktigt fin för dagen och gick ett väldigt fint lopp i “Golden Mile” på en kort distans och en snabb bana. Vi gick det lite kortare “Golden Mile” i stället för "Scandinavian Open" för att han skulle hit till Stockholm Stora pris. Han är fin för dagen och jag ser det inte som en nackdel med fjorton dagar emellan. Det ska komma regn på söndag och det är ingen nackdel. Förra året var banan lätt, men han gjorde det bra även om Admiral De Vega bara speedade förbi och vann “skitlätt.”. När det är 1600 meter ska det helst vara lite tyngre – 1750 är lite i skarpaste laget. Han är långgalopperande, men det är en stor bana och stora svängar så det ska gå bra. Det blir mycket taktik när det bara är fem hästar nu. Han gillar Bro Park  och jag tror jag har en jättebra chans.

Två hästar i “Bloomers”

Stallet tar ut två hästar i Bloomers' Vase (L) över 1600 meter. 

1 Sunday Fudge (V64-4/V4-2) är ny i stallet och har haft fina resultat i loppen i Paris – hon har gjort det ganska fint i stohandicaper på “Longchamp” och det ska räcka långt. Sitt bästa lopp i Frankrike har varit på en mjuk bana. Formen verkar fin på henne – hon ska också visa sju till nio kilo mer. Hon . En mjuk bana är en klar fördel. Vi måste pröva och hon är ett jättefint. sto. En outsider . 

4 Got A Lot (V64-4/V4-2) har haft en del småproblem efter Norsk Derby. Hon behöver svikt i banan och regn, regn, regn behövs. 1600 meter är i skarpaste och kortaste laget för henne. 

Varning utfärdas i Svenskt 1000 Guineas

8 Lifestyle är en häst som är lite på uppgång – hon var femma med en god avslutning i Dansk 1000 Guineas och tvåa senast bakom Great Wish, som jag tror är bland de bästa treåringarna. Hon är lättriden och jag tror inte det kommer blir stora problem – det är inte det bästa “1000 Guineas” jag sett. Jag tycker faktiskt att hon är en bra chans.

undefined

Lifestyle under Oliver Wilson vid seger på Klampenborg 2023. Till vänster tränare Sören Jensen. Foto: Burt Seeger

Om vem som är bästa segerchansen råder inget större tvivel. 

– Bästa segerchansen är Good Fortune, avslutar Sören Jensen. 

Oliver Wilson kan inte rida denna dag och Kevin Stott ersätter. 

Det första loppet går av stapeln cirka klockan 11:50. Banprogrammet hittas här. Obs! Kvalloppen ligger efter det sista loppet denna dag.