Nyheter

Fyra till start från Annika Sjökvist

Publicerad
I dag startar en intressant treåring från stall Annika Sjökvist för andra gången i karriären. Redan i kvalet förra året såg man att det här var en talang och han gjorde en strong insats i debuten för två veckor sedan där han slutade tvåa. Han är nu på morgonen hårt streckad så spelarkollektivet har förstås också stora förväntningar. Stallet sadlar ut ytterligare tre hästar och redaktionen har lyssnat med tränaren om vad hon tror.
szgqsjktbowovhwcye9
Forward Focus i vinnarcirkeln på Bro Park efter en seger i maj förra året under Ulrika Holmquist. Till vänster står tränare Annika Sjökvist. Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Allegretto heter dagens förmodat största favorit inom V4-spelet och han startar redan i det första loppet. Där stöter han också på en stallkamrat.  

3 Inti Sacc (V4-1) kan säkert ta en premie. Senast var det speciellt och han fick inte ”sitt” lopp. Jag tyckte ändå att han gången innan var anständig och att det var ett fall framåt. Motståndet ser inte vråltufft ut så han ska kunna ta en premie. Han matchar givetvis inte Allegretto, inleder Annika Sjökvist och fortsätter: 

­– 9 Allegretto såg väldigt fin ut i debuten, men han hade svårt med banan. Han skuggade vinnaren på innerspåret, men så fort hon (Ulrika Holmquist) vred ut honom så började han att ”paddla” och kom inte framåt. Vi tror på seger, men det är lös bana och startspåret som kan fälla honom ­– kapacitetsmässigt räcker han väldigt långt och han är den bästa treåringen vi har i stallet. Han var så proffsig i sitt första lopp, såg bara taggad ut i sprutet och behövde inte lära sig hur man skulle gör. En jättefin häst som vi tror mycket på. Han är vår bästa segerchans för dagen, men det var synd att han fick ett dåligt startspår.

“Tränar oerhört bra”

King Felix Sacc inledde sin karriär på ett bra sätt, men sedan har det börjat att knyta sig för honom i lopp. Tar han fram det han visade då eller det han visar i träning så är han en jätterysare.  

­–9 King Felix Sacc (V4-2) var inte så katastrofalt dåligt senast, men tyvärr springer han med handbromsen i efter startboxarna gått upp när han får hästar runt omkring sig. Nu startar han ytterst och det är kanske inte så kul egentligen, men för hans del kan det vara positivt med tanke på att han slipper hästar utvändigt. I träning pullar han ifrån vem han än jobbar med, men han får inte till det i loppen. Vi behåller blinkers på och Engla (Tunmar) älskar och tror på honom fortfarande. Det tog ett halvt varv att stoppa honom efter mål senast – han gick om två hästar efter mål och då fick han fart. Det är så himla frustrerande med en häst som tränar så oerhört bra och så har han inga tävlingsnerver. Engla får lägga upp loppet som hon vill här. Han var något lugnare i uppträdandet innan senast, men släppte aldrig på handbromsen under loppet, vilket gjorde mig besviken. Man får nog ha med honom på systemet, funderar Annika.  

Forward Focus är med på V5-kupongen 

Sist ut från stallet är kämpen Forward Focus som nu ska göra sin 24:e start i karriären. Han jagar sin fjärde seger och han kan aldrig räknas bort i silverklassen. 

undefined

Forward Focus och Ulrika Holmquist på väg mot seger ifjol. Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

6 Forward Focus (V5-4) gick egentligen bra senast, men det var för långt. Det var längesedan han startade på den distansen. Jag tror egentligen 1400 meter är mitt i prick, men det finns väldigt sällan ett passande lopp. Om banan är lös gynnar det inte honom eftersom han är så himla stor. Det yttersta startspåret är negativt. Han är bättre på DT än gräs, avslutar Annika Sjökvist.

Tävlingsdagen börjar cirka klockan 12:20. Vill man se kvalloppen behöver man vara på plats cirka klockan 11:30. Banprogrammet hittas här