Nyheter

Annika Sjökvist har startat året bra

Publicerad
En kvintett kommer ut från Annika Sjökvists stall när Bro Park arrangerar sin första söndag för året och tävlingsåret har startat upp året på ett fint sätt med två segrar hittills. En av vinnarna startar nu igen och på söndag finns några bra möjligheter till nya segrar.
mcykyxblus4moxa6j2e
Daybreaker och Alina Öhgren vinner på premiärdagen. Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp

Hur har vintern varit? 

– Det har varit en lång och tung vinter. Vi satte i gång med vinterträningen tidigt och de är ordentligt grundade, men det var inte förrän i april som vi kunde börja cantra på lite snabbare. Hästarna är inte toppade så de kommer gå framåt ju längre säsongen går. Jag är nöjd med dem och de som har startat har gjort det bra, inleder Annika Sjökvist, som också berättar om sitt nyförvärv – vinnaren av Mr Ascot Vinterfavoriternas Pris 2020:

– Nyförvärvet Global Gathering tränar bra och är en fantastisk fin häst. Han har varit här sedan i höstas. Jag planerar att ta ut honom när grässäsongen kommer i gång. 

3 Cassandra (V64-1/V4-1) har visat mycket i träning i år - jag var ganska hoppfull inför debuten då jag hoppades att hon skulle vara med de dugligaste hästarna i mål. In på upploppet låg hon tvåa, men blev trött sista biten. Hon har gått framåt med lopp i kroppen och känns oförändrat väldigt fin i träning. Jag förväntar mig att hon är med bland de tre bästa.

4 Inti Sacc (V64-1/V4-1) hade ingen lysande höst. Han var jättefin och kvalade väldigt bra, men drabbades av en halsinfektion vilket visade sig i hans första start. Han fick en väldigt dålig debut och en tuff upplevelse. Vi trodde att han var bra när han skulle starta andra gången, men han var väldigt nervös då. Han behöver komma ut och starta för att få självförtroende. Nu är han lugn och fin i träning. Han har en stor galopp och kräver fäste. Jag tror ändå inte att han är något för spelarna den här gången. Detta är Engla Tunmars första ritt som lärling hos mig och hon älskar hästen. 

De bästa segerchanserna kommer mot slutet av dagen

1 Forward Focus (V64-5/V4-3/LD-1) har ett bra spår då han brukar vara snabb ut. Han jobbade i dag (tisdag) och det gick jättebra. Han tappade start senast, vilket är ovanligt. Därefter fick han ett smart lopp invändigt och fick ett femtepris, men det är svårt att tappa start över 1200 meter. Han rids av min nya lärling med en fin viktlättand och hon har ridit honom i träning. Det börjar se ut som att han är i ordning och han kommer säkert vara med där framme. 

undefined

Forward Focus och Martin Rodriguez vinner på Bro Park i juli förra året. Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

5 Miss Mack (V64-5/V4-3/LD-1) var struken senast, men är “fit for fight” nu. Hon tränar väldigt bra för dagen. Hon är bättre på gräset egentligen, men avslutade säsongen med vinst på dirttracken över 1200 meter. Spåret är okej - hon är egentligen inte en frontrunner även om hon vann från spår ett – det är inte planen den här gången. Hon kommer på speed, men kan komma att behöva loppet. 

1 Daybreaker (V64-6/V4-4/LD-2) gjorde det verkligen superbra senast och har tagit det loppet jättebra. Nu är det lite hög vikt, men ett väldigt bra spår. Jag tror han kommer göra ett fint lopp och ska räknas. 

Bästa segerchansen? 

–Daybreaker känns som att det är en bra chans och Forward Focus om det klaffar, avslutar Annika Sjökvist.