Nyheter

Annika Sjökvist har några vassa segerchanser

Publicerad
Hemmatränaren Annika Sjökvist ska i år ha starthäst i storloppet Lelles Open Mile(L) och det är förstås spännande. Global Gathering får dock finna sig i att slå ur underläge denna gång. För de flesta V64-spelare är nog hästar som King Felix Sacc och Pearl Lounge lite mer i blickfånget. Kan den förstnämnde vinna tredje raka ihop segern?
qhibbtnbevbxcd6gnls
Pearl Lounge i vinnarcirkeln den 2 juli. I sadeln Engla Tunmar. Tränaren Annika Sjökvist står närmast hästens huvud. Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Stallet har i år siffran 16 i segerprocent och stallformen och så sent som den 2 juli blev det två segrar till stallet när Pearl Lounge och King Felix Sacc var först över mållinjen. 

– Det känns som att stallformen är stark – det borde den vara, inleder Annika Sjökvist.

5 King Felix Sacc (V64-4/V4-2) skulle ju vinna förra loppet på pappret, men det ska göras också. Han börjar förstå sitt jobb. I träning är han ju väldigt snabb, men i lopp har det varit tvärtom. Han är en träningsnarkoman. Där har han varit motsträvig och bakåtsträvande, men som sagt, nu börjar han förstå jobbet. Man ska komma ihåg att han blir ganska nervös när det är dags för start, men efter loppet har han väldigt stor aptip och är väldigt levnadsglad så det är positivt. Jag tycker att han gått framåt ännu lite mer och han borde ha chans att vinna detta. Vikten är det minsta problemet – han är ju över 1,70 i mankhöjd. 

undefined

King Felix Sacc och Ulrika Holmquist efter hans första seger i karriären den 25 juni. Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Stallets första starthäst i ett anrikt lopp

Det anrika loppet Lelles Open Mile (L), som tidigare gått under namnen Swedish Open Mile och Lelles Legacy Swedish Open Mile, rids över distansen 1600 meter (som namnet förstås antyder). Stallet staratr sin första häst i loppet. 

7 Global Gathering (V64-5/V4-3/V3-1/LD-1) slår ur underläge här, så klart. Han känns jättefin och jag hoppas på ett hårt utgångstempo så att det blir lite trötta ben på slutet – då kämpar han om pengarna för han har en ruggig speed. Det blir jag inte förvånad över. Alina Öhgren är jättebra på att rida bakifrån.  

undefined

Elione Chaves och Global Gathering efter seger i Upplandlöpning. Tränar gör Annika Sjökvist. Hör vad hon och andra tränare säger inför loppen på söndag. Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Global Gathering är en av åtta hästar i loppet, som man kan läsa mer om här. 

Vass spurtare i V64-avslutningen

Det trevligt stammade stoet Pearl Lounge (e. Mehmas) är definitivt i form och jagar andra raka. 

– 13 Pearl Lounge (V64-6/V4-4/V3-2/LD-2) är en av många hä. Det är ett getingbo och det är lätt att blir trafikproblem när det är femton hästar. Vi trodde hon skulle näst senast också, men hon fick inget optimalt lopp. Senast var vi väldigt nöjda med henne. Hon är i oförändrad toppform. Hon vill gärna ha en bana med lite svikt så det får gärna komma lite regn. Det ska regna så det blir förhoppningsvis en mjukare bana. Jag har alltid hållit henne som en ganska bra häst – jag tror hon ska kunna ta några segrar och hon startar med segerchans. 

Vem har bästa chansen på söndag? 

– Jag tror att King Felix Sacc är bästa segerchansen och Pearl Lounge om hon har flyt i loppet. Det är inte helt lätt att spurta till seger i ett femtonhästarsfält, avslutar Annika Sjökvist. 

Utom toton startar också kämpen Miss Mack. Hon ska ses med hyfsad segerchans i det första loppet (som är öppet för minderåriga). Annika berättar att hon fick flera tvärstopp senast, annars hade hon varit tvåa. 

Banprogrammet hittas här