Nyheter

En härlig galoppdag väntar på Bro Park

Publicerad
Bro Park rider en väldigt trivsam storloppsdag i dag och det är fina galopptävlingar som bland annat bjuder på härliga storlopp som Mr Ascot Vinterfavoriternas Pris, Jockeyklubbens Auktionslöpning, Appel Au Maitre Stockholm Fillies & Mares och MIscha Kahns Minneslöpning.
yucsv07jtygccvzpfuj
Appelino och Jan-Erik Neuroth segrade i Mr Ascot Vinterfavoriternas Pris förra året. Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Dagen inleds med Ellicatsprinten, ett lopp för ston över 1200 meter. Loppet rids för att hedra det fina stoet och unghäststjärnan Ellicat. V64-kupongen börjar sedan i och med det andra loppet och då är det Jockeyklubbens Auktionslöpning som gäller. Stor favorit kommer Maria Andersson-tränade Karla With A K att bli efter sina imponerande fyra insatser i karriären, där de senaste två starterna inneburit lika många segrar. I ärlighetens namn skulle hon med lite mer tur haft fyra raka, men det är inte alltid att allt löser sig i loppen. Om allt går som det ska är hon hästen att slå. På pappret är det ett annat sto som ser ut att bli svårast i Dawnish, tränad av Ylva Brandt. Patrick Wahls trio blir inte heller att leka med. Av dem är Rock Of Hope den vi tror mest på. Det är ett spännande startfält överlag.  

 

undefined

Karla With A K och Ulrika Holmquist vinner Tommy Gustafsson Memorial (Breeders' Juvenile) i september. Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Appel Au Maitre Stockholm Fillies & Mares över 2100 meter var förut ett listedlopp, men tappade tyvärr den statusen. Det är oavsett ett väldigt kvalitativt fält för ston där titelförsvarande Little Arabella skrällde rejält förra året. Då hade hon handicaptalet 81. Nu har det Patrick Wahl-tränade stoet talet 88, men högst har ändå det mycket meriterade stoet Go On Carlras. Hon är stenhård, men tränare Rikke Rohbach Bonde berättar att hon vill ha en snabbare och fastare bana. Lennart Reuterskiöld Juniors Una Matina ska göra sitt första försök i loppet och henne kan man aldrig räkna bort med den styrka och speed som hon visar upp. Stall Perlen, som äger avelshingsten Appel Au Maitre, kommer med sin egenägda Thunder Sea, tränad av Jan-Erik Neuroth. 

Det femte loppet för dagen är Mr Ascot Vinterfavoriternas Pris. Loppet kommer att bli en rafflande tillställning över 1600 meter gräs. Traditionen säger att vinnaren är den häst som är favorit till att vinna Svenskt Derby nästa år. Niels Petersen-tränade War Bear är den givna vinnaren på förhand och kommer bli mycket svår att tas med för de tio övriga motståndarna. Fältet vimlar av importerade löften (ingen skandinaviskuppfödd är med i år) och han får inte ha en dålig dag för att vinna det här. 

Dagens enda DT-lopp är Mischa Kahns Minneslöpning över 1600 meter. Tränare Roy Arne Kvisla har tagit hem loppet de senaste två åren! Det kan han göra i år igen om Aurinko är först över mållinjen. Det här är ett svårt lopp att sia om då många är jämnt handicappade. Vågar vi tror att den stora kämpen Zidane, tränade av Lennart Reuterskiöld Junior, som liksom aldrig har en dålig dag, blir svår att slå från ledningen? Det kommer säkerligen att bli en fartfest på en snabbare bana och segerbuden är många till antalet.  

Fina ramlopp

Svea Ingenjörskårs Minneslöpning, där tyvärr förra årets vinner Alfaares blivit struken, häckloppet Lindarängen Memorial (ej toto) med titelförsvarande Monsieur Vic i förarsätet och andra godbitar förgyller inramningen av denna storloppsdag som avslutas med fem rafflande ponnygalopplopp! 

Banprogrammet kan hittas här. Första start är cirka klockan 11:50. Vill man se kvalloppen startar det första cirka klockan 11:00. Mer om dagen kan också läsas här.