Nyheter

Bro Parks Patrick Wahl har åtta till start

Publicerad
Bro Parks största tränare och champion Patrick Wahl har tyvärr nyss strukit Silent Night ur Lanwades Stud Stakes (L), men stallet sadlar ut två andra fina ston i det loppet. En viss oenighet råder i stallet om vem som är bästa chansen för dagen.
tagekf3ehyflxfosgur
Ninasimone och Ulrika Holmquist vinner Cinnamon Challenge i juni före stallkamraten Little Arabella under Jacob Johansen. Bägge startar på söndag, men i olika lopp. Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Stall Patrick Wahl var den segerrikaste tränaren i Sverige förra året med 35 segrar. I år har stallet nått talet 15, men känslan är att det är nu under hösten som det kommer växlas upp ordentligt. Om det kommer några nya vinnare från stallet på söndag återstår förstås att se, men visst finns det några goda möjligheter. 

Först ut är Falkor, som ska göra sitt första försök i Nickes Minneslöpning (L). 

1 Falkor (GS75-2) har till sin fördel innerspåret med tanke på hans sätt att löpa, men motståndet är tufft. Han är snabb från start, säger Patrick Wahl och går vidare med övriga hästar: 

3 Ninasimone (GS75-3) var jag jättenöjd med senast över för kort distans. Jag är jättenöjd med den insatsen. Hon kommer passa bättre nu över den här distansen och på en mjukare bana. Vecka-vecka är ett frågetecken, men hon vann så förra gången. Med tanke på det senaste loppet där hon var slagen två längder av Slava Ukraini så bör hon räknas tidigt. 

6 Disraeli (GS75-4/V4-1) tycker jag aldrig gör mig besviken. Han gör jämna lopp hela tiden. Han vann Herbert Sachs Memorial här förra året, men jag valde det här loppet i stället. Han går lika bra över 1600 meter. Han är beroende av ett högt tempo i loppet – då kommer han med sin speed. Han har en god chans. 

 

undefined

Disraeli under Carlos Lopez firas i vinnarcirkeln efter en seger i en guldhandicap sommaren 2023. Tränare Patrick Wahl är närmast till vänster om hästen. Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

7 Thunder Mack (GS75-4/V4-1) sprang i väg bra senast, men jockeyn kände att han inte kändes bra bak, tog en ”pull” och då hamnade han för långt bak i ett lopp där man inte kunde ta så mycket bakifrån. Det var inget fel på honom alls. Han är i bästa fall en outsider här. 

Två lovande tvååringar i Svealandlöpning

Tränaren och stallet har alltid haft höga tankar om News Ahead, men New England är förstås också talangfull. Det står faktiskt 2-0 i inbördes möten till den senares fördel och hon är obesegrad i två starter. Mer går inte att begära. Den startande duon gav stallet en dubbel i SM för 2-åringar senast. Nu ska de upp i distans med 200 meter.  

7 News Ahead (GS75-5/V4-2) måste höja sig ett snäpp till, men jag har höga tankar om henne mot de skandinaviska hästarna – det här är dock väldigt tufft motstånd. Jag tror att hon har en bättre chans än New England. Vi tror inte att hon är distansgynnad. Återigen, man kan inte blunda för motståndet. 

8 New England (GS75-5/V4-2) har naturligtvis inte gjort några fel med två raka segrar, men det är ett annat motstånd nu. Hon vann SM för 2-åringar senast, men på en tid som var 3,1 sekunder långsammare än Crystal Love i Amacitalöpning samma dag. En längre distans och mjukare bana är ett pluskonto, men vi kan inte blunda för motståndet här. 

 

undefined

New England och Oliver Wilson vinner SM för 2-åriga hästar. Tvåa var stallets News Ahead tillsammans med Alina Öhgren. Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Dubbla chanser i Lanwades Stud Stakes (L)

Efter att stallet varit tvungna att stryka Silent Night så återstår en talangfull duo i det fina loppet. 

6 American Lily (GS75-7/V4-4/DD-2/V3-2) var trots allt bara två längder bakom Mendel’s Rock i Norsk Derby senast på en tung bana, vilket var en bra prestation. Hon har gått bäst på hemmaplan. Hon tränar väldigt bra, jag känner att det finns utveckling i henne och hon kan bättre än sitt aktuella handicaptal. Det kan i slutändan vara ett öppet lopp om Mystery Night inte levererar. Hon är inte avsågad.

10 Little Arabella (GS75-7/V4-4/DD-2/V3-2) var ju bra i Bloomers’ Vase (L) över 1600 meter som trea – man vet aldrig riktigt med henne. Om hon har sin bästa dag så kan vad som helst hända. En mjukare banan förlänger distansen lite kan man säga, och det är till hennes fördel. 

– Bästa chansen för dagen är Disraeli, avslutar Patrick Wahl. Här råder det dock en viss oenighet, då den ställföreträdande tränaren och årets skötare 2023, Mayra Montelius, har ett annat svar: 

– Ninasimone är bästa chansen för dagen, säger hon.  

Det ska i rättvisans namn nämnas att hon resonerade om Disraeli också. Det återstår att se hur den interna matchen slutar.