Nyheter

Flera nyckeltränare om sina hästar på Jägersro Galopp

Publicerad
Det är lunchgaloppdags i Malmö under onsdagen på Jägersro Galopp. Redaktionen har varit i kontakt med en kvintett tränare och hört oss för. Det här är sista tävlingsdagen i Skandinavien innan midsommarafton på fredag då Övrevoll tävlar på lördag denna vecka.
a4wta0ovcqew8ryimv9
Moon String och Annie Nilsson Lindahl på väg mot seger i Malmö Vårhandicap. Kommer andra raka på onsdag? Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp

Tränarna redovisas i bokstavsordning (där vi utgår från förnamnet) och uttalar sig alla själva om hästarna. 

Annika Delinder

5 Moon String (V4-4) tränar riktigt, riktigt fint – jag har absolut ingenting att klaga på. Jag tror han kan gå riktigt bra och hoppas det finns mer utveckling i honom – han har lite större uppgifter i höst.

8 Miss Rachel Zane (V4-4) är inte tokig heller, dock lite mer het och slappnar inte av riktigt lika bra som Moon Spring. Jag kan inte klaga på någonting hos henne heller. Hon gick i ett tufft listedlopp senast över lite kort distans och det var även på gräset. Det enda är att hon precis har rest upp och ner från Bro Park och var lite sliten efter, men hon känns ändå okej, avslutar Annika Delinder. 

Jessica Long

  9 Captain's Choice (V4-4/LD-2) har bra form. Han kommer att ridas offensivt så får vi se. Underlaget? Ja, det fanns inte så mycket att välja på, säger Jessica Long. 

Lennart Reuterskiöld Junior

1 Lionell (V4-1) mötte en häst som jag tror är bra i första starten och vann sedan sin andra. Han har gjort det bra så jag är nöjd.

3 Yobro (V4-1) utrustar jag med blinkers så han ska bli lite mer fokuserad. Jag tror att det finns lite mer att hämta där.

5 Tic Tac (V4-1) är det bra med. Jag har lite samma känsla som med Duke of Burden. Han får smyga fram mot Derbyt och vara som bäst då.

5 Mountain (V4-2) är allt bra med. Gör alltid sitt. Derbydagarna i Sverige och Danmark är hans mål, men det kan faktiskt bli en start i Danmark innan den svenska Derbydagen.

1 Waldemar (V4-4) ligger jag lite lågt med –  det är tufft för fyraåringar.

2 Déjà Vu (V4-4) har det lite tufft som nybliven fyraåring. Hon gick ett helt okej lopp senast. Det är bättre distans nu, men också bättre motstånd.

6 Tin Win (V4-4) är en riktigt fin häst, men han brukar vara lite svår att få igång och brukar behöva ett eller två lopp för att vara som bäst, avslutar Lennart Reuterskiöld Junior.

Niels Petersen

 6 Exit To The Moon (V4-1) gjorde oss besvikna senast. Jag hoppas blinkers kan fungera positivt nu.

 6 Bullof Wall Street (V4-2) är ute för att få ett lopp i kroppen. 1200 meter är möjligtvis lite kort distans, avslutar Niels Petersen. 

Rikke Rohbach Bonde

1 Basixx Carlras (V4-3) gick riktigt bra senast, jag antar att han bara behöver lära sig att spurta lite. Han har varit en stor bebis och det verkar som att han börjar förstå vad ett galopplopp är. Jag tycker han gick bra senast och jag hoppas att han gör ett bra lopp igen, även om han går upp i klass den här gången.

5 Bid For More (V3-3) visar mig inte så mycket i träning, men som tur är har han varit en annan häst när han har tävlat. Jag tycker han gick bra senast. Jag hoppas att han kan förbättra sina siffror till Derbydagen – han visar en uppåtgående formtrend, avslutar Rikke Rohbach Bonde. 

Tävlingsdagen börjar cirka klockan 12:20. Vill man se kvalloppet börjar det cirka klockan 11:50. Banprogrammet hittas här.