Nyheter

Dagens avbrutna tävlingar på Jägersro Galopp flyttas till måndag kväll

Publicerad
Som vi tidigare skrivit om på vår startsida så ställdes dagens tävlingar in efter det första loppet på Jägersro Galopp. Detta på grund av en allvarlig olycka med startboxarna. Arrangören Svensk Galopp har fattat ett beslut under kvällen att tävlingarna ska ridas i morgon kväll (måndag). Det kommer att bli GS75, med jackpot, och preliminär start för den spelformen blir 17:25, men vi vill påpeka att vi väntar på när den spelformen startar.
wfs0pp0grhn4hxr8vp3
Fältet i Svenskt Derby 2021 med drygt varvet till mål. Foto: Johanna Friberg/Svensk Galopp

De insatser som gjordes i dag har återbetalats. Man börjar alltså om på noll. Startlistorna kommer att komma ut under morgondagen på atg.se och då vet vi också bestämt vad som gäller. Vi kan nog slå fast att något Dagens Dubbel-spel inte är aktuellt då Halmstadstravet arrangerar den spelformen. Det blir högst troligt V4 och V3 också, angående poolspel. Svensk Galopp skriver bland annat följande på sin hemsida svenskgalopp.se:

"Startboxar från Göteborg Galopp kommer att transporteras ner till Jägersro under måndagen.

Tävlingarna arrangeras med fri entré. John Scotts bar kommer att hålla öppet och erbjuda dryckesservering. Stora restaurangen kommer att hållas stängd, men vi jobbar på att få foodtrucks till publikplats.

Alla som köpt biljetter och banprogram till söndagens Derby kommer via Tickster kommer att få beloppen återbetalda.

Gällande spelformer hänvisar vi till info på ATG.se. Alla gjorda insatser till söndagens lopp återbetalas.

I samband med haveriet av startboxarna skadades dessvärre en person i startboxpersonalen illa. Under söndagskvällen fick vi det glädjande beskedet att personen, med tanke på omständigheterna, har lindrigare skador än vi först befarade. Vi återkommer med mer information.

Följande tider gäller:

  • 17.00 Lopp 2 - Kronprinsens Husarregementes Memorial
  • 17.25 Lopp 3 - Hovängens Horseracing Svenskt Derby Consolation
  • 17.50 Lopp 4 - M Wettermarks Minneslöpning
  • 18.15 Lopp 5 - Hellges Glasmästeri Derby Day Sprint
  • 18.40 Lopp 6 - Zawawi Cup (L)
  • 19.05 Lopp 7 - Malmö Stads Pris
  • 19.35 Lopp 8 - Jockeyklubben Svenskt Derby
  • 20.10 Lopp 9 - Valley Chapel Memorial

Startboxar från Göteborg Galopp kommer att transporteras ner till Jägersro under måndagen.

Tävlingarna arrangeras med fri entré. John Scotts bar kommer att hålla öppet och erbjuda dryckesservering. Stora restaurangen kommer att hållas stängd, men vi jobbar på att få foodtrucks till publikplats.

Alla som köpt biljetter och banprogram till söndagens Derby kommer via Tickster kommer att få beloppen återbetalda.

I samband med haveriet av startboxarna skadades dessvärre en person i starboxpersonalen illa. Under söndagskvällen fick vi det glädjande beskedet att personen, med tanke på omständigheterna, har lindrigare skador än vi först befarade. Vi återkommer med mer information."

Vi hoppas förstås på ett snabbt tillfrisknande för den funktionär som skadades. Det är viktigare än något annat. Som nämns ovan har det kommit positiva nyheter, vilket är lugnande. 

Mer om olyckan kan läsas här och uppdaterad information om tävlingarna kan läsas här

Vi återkommer i morgon. Trevlig söndagskväll!