Nyheter

Alice Elmerskog har en lovande debutant och flera starka segerkandidater på Bro Park

Publicerad
Hemmatränare Alice Elmerskog har 20 hästar på träningslistan och under tisdagskvällen kommer nästan halva stallet ut när Bro Park arrangerar Hästsportens dag. Hela sju galopp- och fem travlopp ska avhållas. Redaktionen fick en pratstund med kvällens mest startande tränare.
oxkvmkzypnwnqa0ocwd
Blir det andra raka segern för Visiteur Du Pom på tisdag? Vi tror han har bra chans och det tror tränare Alice Elmerskog också(t.h.). Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

4 Bearium (V4-1) tycker jag känns väldigt, väldigt fin – hon är gynnad att det är gräs. Det har varit lite svårt att komma bakifrån på DT under våren så hon har gjort det heroiskt. Formen är mycket bra, det är klart att det är tufft motstånd, men det är ett litet fält och jag tycker inte att hon är helt borta. På förhand är ändå Visiteur Du Pom bästa chansen. 

7 Visiteur Du Pom (V4-1) är det så roligt med nu då han går både bakifrån och från front. Han vann ju ganska lätt senast och jag tycker ändå att höjningen om tre kilo är ganska okej – han ju droppat en del innan med tanke på vad han kan. Nu när han ändå kan gå lite bakifrån så tycker jag att spåret inte spelar så stor roll. Alina (Öhgren) har tjatat om att få rida honom så hon får chansen nu. Han gillar ju gräs – däremot är det lättare för de andra att komma på speed på gräset. Jag tycker att 1200- och 1400 meter går lika bra. En god segerchans. 

5 Miss Makeba (V4-2) gjorde det bra i första loppet – hon har haft lite småproblem och har väldigt svårt med en lös dirttrack. Förra måndagen gick hon ett jobb med Balsayad, som jag tror väldigt mycket på, och hon gick nästan jämsides med henne. Jag vet att hon är mycket bättre på gräset, men Lancaster står jättebra till och har vunnit på distansen. Jag skulle inte bli förvånad om hon höjer sig tio kilo på gräset. Hon har en fin stam och är en outsider. 

2 High Coast (V4-3/V5-1) hade mycket problem förra året och var borta länge från träning . Jag fick in henne i februari i år. Det är en ganska stor och rejäl häst – hon har vuxit mycket sedan hon kom. Hon har visat en del fart, men är fortsätt grön och kommer behöva loppet. 

5 Balsayad (V4-3/V5-1) är en häst som jag tror väldigt mycket på. Hon kvalade väldigt bra, men tyvärr hade hon en rejäl halsinfektion den gången. Jag hann inte få henne klar till Svenskt 1000 Guineas. Hon har gått ett jobb på gräset inför det här och jobbar bra. Jag hade kanske velat gå ett jobb till och hon är inte vässad, men hon är en väldigt grundkapabel häst och jag tror på en mycket bra vinstchans. 

6 War Hawk (V5-3) kommer att ridas av Niels Petersens nya lärling Lorenzo Putzulu som Carlos Lopez har rekommenderat. Han är ju i jättefin form och jag var nöjd med senaste insatsen också. Sedan är han ju bättre på dirttrack än  på gräs. Det som är det viktiga är att banan är ganska fast – det får inte blir för mycket regn och slirigt. Då har han kämpat underlaget. Det har regnat väldigt lite så jag tror att den är ganska bra. Om banan blir åt det lättare hållet med fäste så kommer han att göra ett bra lopp – det är många gräshästar som har bra chans, exempelvis Quagmire och Princeton Graduate. Han är en av många. 

undefined

War Hawk och Willa Synøve Marcussen Schou vid seger i maj 2024. Kan det bli en ny nu, trots gräs under hovarna? 

3 Skyraider (V5-5) står jättebra till här. Distansen är bra. 1600 meter har hon varit bäst på och 1600- upp till 2100 meter är okej. Hon är inte en svår häst att rida i lopp. Det ser bra ut på förhand, tycker jag. Hon kan absolut mer än talet 62. 

4 Justin (V5-5) är en väldigt knepig häst med mycket nerver  som kan bli väldigt stark. Jag tycker ändå att han var förbättrad och mer fokuserad med sidoludden. Han lade bort krafter när han kom lös innan start. Jag tror att gräset kommer passa honom – han har en väldigt lång och lätt aktion, men jag tror inte han slår Skyraider, Kanske är han en outsider ändå? 

Bästa segerchansen för dagen?

- Det är Balsayad, avslutar Alice Elmerskog. 

Läs mer om hela dagen här. Banprogrammet hittas här.