Nyheter

Förändring i Guineas Trial: Henrik Engblom om sina hästar under onsdagen

Publicerad
Det verkar som om morgondagens stora favorit på V4-och V5-spelet, Nimitz, tyvärr inte kommer att starta. Däremot har tränare Henrik Engblom ett annat hett bud i samma lopp samt en outsider i V4-avslutningen.
dznk61ibmnijzwp847i
Henrik Engblom aviserar förändringar under onsdagen. Här med Cromer och Willa Synøve Marcussen Schou i hans egen dress. Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp

Henrik Engblom siktar fortfarande på Jockeyklubbens 2000 Guineas med sin stjärna Nimitz, men han aviserade under dagen att stryka honom i morgon, även om han fortfarande är med i den officiella startlistan.  

Nimitz kommer att strykas, berättar Henrik, som dock har en annan intressant häst med i Guineas Trial över 1600 meter på gräset. 

– 2 Who Knows What (V4-2)/V5-1) blåste tom i årsdebuten och blev trött. Han hade inte startat på tio månader. I efterhand borde jag ha kvalat honom en gång. Elione Chaves tog upp honom så fort han inte kände att han var klar. Han har gått framåt jättemycket sedan dess i träning och startar med bra chans i ett ganska öppet lopp, tycker jag.

I det fjärde loppet startar han en treåring som kan komma att skrälla. 

11 Have Faith In You (V4-4/V5-3) tränar jättebra och startspåret brukar inte betyda så mycket på gräset. Allt är jättebra med honom för dagen. Distansen är dock frågetecknet. Han är en outsider, avslutar Henrik Engblom. 

Med tanke på att vårt systemförslag bygger på Nimitz som spik så får vi fundera på under morgondagens förmiddag hur vi lägger upp våra V4-och V5-förslag. Banorna kategoriseras nu som lätt (gräs) och god (DT).