Nyheter

Championship Day på Klampenborg

Publicerad
Klampenborg bjuder på ett härligt lördagsprogram med sin Championship Day. Årets andra skandinaviska klassiker är ”Dansk 2000 Guineas” där Chess Racings Or Harry är förhandsfavorit. För oss som gillar att spela på galopp ser det riktigt kul ut på förhand med många bra hästar till start. Dagens sjunde lopp är Grupp 3-loppet Scandinavian Open Championship och det får inte missas.
gucumra5hbkowfjyojo
Suspicious Mind och Per-Anders Gråberg är ute för att försvara sin titel i SOC. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Nina Lindberg Lensviks Suspicious Mind (e. Appel Au Maitre) är regerande mästare ihop med Per-Anders Gråberg i Falkonertjenesten Scandinavian Open Championship (Gr3) och har störst chans. Genrepet var förstklassigt och formen sitter där. Tvåa i det genrepet var Flemming Velins Giuseppe Piazzi (e. Galileo) och Ulrika Holmqvist får återigen chansen i sadeln. Tvåan förra året, Master Bloom (e. Pastorius), vann 2019 och blir att räkna med i år också. Både Suspicious Mind och Master Bloom har det gemensamt att de också hemfört Danskt Derby. Gold Tyranny (e. Zoffany) var trea förra året och tvåa 2019 och Lennart Reuterskiöld Jr har med all säkerhet ställt iordning honom för att vara först över mållinjen i år. Jessica Long startar kämpen Freestyler (e. Areion) som inte heller är utan chans. Förstapriset är 250 000 DKK. 

Suspicious Mind går på alla typer av banor och när jag jobbade honom i lördags så kändes han jättefin. Värst emot är Gold Tyranny, Freestyler och Master Bloom som dock startade förra veckan och täta starter kan vara negativt. Han ska ha bra chans, säger Per-Anders Gråberg. 

Vad tror du om din ritt Sanary i V4-4  ”Golden Mile”? 

–Sanary står ett par kilo sämre till nu än senast men han känns fin. Han har fått ett utvändigt startspår och därifrån har han en bra möjlighet att få sin typ av lopp där han får gå utvändigt och koppla av. Spets ska han inte ha. Om det blir tungt så fungerar det. Han har tagit två segrar på ”blytung” bana på Övrevoll. 

Vad säger Ulrika Holmqvist om sin uppsittning Giuseppe Piazzi

–Han gjorde ett bra lopp senast och har bra chans. Jag tror att han är topp tre och plockar åtminstone fina pengar. Han kändes jättefin bakom Suspicious Mind senast men blev lite trött sista biten. Nu är det en löpning vilket man förstås ska tänka på. 

För Jessica Long är det inte bara Jägersro som gäller. Hennes hästar trivs ofta väldigt bra på gräs, så på lördag åker hon till Klampenborg med Or Harry för att jaga en klassisk seger i Danskt 2000 Guineas.

– Det ser väl bra ut. Han har tränat fint och ser bättre och bättre ut. Jag har alltid sagt att Or Harry är flera klasser bättre på gräs och det visade sig ju stämma. Han har tagit loppet på ett bra sätt och vi förväntar oss en riktigt fin insats. Det är som vanligt svårt att vinna klassiska lopp, men Or Harry är där han ska vara så visst hoppas vi på seger. En befogad favorit, tycker jag. 

Or Harry startar i lopp fem. Det finns gott om svensktränade hästar på plats denna dag. Tobias Hellgren åker ner med två hästar. Martini startar i dagens första lopp och Silky Road i det andra. 

– Jag hoppas att banan har torkat upp. Martini ska ha väldigt bra chans. Han var mycket bra i Norge på en tre sekunder tung bana. Silky Road börjar komma i form nu och det ser ut som att han är i ordning. En lättare bana är passande. Han var ute på lite för tungt senast, men jag tycker han hade gått fram mycket i den senaste starten och han kan också vara i toppen och slåss.  

Det är åtta lopp som ska ridas och dagen börjar 12:45 då också V4:an börjar. Banprogrammet hittar du här:

https://galopbane.dk/fileadmin/user_upload/Editor/documents/Programmer/Klampenborg_29-05-21.pdf

Relaterad läsning: 

https://www.galopptips.se/nyheter/om-xit-pa-jagersro-och-or-harry-pa-klampenborg/